В името на любовта

Обречена съм да обичам.Всяка Edna жена е орисана на любов. Принадлежим на любовта по право и по призвание. Не са нужни орисници. Просто е така.

Гледам цъфналата вишна в двора. Обичам я. Тя ще роди плод съвсем скоро. Съзерцавам я, докато слънцето боде оперираните ми очи. Откакто възвърнах зрението си, очилата са само аксесоар, който придава особен уют в стаята.

Тревата е истински зелена. Обичам я. Скоро шумът от косачката ще надува главите на съседите, но те знаят колко трябва да сме търпеливи по време на любов. Вече има мухи, което е сигурен знак, че зимата няма да се върне преди края на ноември.

Небето е синьо. Обичам го. Когато вдигна главата си нагоре, целият ми женски свят се смалява като връх на топлийка. В този мъничък свят аз се чувствам жива. Птиците се върнаха от юг. Те също са на върха на топлийката. Моят свят е необикновен.

Двете ми кучета се гонят заради една топка за тенис. Обичам ги. Животните са най-верните същества и моята признателност към Джаки и Боно не може да бъде преднамерена. Те няма да ме предадат никога.

Чашите, които рисувах през тежката зима, шарено се усмихват с минзухарите в тях. Обичам ги. Цветните чаши правят минзухарите още по-съвършени. Светът ми е малък, но шарен.

Животът е предизвикателен. Не те оставя за дълго на тъгата и безпокойството. Каквото и да се случва, животът продължава. Колкото и да е труден, той е най-невероятното нещо, което е възможно да се случи.

Аз съм Edna най-обикновена жена, която е влюбена във възможността да се събужда сутрин и да изпитва радост. Защото точно по това време на годината всичко се ражда отново. Дори вероятността да срещнеш някого е повече от допустима. Не е наложително да бъдеш щастлив. Щастието е избор.

Докато се наслаждавам на чашата кафе с повече мляко, аз съм на върха на топлийката с нещата, които ме обозначават като жена, която е създадена да обича.

Там, на върха на моя малък свят, има място и за близките ми хора и приятели. Има още толкова свободно място, че тепърва имам да заобичам куп неща. Неща, които избирам да ме правя щастлива. В името на любовта.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfocompany.bg.

Още от Интересно

Когато популярността в социалната мрежа е по-важна от живота...(Видео)

Несъмнено социалните мрежи заемат основно място в живота на съвременния човек. Доколко това е полезно, само времето ще покаже. Да те улесняват кому...

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз се разделиха

Британският актьор Даниел Крейг и талантлвата актриса Рейчъл Уайз, не живеят заедно вече от няколко месеца. Това потвърдиха близки на звездната двойка...

Най-красивите дами от 90-те: Преди и сега

Снимките, които ще сподеl...

Китайски 2-минутeн масаж за плосък корем

Всички знаем колко трудн...

Вечните закони на кармата

Как можем да обясним какво е карма? Най-лесният начин е като си представим една кутия. В нея слагаме всички добри и лоши неща, които вършим. Тази кути...

Лана дел Рей се завръща!(Видео)

Прекрасната певица издаде нов сингъл след 2-годишна пауза...

Навиците на щастливите хора!

Не се тревожат за онова, което другите мислят за тях Щастливите хора не позволяват на негативно настроените към тях да влияят върху самочувствието ...

Дневен хороскоп за понеделник, 20 февруари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Днес стойте близо до човек, който знаете, че си заслужава. Ще ...

Петър Дънов откровено за любовта и брака между двама души

Учителят Петър Дънов е сред най-ярките личности в българската история и духовна култура. Основните теми на неговите лекции са духовното разбиран...