Съвети при избора на бельо за бала

Абитуриентският бал е един от най-важните моменти в живота на всяко момиче. Още от началото на гимназията си мечтаем за тоалета, прическата и цялото внимание, с което ще бъдем обсипани. Разбира се, най-важният елемент е роклята, като всяка година абитуриентките се спират на все по-креативни и интересни модели. Дори най-красивата рокля обаче може да ни разочарова, ако не сме подбрали подходящото бельо, така че не оставяй бельото за деня преди бала.


Също така всяка година след като преминат баловете, виждаме в медиите най-зле облечените абитуриентки, ето и нашите съвети как да не попаднеш в този списък.

Съвет №1: Рокля без презрамки


Това, че си избрала рокля без презрамки не означава, че можеш да пропуснеш сутиена, а точно обратното - трябва да избереш бельо, което ще повдигне и подчертае бюста ти и ще ти даде нужната подкрепа. Все пак никой не иска цяла вечер да подръпва и наглася бельото си! Най-доброто решение е сутиен без презрамки в добре подбран размер. Това е един от най-предпочитаните модели сутиен за бала. Той стои перфектно с рокля с голи рамене и дава страхотна подкрепа, а вече съществуват модели в размери дори до чашка H, така че и дами с по-голям бюст ще могат да облекат такъв тоалет.Четете още: Съвети за абитуриентската прическа

Съвет №2: Гол гръб


Роклята с гол гръб е изключително взискателна и трябва да подбереш перфектното бельо в зависимост от размера на бюста си, за да изглеждаш и да се чувстваш перфектно. Добър вариант за дамите с малък бюст е самозалепващият се сутиен с текстилно покритие, който ще подчертае линията на деколтето ти и ще завърши перфектната визия с гол гръб. Този модел се предлага в размери с чашки от А до D.

За дамите със средно голям бюст се препоръчва модел самозалепващ се сутиен, който има допълнителни силиконови крилца, даващи страхотна подкрепа и комфорт. В размери с чашки от А до Е.

Вече съществува и опция за дами с голям бюст, които са се спряли да тоалет с по-изрязан гръб. Става въпрос за лената за снишаване на колана на сутиена, която е подходяща за рокли с нисък гръб и дава нужната подкрепа и поддържане по време на бала.

Съвет №3: Силиконови презрамки


Силиконовите презрамки са създадени да са невидими,... но за съжаление в повечето случаи те се открояват дори повече от обикновените презрамки! Да не говорим колко са неудобни, впиват се и оставят червени следи по кожата. Избягвай силиконовите презрамки на всяка цена, а вместо тях избери красива декоративна презрамка, сутиен без презрамки или сутиен за рокля с гол гръб - така имаш решение за всеки тоалет, без да прибягваш до силиконови презрамки.

Съвет №4: Дълбоко деколте


Роклята с дълбоко деколте също има нужда от специално подбран сутиен, който ще повдигне гърдите ти, ще подчертае линията на деколтето и ще ти даде сигурност и подкрепа, но и няма да се вижда под роклята. Избери модел с изрязани чашки и тясно мостче между тях - така сутиенът ще остане невидим през цялата вечер, а бюстът ти ще е добре оформен. Тези модели се предлагат в размери дори до чашка Н.

Ако пък си избрала рокля с дълбоко деколте и голи рамене (така нареченото сърцевидно деколте), ти трябва модел с изрязани чашки, създаден да се носи без презрамки. Той ще събере гърдите и ще оформи бюста, а и ще ти позволи да покажеш раменете си в размери до чашка G.

Все по-модерни са и абитуриентските рокли с дълбоко деколте и гол гръб. Вече има и специален сутиен с дълбоко изрязани чашки със залепващи силиконови крилца, които гарантират по-голяма стабилност и повдигане на бюста дори и без колан.

Друг вариант е да използваш специални аксесоари за бельо, за да се справиш с тоалета с дълбоко деколте. Лентинтите за фиксиране на деколте са подходящи за изрязани рокли - с тях ще си сигурна, че дълбокото деколте ще изглежда безупречно.

