25 неща, които таковците на момиче трябва да знаят!

Не съм баща и никога няма да бъда. Но съм дъщеря и имам двама татковци - един биологичен и един доведен, пише Манди Велез от A Plus.

През 23-те години на тази Земя достигнах до заключението, че връзката баща-дъщеря е нещо наистина специално. Тя е толкова уникална, че действията и любовта на таткото един ден ще оформят това, в което дъщерята ще се превърне.

Вдъхновена от отговора на Роксан Гей към нервен баща на дъщеря, реших да съставя този списък. Вярвам, че всички татковци трябва да се постараят да оказват най-доброто влияние върху своето дете.

Като човек, познаващ добре връзката дъщеря-баща, мога да споделя с вас тайните, които всеки татко, имащ новородено момиченце, жадува да узнае. Уверявам ви, не са толкова страшни, колкото може би си мислите.

Четете още: Да бъдеш баща на дъщеря
1. Знайте, че от ден първи тя винаги ще е вашето малко момиченце. Ще трябва обаче да се потрудите, за да запазите нещата по този начин.

2. Не се опитвайте да предполагате, че щом е момиче, значи интересите й са в куклите. Запознайте я и с колички, и с Lego и други подобни играчки.

3. Оставяйте я да ви помага с работата вкъщи. По този начин един ден, когато порасне, ще е самоуверена жена, без значение от работата, с която ще се заеме.

4. Говорете с майка й като с равна, а не като с някоя нисшестояща. По този начин и тя ще очаква същото един ден.

5. Покажете й чувствителната ви страна. По този начин ще разбере, че ако тя също е чувствителна, това няма да означава, че е слаба.6. Създайте игри и шеги, които са само за вас двамата и за никой друг. Доверете ми се, ще ги помни до края на дните си.

7. Окуражавайте я да върши неща, от които се страхува, защото винаги ще сте до нея, за да пазите гърба й.

8. Спазвайте обещанията, които правите. Когато сърцето й бъде разбито, трябва да е от хора, които не знаят колко специална е тя.

9. Покажете й онези умения, които владеете най-добре.

10. Накарайте я тя самата да ви покаже тези умения, които владее добре, а вие - не.

Четете още: За любовта между теб и тати
11. Опитайте се да научите повече за интересите й, да ги разберете (дори и това да ви е трудно). По този начин ще й покажете, че без значение какви са талантите й - балет, изкуство или борба - те са от значение.

12. Това е особено важно, ако интересите й са по-момичешки". Покажете й, че те са еднакво важни и за вас, без значение какви са.

13. Ако има нещо, което не бихте казали на сина си, не го казвайте и на дъщеря си.

14. Когато дойде при вас с някакъв проблем, не я пренебрегвайте или пренасочвайте към майка си. Изслушайте я и тя отново ще се върне при вас.

15. Не говорете за промените в тялото й или сексуалните й интереси с отвращение. В противен случай ще й покажете, че тя трябва да се срамува от тях.

16. Не говорете за телата на другите жени по начин, който ги принизява или обижда. Тя ви слуша и изучава своето собствено тяло.

17. Давайте й примери за силни жени, не само за силни мъже. Един ден тя ще се стреми към този идеал и ще знае, че има шанс да го постигне.

18. Изглаждайте проблемите с майка й пред нея самата. По този начин ще види, че жените имат глас в една връзка и съответно ще търси човек, който ще оценява нейното собствено мнение.19. Не се шегувайте факта, че сте си приготвили оръжие за случаите, когато момчета ще й идват на гости. Ще й покажете, че нямате доверие в преценката й.

20. Борете се с несправедливостта, заставайте на страната на потиснатите. Ще й покажете, че състраданието е важно и че няма нищо лошо или недостойно в това да правиш каквото е редно.

21. Ако й давате добър пример, няма да е необходимо да гоните лошите момчета. Тя ще иска стойностен човек до себе си.

22. Ако все пак се замеси с лошо момче, бъдете до нея, ако сърцето й бъде разбито. Най-вероятно ще бъде. Нека да може да се обърне към вас, вместо да се върне обратно при него.

23. Кажете й, че единственият човек, който има контрол над тялото й и това, което се случва с него, е тя самата.

24. Правете комплименти и на нея, и на майка й - при това често.

25. Казвайте й, че я обичате. Накарайте я да разбере, че въпреки всичко винаги ще сте до нея!Източник: obekti.bg

Още от Родители и семейство

Вдъхновение на седмицата: Мисли за силните момичета

Положителната нагласа, увереността в себе си, вдъхновението искат постоянно подхранване. Да намериш всеки ден смисъл в нещо, за да си щастлив и успеше...

Тест: Гениална ли е мисълта ви?

Може и да смятаме, че се познаваме добре, че сме наясно със собствената си личност, но със сигурност има и една страна в нас, която остава неразкрита....

Кампанията „Пожелай си!“ събира средства за двойки с репродуктивни проблеми

През последните две години медицински център New Life в град Пловдив, подкрепя двойки с репродуктивни проблеми не само чрез своите услуги, но и чрез р...

Котка и бременност - как се съчетават и опасно ли е?

Ако имате току-що родено бебенце, надали изобщо бихте си задавали въпроса дали да приютявате у дома каквато и да е животинка, пък камо ли котка. Недос...

Проф. Донка Байкова съветва кои храни да избягваме (видео)

Първите дни на 2017-а година ни напомниха, че настъпването на новите 365 дни е време, в което трябва да направим равносметка на това какво слагаме на ...

Кога трябва да извикаме лекар за детето

Данните за растежа и теглото са важен източник на информация, но са само един от начините да разберем развитието на детето. Съществуват много други пр...

Детският тормоз влияе на продължителността на живота

Детският тормоз може да доведе до трайни белези и да увреди възприятието на света. Експерти дори твърдят, че травмите, които са получени в детството, ...

Защо бебето започва да плаче преди заспиване?

Плачът на бебето е единственият му начин за комуникация с възрастните. Той обаче започва все по-настойчиво да се проявява преди заспиване. Защо това е...

18 януари – Честит имен ден на Атанас и Атанаска!

На 18-ти януари православната църква почита паметта на Атанасий Велики, участвал в прочутия Вселенски събор в Никея, който му донесъл световна слава н...

Пинк стана майка на момченце

Галерия Имението на Пинк в Малибу за $13 милиона 13 снимки Пинк и съпругът ѝ Кери Харт станаха горди родители на момченце. ...