Какво мислят жените, или гледна точка

Аз: Жените винаги имат високи очаквания. Днес се навършват четири години, откакто любимата ми се отдаде за пръв път. Искам да я изненадам с тържество. Сутринта изтъргувах една "Дачия" и сега съм свободен, тя е на работа.

Изчистих (счупеното носи късмет), изпрах каквото ми падне (не намерих праха и сложих препарат за нужник - сякаш има разлика), прострях (терасата изглежда, все едно у нас има циганска сватба), обирах паяжина (ще купя нов полилей), измих една чаша (превързах се) и пих бира.

Интересно защо, когато леем плоча в къщата на някой приятел или поправям колата, се измъквам без драскотина, а реша ли да помогна в домакинството съм целият в рани.

Оправих леглото, но без да разбера, съм заспал връз него. Следобед продължавам. Ще готвя палачинки за вечеря. Поради горчивия ми опит с баницата (ползваме я за дъска да си режем мезета) съм много предпазлив.

Осъзнах, че ако си правя салата за ракията, никога няма да се порежа, но тръгна ли да кълцам зеленчуци за нещо друго, кръвта ми ще се лее по плота.

Котката Ивелина вижда, че влизам в кухнята и моментално спринтира в най-далечния край на апартамента. В бързината се пребива в някои от мебелите, но макар и натъртена, успешно излиза в нелегалност.

Всичко е толкова чисто. Грижливо подреждам продуктите и сечивата. Не мога да ползвам миксера, защото е скрит. Отварям лаптопа на работната маса. Чета рецепти. Струва ми се, че дори произволно избран бобър, ще се справи с палачинките - толкова е лесно.

Сипвам нужното количество брашно в голямата купа. Помирисах го да не е развалено... и тогава... кихнах. Целият съм бял, а в края на очите ми се образува тесто. Измивам се. Още брашно. Вода. Прясното мляко пада на бучки, но сигурно такъв му е моделът (някакво здравословно може би).

Яйцата чупя на мивката и в шепа пренасям до масата - пода не се цапа много. Има и черупки, но те са полезни при болка от обувки и други болести. Разбърквам. Слагам олиото да се загрее. Пуша, ходя насам-натам, сипвам си една малка... чудя се дали е готово.

Това се проверява, като му ливнеш малко вода отгоре... Майкоо... Гейзер - всичко фъщи, а моя милост крещи. В огледалото лицето ми изглежда сварено.

Не се отказвам. Първата ми палачинка прилича на голям хляб. Втората е по-добре. Сега ще я обърна във въздуха като кулинарите. Оооопп... метнах и тигана. Същия издрънча в тавана и право върху лаптопа, гледам как последния се пържи.

Трудно се предавам - олио, подгряване, гейзер, нова смес, подхвърляне... сега пък я няма. Оглеждам се наляво-надясно, палачинката изчезнала. Проверявам горе... да залепнала е на тавана. Същият вече съвсем на нищо не прилича.

Забърквам гипс и майсторски го измазвам. Четвърти последен опит - Бог ми е свидетел - от тук палачинка ще излезе. Много бавно става... и тоя тиган що натежа така... след малко разбрах - объркал съм съдовете и сега пека гипсовата смес - сготвил съм плочка.

Ключалката превъртя. Тухлите на вината ме затрупаха. Годеницата ми стоеше пред кухнята, а Ивелина я гледаше като майка спасител. Стълба, разсипано олио, черупки, кално брашно, пържен лаптоп, посуда, бинтове и катастрофа.

Нора се промъкна през отломките. Целуна ме с божествените си устни (даже малко език ми пусна) и рече: "Не се безпокой, Кольо, знам, че си искал да ме изненадаш. Отиди да погледаш мач на телевизора, бира ще ти донеса, а аз ще оправя тук. Почини си, нали помниш, че утре идват шефовете ми от Германия и сме канени на вечеря в оня ресторант - най-сетне ще облека красивата бяла рокля "Версаче", дето ми я прати вуйна от Щатите. Сложила съм я в пералнята, до утре вечер ще изсъхне. Толкова съм щастлива."

Мъжка сълза тупна на пода... сетих се за прането. Казах и че съм свършил тая работа, а на терасата има мишка, та да не излиза. Тази нощ в леглото раздадох всичко от себе си...

Тя: Пътувам към вкъщи с "Пежото". Толкова съм изморена. На едно кръстовище някакъв до мен си отваря прозореца и ми се облизва, правейки неприлични жестове с ръка. Светва зелено, изстрелвам си фаса в колата му и бързо потеглям, оставяйки го назад да пищи.

Цял ден идиотщини. Мисля, че в службата всички са олигофрени - смятат ме за кучка, защото ги карам да си вършат работата. Лизачи, инфантили, пъзльовци неспособни да вземат каквото и да е решение в живота си.

На паркинга пред блока дядка излиза назад със синия си автомобил. Заставаме един срещу друг. Давам ляв мигач, ясно показвайки му намеренията си да вляза на неговото място. Тоя не мърда. Натискам клаксона. Нищо. Слизам. Той също.

- Не виждаш ли мигача, бе.

- Ъм... то язе... гуспоице гу видех, мъ къ а съм сигурен, че не си гу натиснала случайно.

