Ситуация

Цялата история започна с това, че аз се разболях. Попаднах в болница. И ето, че котката не можеше да остане вкъщи на топло. Дадохме я на чужди хора.

Една дъждовна вечер отидох да я видя. Беше мокро и кално. Отвратително време. Там, където отиде моят сиамски любимец, беше уютно и гостоприемно. На вратата ме посрещна млад мъж с цигара в уста. Покани ме да вляза.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАСПЕЧЕЛЕТЕ СЪС СКАРЛЕТ ЙОХАНСОН И "ЗАВРЪЩАНЕТО НА ПЪРВИЯ ОТМЪСТИТЕЛ"ПОХОД КЪМ СЕБЕ СИЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА Е. ЗАГАСЕТЕ СВЕТЛИНИТЕ!КОГАТО НИ "ГРЪМНЕ БУШОНЪТ"

След като поговорихме, разбрах, че моята котка е попаднала на добро място. Стана ми приятно. Така се запознах с човека, който по-късно стана мой много добър приятел. И запазих котката.

Обичам животните и ми беше мъчно, че не можех да се грижа поне за една котка.

Чувала бях, че сиамските котки в древността са били пазители на съкровища. И до ден днешен те си остават верни и добри за тези, които, които се грижат за тях. Не искат много грижи, но се отблагодаряват с постоянство и доброжелателност.

Красиви, с очи като цвят на синчец, те остават трайни следи за нежност, топлота и радост. Истинско удоволствие са за очите. Излъчват спокойствие и търпимост към околните. Дразнят се от силните шумове и са малко късогледи.

Моята котка беше едно истинско бижу. Творение на природата, тя ми беше дълго време компания в самотните ми вечери. Отивайки на друго място, котката запази своето радушно и приятелско отношение към мен.

При мен живя шест години. Оцеля и създаде няколко сиамчета, които поразително приличаха на нея.

Снимка: Thinkstock

В новия дом тя се чувстваше добре. А и аз бях по-спокойна, че е на сигурно място. Колкото до мен, не само, че бях спокойна, но бях и доволна, че се запознах с нейния нов стопанин. Той се оказа не само начетен събеседник, но и много сериозен приятел. Просто на мене ми провървя.

Времето тече и ме отдалечава от онзи момент, в който моят живот се промени. Не изведнъж, а в течение на месеци и години се наложи да се боря за чувствата, които ми донесе това ново запознанство.

Не само, че не загубих моята любимка, но съхраних в себе си онова, от което всеки човек има нужда - човещината си и от създалата се ситуация се получи една истински романтична история.

Времето тече. Животът се променя. Необходимо е да бъдем оптимисти и да вярваме в онези ценности, които са непреходни. Доброта, нежност, преданост. Силни думи, които може да ги употребяваме само, когато сме сигурни в тях.

А за да има радостни и щастливи мигове за всеки от нас, е нужно да спечелим доверието на любимия човек. И верността на онзи, който стои най-близо до нас, да ни съпътства винаги. С тази мисъл и грижа ще ни бъде по-лесно и по-леко в живота.

Снимка: Thinkstock

Има какво да се научи от живота на една сиамска котка. Затова е необходима известна наблюдателност и ведро, приятно чувство на обич към околните.

Сега при моя най-добър приятел има вече две сиамски котки, които, макар че не са роднини и имат един и същи пол, се разбират отлично помежду си.

Ситуация. Щастлива за мен и за околните. Котешкият свят е пъстър. Хорският още повече.

Снимка: Thinkstock

Нищо не се губи в този живот. А аз дълго време бях сама. За да разбера много неща.

Човек намира човека. Жената - своят избраник. Та дори и за това да е виновна една котка. Една невероятно красива и кротка сиамска котка.

Автор: Яворина Николова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Още от Интересно

Мелания не може да понася Доналд Тръмп!

Мелания Тръмп и Доналд Тръмп вече официално заеха позициите на новия президент на САЩ и неговата първа дама. Но за колко време?  Доналд Тръ...

Най-добрият сироп против кашлица

В сезон сме, в който кашлицата е често срещано заболяване на дихателните ни пътища. И понякога, дори да оздравеем от настинката, кашлицата продължава ...

Дневен хороскоп за неделя, 22 януари

Добро утро!  Неделя е ден за почивка и време със семейството и приятелите! Вижте какво ви очаква днес ТУК.  –––>>...

Откровените илюстрации на Sara Herranz: Всичко, което (никога не) ти казах, нарисувах тук

Гледа те право в очите, понякога дръзко, друг път с тъга или тиха молба за помощ. Познавате такива момичета, нали?Като Sara Herranz. Тя не винаги е би...

Как да се подготвим за първата си татуировка?

Веднъж навършили 18, мисълта за татуировка неоминуемо ще премине през ума ви. Вече почти всеки 1 на 5 човека има поне една татуировка и те все повеч...

Живовляк - универсалното природно лекарство

Живовлякът е природен дар с редица чудодейни свойства. Дълго време е бил смятан за бурен, докато не са открили неговите лечебни свойства. Живовлякът ...

Днес имен ден имат всички, които носят имената...

Преп. Ксения Римлянка била дъщеря на сенатор и носила името Евсевия, което означавало "благочестива". Нейните родители я сгодили за един се...

Какви подаръци е получила кралица Елизабет Втора за 90-тия си юбилей?

Бъкингамският дворец разкри някои от подаръците, които британската кралица Елизабет Втора е получила за юбилейния си 90-и рожден д...

Какво ви очаква в любовта в седмицата от 23 до 29 януари

Навлизането на Венера в знака Риби ще отключи вашата романтична страна и ще потисне практичността ви. Пригответе се за романтична, приятна седмица, из...

Времето не е лечител, а учител!

Казват, че времето лекувало всичко. Глупости! Времето не е лечител, а учител. Не може да излекува раните в душата, просто ни учи да ги приемем и да ...