17 хитринки за по-лесен и бърз грим

Много жени обичат гримовете, но се затрудняват, когато се наложи да се гримират сами. Или не могат да нанесат добре очната линия, или просто нямат нерви да трият черните лентички, останали при слагането на спиралата.

Можем да изброяваме до утре нещата, които мразят някои жени в процеса на гримирането. Вместо това решихме да ви покажем как да се справите с тези малки препятствия по пътя към съвършената визия.

По-долу в статията ще намерите обяснения към всяка техника, както и подробен снимков материал!

1. Омекотете молива за очи

womansday.com

Може би ви се е случвало да си купите много твърд за молив очи, който едвам нанасяте. За да се справите с този проблем, задръжте молива за секунда в пламъка на запалка. Изчакайте 15 секунди да изстине и започнете с гримирането. Веднага ще усетите разликата. Няма никакво значение какъв цвят е вашият молив за очи. Действа на всички!

2. Бял молив за по-наситен цвят на вашите сенки

womansday.com


Някои сенки не са толкова наситени, колкото изглеждат в опаковката си. Ние обаче имаме решение. Преди да започнете с нанасянето им, минете клепача си с бял молив. По този начин ще успеете да добиете желания цвят на сенките, който ще се прояви напълно, благодарение на белия молив.

3. Използвайте очната си линия по-лесно

womansday.com


Доста от жените имат затруднения при използването на очната линия. За много от тях това е много пипкава работа, която дори ги плаши. За да се справите с това, ще ви дадем един съвет.

Започнете с леко нанасяне от външния ъгъл на окото по дължината на целия клепач. След като направите тази линия, направете нова успоредна на няколко милиметра разстояние. След това го запълнете, все едно оцветявате книжка с картинки.

4. Продължаваме с очната линия

womansday.com

За още по-голямо улеснение в очертаването на така модерното "котешко око", можете да използвате лъжица. Да, точно така! И ние се учудихме, но действа. Вижте сами на показаната снимка.

5. Диез за опушен грим

womansday.com

Голяма част от жените са почитателки на опушения грим. Ние ви предлагаме много лесен начин, който да ви помогне в бързото му постигане. Нарисувайте знака "диез" върху външния ъгъл на окото си и след това размажете с пръст.

6. Лъжицата отново влиза в действие

womansday.com


Освен за страхотно очертаване с очна линия, лъжицата ще ви помогне и в слагането на спирала. Докато я нанасяте, сложете лъжицата върху горния си клепач. Така ще избегнете зацапването, което се получава от вече извитите мигли.

7. Физиологичен разтвор за по-добра спирала

womansday.com


Хубаво е спиралата да използва само три месеца, защото след това започва да събира бактерии. Ако обаче започне да изсъхва преди този период от време, има как да я запазите за още няколко гримирания. Ще трябва да използвате физиологичен разтвор, с който да разредите спиралата.

8. Сешоар за по-извити мигли

womansday.com


Освен спирала, някои жени използват и миглоизвивачки, с които да направят миглите си още по-красиви. Има един трик в това отношение.

Преди да започнете да използвате уреда за извиване на мигли, го задръжте за известно време пред пуснат сешоар. След това изчакайте няколко секунди да изстине, но не напълно, и действайте.

9. Пудра за обем в миглите ви

womansday.com


Преди да започнете със слагането на спиралата, нанесете полупрозрачна пудра в сгънката между миглите и клепача. По този начин те ще придобият повече обем, който ще ви помогне да изглеждате още по-красиви

10. Изкуствени мигли и фибички

womansday.com


Когато използвате изкуствени мигли, може би се затруднявате с нанасянето на лепилото. Не винаги е лесно да минете повърхността на миглите с него. Затова просто вземете най-обикновена тънка фибичка за коса, с чийто край да се справите по-лесно.

11. Отново пудра, но този път за червилото

womansday.com


Преди да си сложите от любимото си червило, ще ви обясним какво да направите за по-дълготраен и наситен ефект.

Поставете носна кърпичка върху устните. Върху нея нанесете полупрозрачна пудра. Така ще успеете да запазите цвета на червилото си за по-дълго време, без опасност след 15 минути да избледнее.

