Бижута, по-вкусни и от сладки лакомства

Дали на този свят съществува нещо, което жените обичат повече от бижутата? Може би единствено сладките изкушения, които са в състояние да провалят всяка наша диета, могат да изпреварят вечния първенец в дамското сърце

А какъв ли ще е ефектът, ако толкова любимите ни десерти се "сприятелят" с аксесоарите, които носим ежедневно?

Уверяваме ви, че резултатът е феноменален! За да ви запознаем по-добре с тази безумно сладурска симбиоза, помолихме дизайнерката на бижута Биляна Копоева да ни разкаже повече за своите "лакомства", част от бранда й "Огледалце, огледалце".

Огледалце, огледалце...

1. Как започна да създаваш "вкусните" бижута? Кога се зароди идеята?
Направих първата си брошка във форма на бисквита преди около година и съвсем естествено я последваха още куп други лакомства. Идеята ми беше смела и необичайна, но получи подкрепата на Калина и Людмила Чанкови, които я лансираха и цяло лято беше един от основните акценти в техния магазин.

Проектът се реализира успешно, макар и в един по-семпъл и предпазлив вариант. Началото беше поставено, клиентите свикнаха с тази визия и стана време да се доразвие.

Идеята за пищните колиета "Candies" дойде спонтанно. Всъщност това беше предизвикателство за мен, отправено от Вяра Бориславова. Разбира се, беше сложно и трудоемко да се изработи, но всички усилия си струваха. Нека бъдем по-цветни, по-смели и блестящи през това лято!

2. Какво те вдъхновява?
Вдъхновението е навсякъде около мен. Важното е човек да има сетива, за да го открие и талант, за да му придаде форма.

Вдъхновяват ме очите на детето ми, цветовете и формите на природата, любовта във всички нейни превъплъщения. Истински се възхищавам и на креативните и смели творци, които взривяват стереотипи и създават нови вселени.

Огледалце, огледалце...

3. Какви материали използваш и колко време ти отнема, за да създадеш един аксесоар?
Работя с различни материали, но на този етап открих най-добрия начин да изразя себе си с възможностите, които ми дава полимерната глина.

Напоследък експериментирам в съчетанието на материали и цветове, защото за мен истински креативният дизайн е смел, новаторски и се ражда в неочакваните комбинации.

Казват ми, че работя бързо, въпреки че съм перфекционист и изпипвам и най-малката подробност. Времето наистина лети неусетно, когато се отдаваш на хората или нещата, които обичаш.

Не обичам да почивам и не ставам докато не постигна желания резултат. Когато човек хване вълната на вдъхновение не е редно да я изпуска, за да прави някакви посредствени неща, които могат да почакат.

Огледалце, огледалце...

4. Твоите бижута определено се открояват с оригиналност и ни препращат към сладките спомени от детството. Как определяш своя стил?
Да бъдеш оригинален е едно от най-важните условия, за да бъдеш успешен. Радвам се, че успях да изградя собствен, разпознаваем стил, плод на вдъхновение, а не на имитация.

Всичко, което днешните творци създават, е благодарение на пътя, който са начертали преди нас едни други, доста по-талантливи майстори. Това са творците от отминалите епохи. Това е нашето безценно културно наследство и няма как да избягаме от влиянието им.

От нас зависи само как ще се справим с интерпретацията му и способни ли сме да му придадем съвременно звучене. Все пак, всичко ново е добре забравено старо.

Огледалце, огледалце...

5. Според теб трябва ли човек да се ръководи от модата или е по-важно да изгради личен стил?
Едно от малкото положителни неща на епохата, в която живеем, е нейният еклектизъм. Съвременният консуматорски свят е изпразнен от съдържание и е неспособен да създаде собствена система от ценности.

Точно поради тази причина, той позволява да се съчетават най-добрите стилове и символи на вече отминали епохи.

Това има особено благоприятно въздействие най-вече върху модата и дизайна, защото дава свободата да се съчетават привидно несъвместими стилове. Това е свобода, с която никога досега не сме боравили толкова безгрижно. А резултатът е креативен, изненадващ и неповторим.