Съвет №5: Под прикритие


Ако си избрала да не носиш сутиен на бала си, със сигурност се погрижи да не разберат всички за това. В такъв случай задължително се приготви с лепенки за зърна от силикон, които можеш да използваш до 25 пъти и след бала.Четете още: Абитуриентска визия от Николета Лозанова (снимки)

Съвет №6: Бельо вместо рокля

Всяка година абитуриентките стават все по-голи, до там, че някои направо се спират на бельо вместо бална рокля. Разбира се, абитуриентките искат да са атрактивни и предизвикателни, но ако държат да се покажат в бельо на бала, единствения вариант да го направят с класа е добре избраният корсет. Зле подбраният корсет ще притисне гърдите и няма по никакъв начин да ги оформи. Това е в резултат на корсети, които нямат вградена конструкция на сутиен. Те са изключително неудобни, не оформят бюста, а и често ще трябва да ги придържаш или придърпваш, за да си останат на мястото. Най-доброто решение е изкусителен корсет с вградена конструкция на сутиен в размери до чашка G и с вертикални банели, оформящи силуета ти.

Съвет №7: Силуетът има нужда от изглаждане

Независимо дали си по-фина или с по-пищни извивки, важно е да се погрижиш да изгладиш силуета си, особено на такова важно събитие като абитуриентския бал. Така ще знаеш, че изглеждаш перфектно на всички снимки от специалния ден. Оформящото бельо изглажда силуета и оформя тялото. Перфектно е за рокли по тялото или такива от ефирни платове, а специалната му дишаща материя ще осигури комфорт през целия ден.

Съвет №8: Грешно избран сутиен


Дори рокли, които изглежда не биха затруднили абитуриентките в избора на бельо, могат да не стоят перфектно, ако не облечем подходящ модел и размер сутиен под тях. Ако си се спряла на модел рокля с кръгло или квадратно деколте, добра идея е да подбереш сутиен тип Balconnet, който ще ти даде необходимата подкрепа и повдигане, а и красиво ще оформи бюста без да го притиска, в размери чак до чашка К.

Съвет №9: Асиметрична рокля


Голяма грешка е да се вижда презрамката под асиметричното деколте, което сме избрали за бала. Ако си избрала рокля с асиметрично деколте, можеш да се спреш и на сутиен, който ти дава опцията да се нагласи според деколтето.
Перфектната основа - добре подбраният сутиен

Кристиян Диор е казал: Няма мода без добра основа". Можеш да избегнеш всички грешки ако избереш правилния размер и модел сутиен за теб. Добре подбраното бельо е перфектната основа за идеалния абитуриентски тоалет, а безплатната бра фитинг консултация ще ти помогне да откриеш най-подходящия сутиен за теб.Източник: www.braclinic.bg

Още от Интересно

7 вдъхновяващи неща, които детето ви има нужда да чува всеки ден

Учейки децата си, учим и себе си. Децата са като гъби, те попиват всичко, което виждат и чуват. Те учат за първи път как светът работи и как да ре...

Имаме ли наистина цял живот, за да сбъднем мечтите си?

Най-голямата заблуда, в която живеем, е илюзията за безкрайността на времето, с което разполагаме. Понякога не осъзнаваме, че възможностите, които съд...

30 от най-пиперливите карикатури на The New Yorker

Обичате карикатурите, заради “пиперливото” им чувство за хумор?О, тогава сигурно обожавате тези на The New Yorker. Американското издание, ...

Какво да готвим до края на февруари: 11 изпитани рецепти

До края на февруари остава още седмица и в този преход между студеното време и настъпващата пролет вероятно имаме колебания какво да готвим... Е, ние...

10-те най-четени книги за всички времена

10. "Дневникът на Ане Франк" Ане Франк Ане Франк е еврейско момиче, родено в Германия и израснало в Холандия. По време на Втората светов...

Подгответе се за „50 нюанса освободени"

Третият и последен филм ще излезе през 2018г., а ние вече знаем толкова неща за него, че сякаш сме го гледали. Вече има снимки от снимачната площадка,...

3-те зодии, които са по-лоши, отколкото сте подозирали...

Всеки човек може да стане лош, когато брани собствените си интереси и цели. Но има едни 3 зодии, които могат да станат доста по-жестоки от подозирано...

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...