12. Различни пигменти и вазелин

womansday.com


Изберете си определен прахообразен пигмент. След това го смесете с вазелин и ще получите страхотен гланц за устни. Можете да го направите с най-различни цветове, в зависимост от това какво ви харесва.

13. "Х" за добре очертани устниЗа да очертаете добре устните си, когато си слагате червило, нарисувайте "Х" в средата на горната си устна. След това просто минете през очертанията, за да засияете с перфектно нанесено червило.

14. Триъгълници за тъмни кръгове под очите

womansday.com

Понякога сте наистина изморени и нямате време да отделите време за заслужена почивка. Тогава на помощ идва коректорът. Или по-точно начина, по който ще го нанесете.

За да се отървете от торбичките и всички грозни неща, които се случват под очите ви, нарисувайте триъгълници под тях. Да, правилно прочетохте! Погледнете отново снимката и вижте сами. По-този начин премахвате умората от лицето си и привличате погледа точно там, където е най-светло вашето лице, а именно - под очите.

15. Молив за добре очертани скули

womansday.com


Щом стигнете до поставянето на ружа, грабвайте молив, химикал или каквото имате под ръка с тази форма. С помощта на един от тези предмети ще успеете да намерите къде точно е сгъвката на скулата ви и къде да нанесете ружа. Хитро, нали?

16. Молив за вежди, но всъщност и за лице

womansday.com


За да успеете да подчертаете всички места, които искате, ги маркирайте с мек молив за вежди. Преди това разбира се, нанесете основа за грим. След като сте направили първите две стъпки, продължете с оформянето и подчертаването. За по-голяма яснота, погледнете снимката!

17. Тоалетна хартия за попиване

womansday.com


Може и да ви звучи неприятно, но тоалетната хартия много добре попива всичко от вашето лице. Благодарение на формулата на хартията, тя успява да обере потта и някои омазнявания по кожата ви. Така че не се гнусете, скъпи дами, красотата иска жертви!

За още подобни статии станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Красота и козметика

Месец на... Аврам Големечков: Как да стилизираме дълга коса?

В миналото видео разгледахме подробно как да се грижим за своята дълга коса. Както добре знаем, за жените това е едно от най-големите богатства,...

9 начина да се погрижим за напукани устни

Също като кожата изобщо, така и устните имат нужда от специално внимание и отношение. Както добре знаем, неприятните атмосферни условия през зим...

5 грешки с грима, които отблъскват мъжете

Гримът обикновено е сред любимите неща на жените. Разнообразието от козметични продукти и техники помага на дамите да прикрият недостатъците и д...

Коледният щанд на Avon зарадва с купища изненади

„Коледният щанд на Avon“ предложи на посетителите на 3 столични мола да се докоснат до продукти от коледната брошура на компанията....

Всички аромати в бутиците на Estee Lauder с голямо ...

Само от 15 до 25 декември 2016 г. можеш да закупиш всички аромати в бутиците на Estee Lauder с до 40% намаление....

12 проблема на косата през зимата и решенията им

Чуваш ли наелектризирането на косата си? Сигурние сме, че да. Не се тревожи, възможно е да победиш лошото време и лошата прическа. Виж проблемите и ре...

Какво предизвиква появата на подкожни косъмчета?

Косъмчетата, които нямат силата да пробият дермата, продължават да растат, но не навън, а под кожата. Това може да доведе до различни усложнения. Раст...

Вижте как изглеждат четките ви за грим отблизо

Само защото четките ви за грим и козметичните продукти не изглеждат мръсни, това не означава, че всъщност не са. Ще се убедите, че са доста мръсни, сл...

За мъже: Грижа за кожата през зимата

Мъжете също имат нужда да се грижат за своята кожа през зимата. Понякога техните нужди са дори много по-сериозни от женските по простата причина...

Дъщерята на Джъд Лоу проби в козметиката

Ирис Лоу вече официално се сдоби с първата си рекламна кампания за една от най-големите модни къщи и нейната козметична линия. Още по темата ...