Пращам дъртака на майната му, форсирам и с риск да се ударим, паркирам. Сега съм уморена, ядосана и крайно изнервена. Искам само да си легна на топло пред телевизора.

В асансьора някой е повърнал. Возя се с повръщаното до шестия - нямам сили.

Отключвам. Ивелина се хвърля отгоре ми като куче. Тук нещо не е наред. Веднага отивам в кухнята. Там ме чака катаклизъм - моят Кольо потънал в разруха, ме гледа, все едно съм го хванала с друго момиче.

Искам да изчезна... да бъда в непозната гора, в малка къщичка с камина и книга. Далеч, много далеч... там където хора няма. Да си грабна сапуна и да замина. Вместо това го целувам, казвам му две приказки за утре и почвам да разчиствам.

С една нова кърпа събарям всичко на земята, изгребвам боклука в торби, минавам с парцала, подсушавам, обработка на повърхностите с препарат, търкам печката и плота, обелвам картофи, две бутчета между тях и във фурната, къпя се докато стане готово, сервирам.

Готова съм за един час, ако бях оставила на него да почисти, сега сигурно щеше да е в линейка, а аз да разговарям със служителите на пожарната. Вечеряме. Мисля си, дали всичко това има смисъл. Той не е лош и го обичам, но не ми ли омръзна диващината му.

Показва ми внимание (като ме опипва), разсмива ме (с простотии), чувствам се сигурна (бие хора и домоуправители), не би ми изневерил (уверено твърди, че съм изпаднала от космоса и по-красиво нещо от мен няма в тая и друга галактика)...

Писна ли ми да пие; да казва на непознати по телевизията "кавал"; да ръси косми навсякъде; да обижда котката ми, наричайки я "рунтак" и "коза"; да мъкне у нас приятелите си алкохолици; да псува зверски, като гледа мач...

Сепнах се... погледнах го - чеше си задника... луда или не, обичам го - с него никога не съм се чувствала самотна. Знам, че този човек ще ме обича завинаги, ще ме пази от болката и ще бъде мой гръб, без да се съобразява с никой.

Рекох, че ще си лягам. "Аз - казва - ще дойда от мишката да те охранявам." Прегръща ме в леглото. Не мога да заспя. След малко усещам нещо твърдо на кръста си. Знам какво е, но тази вечер не мога да правя секс - изтощена съм.

Минутите минават, сънят не идва. Ръката му е на бедрото ми, но не предприема нищо. Почва да ме гложди отвътре, защо не действа, не му ли харесвам вече!? Не издържам на тия въпроси и му скачам.

Помня само, че лежах върху ягоди и оргазмите сладко ме разпъваха. Заспах като керемида на топъл покрив. На сутринта, Кольо изглеждаше странно предпазлив. Излязох да събера прането. Ужас - горката ми рокля. Щях да крещя... оооо как щях да крещя. Обърнах се с тяло и очи на анаконда.

Кольо застанал в поза викинг, откачил една от вратичките на шкафа за щит, взел котката за заложник, въоръжен с бигчето си - страшна гледка.

Никога не бях се смяла така....

Oще от Никола Крумов може да прочетете във "Фейсбук" страницата му.

Още от Интересно

18 трика за завладяващ и разтърсващ оргазъм

Кой не си мечтае за зашеметяващ оргазъм?  Прекрасни вечери с много поредни оргазми, които да бележат следващия ден с усмивка и замечтан поглед, които...

Ева Лонгория: Косата ми побеля, когато бях на 18

Американската актриса Ева Лонгория сподели, че е побеляла още на 18 г. и оттогава боядисва косата си. Звездата от сериала "Отчаяни съпруги"...

Мента, ябълка и масаж срещу пролетната умора

Ароматът на мента се бори с пристъпите на глад Пролетта е сезон, през който много често се получават пристъпи на остър глад, а често именно по вр...

Колко секс месечно правят щастливите двойки?

Даваме си сметка, че животът без секс би бил вреден, особено , когато сме обвързани. Тук идва въпросът - колко често трябва да прави секс една двойка,...

Дневен хороскоп за четвъртък, 23 февруари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Направете голяма крачка напред. Знаете къде искате да отидете ...

Най-привлекателното качество в мъжете

Трудно е да не се влюбиш в мъж, който изглежда добре, но чертите на характера и истинската му същност имат много по-голямо значение. След дълги проучв...

Созопол - топ европейска дестинация за 2017 г.

Няма турист, който да е посетил слънчевия Созопол и да не е възкликнал с думите на поета: "Стреснат, трогнат, очарован!" Красивата крепост...

20 комикса, в които се опитах да се държа като възрастна, но не успях

Мога да карам кола, законът ми позволява да пия, дори живея сама под наем. Но така и не разбрах как да се държа “като възрастна”.Това спод...

15 фотографии, които изглеждат като оптически илюзии. Но са запечатали действителни красоти

Случвало ли ви се е да гледате и да не вярвате на очите си?На десетки фотографи, да. Късметлиите да бъдат на точното място, в точното време, често не ...

Майко мила, как ли оцеляват родителите?

В препълнените зала и фоайе на Vivacom ArtHall Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова демонстрираха нагледно, че е възможно „Да оцелееш ка...