В тази връзка мисля, че това е епоха преди всичко на личния стил, не на модата.6. Когато чуем "Огледалце, огледалце" някак естествено ни идва да довършим изречението с "Коя е най-красива на земята?". Суетата за теб движеща или разрушителна сила е?
Човек трябва да обича и да харесва себе си. И тази любов трябва да е споделена, защото тя определя начина, по който се чувстваме и съответно изглеждаме. Истински привлекателните жени са тези с индивидуалност, характер и стил, жените, живеещи в хармония със себе си, щастливите жени!

Физическата красота без съмнение е временна, твърде относително понятие е, за да си заслужава да я коментираме. Култът към нея е посредствен и нарцистичен.

Стремежът към естетика обаче е нещо различно. Това е изконната вътрешна необходимост на човек да търси и да постига красота, която векове наред е движила човечеството напред и нагоре. Тя е нещо, което засяга всички сфери на живота и е по силите на всеки, но не само това - тя е задължение на всеки един от нас!

Нещо съвсем различно е и усещането за стил - то се възпитава и изгражда с годините и е необходима емоционална и интелектуална зрялост, за да го постигнеш. Това е дълъг процес на съзряване в личностно отношение и малко хора успяват да го финализират успешно.

При суетата, както и при всичко останало, е валидно правилото за златната среда. Ако суетата се изразява в това да харесваш и уважаваш себе си, то определено е движеща сила.

Деструктивната й страна обикновено се проявява при неособено интелигентните хора или пък при крайните егоцентрици, чиито компекси могат да бъдат единствено и само опасни за околните. Там последствията са по-скоро пародийни.

В заключение - бъдете разумни, търсещи и хармонични. А красотата - тя не е образ, а състояние, затова пожелавам на всяка една от вас да открие щастието и вътрешния си мир, а чрез тях и собствената си сияеща и неповторима индивидуалност.

Огледалце, огледалце...

Още "вкусни" снимки може да разгледате в нашата галерия. А ако искате да ви срещаме и с други талантливи български творци, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

Още от Интересно

Седмичен хороскоп за 23-29 януари - време за романтика и нови начинания

И тази седмица няма да пропуснем да споделим с вас новия ни седмичен хороскоп, който знаем, че следите с интерес и очаквате в утрото на всеки понеделн...

Какво ви очаква в любовта в седмицата от 23 до 29 януари

Навлизането на Венера в знака Риби ще отключи вашата романтична страна и ще потисне практичността ви. Пригответе се за романтична, приятна седмица, из...

Как се държат жените, когато никой не ги гледа… или снима за лъскави списания (илюстрации)

Те са стройни (обикновено и с големи гърди), широко усмихнати, добре облечени и гримирани, винаги стоят с изправен гръб…Да, те са жените от лъск...

Почина Рене от сериала "Ало, Ало"

Британският актьор Гордън Кей, известен с ролята си на Рене Артоа в комедийния сериал "Ало Ало", почина на 75-годишна възраст. Информацията...

"Oбичали са ме различно, oтчаяно, несподелено, до лудост (моята)..."

Каква любов искаме и търсим всички? Има ли отговор на този въпрос? Всеки си представя любовта по различен начин и търси нещо различно. Но в края на к...

Днес шопингът е полезен за здравето

Луната е в знак Стрелец. Когато е в този знак родителите по-лесно и обективно оценяват децата си. Снахите имат сега всички шансове да привлекат към св...

Фитнесът: секси място да срещнеш половинката си

Все повече приятелки ми споделят, че са отишли на среща с някой от тренировките. Това не е изненадващо. Може да се каже, че от доста години фитнес зал...

Защо трябва да добавяме захар към шампоана си?

Захарта е чудесен ексфолиант и едно от най-добрите средства срещу пърхот...

"Не искам никой повече да ме обича. От много обичи приличам на решето..."

Понякога любовта идва, за да ни научи на нещо и да си тръгне. Тя не всеки път е завинаги и не всеки път е правилната за нас, но винаги оставя следва в...