Звездната история на Coca-Cola, представена от уникална колекция бутилки

През 2015 година известната контурна бутилка на Coca-Cola празнува своята 100-годишнина. Превърнала се в икона, тя е неповторимо съчетание на форма и функционалност.

Историята на контурната бутилка е история, изпълнена със 100 години вдъхновение и по този повод компанията представя ексклузивна колекция от мини алуминиеви бутилки, която връща времето назад.

Целунати от емблематичната бутилка са музикалните и кино икони от миналия век Елвис Пресли, Рей Чарлз и Мерилин Монро - ярки символи на едно общо преживяване, споделяно от поколения през последните 100 години, и част от мащабната кампания "Целувка щастие", която вече обхвана цялата страна.

Потопете се в историята на рекламата на контурните бутилки...

1924 г.
През 20-те години на миналия век Coca-Cola е в контурна бутилка и влиза в домовете на хората заедно с първите домашни хладилници. Заведенията с наливни безалкохолни напитки продължават да бъдат оживено и харесвано от потребителите място и затова Компанията припомня на своите потребители, че Coca-Cola продължава да се предлага и от машина.

20-те години са период на социални и културни промени по целия свят. Жените започват да играят все по-активна роля в обществения живот, отразявайки актуалните тенденции.

1930 г.
30-те години са предизвикателен период, по време на който активният принос на жените помага за възстановяването на американската икономика. Рекламната визия от този период отразява промените, през които преминава обществото, и е предназначена за местата за продажба, като идеята е да бъде разположена около бутилката, така че да насочи вниманието на потребителите към нея.1940 г.
През 40-те години за пръв път в рекламите се използва образът на момче-елф, с помощта на което се предава посланието, че Coca-Cola и Coke са две имена на един и същ продукт.

Този персонаж е използван и за популяризиране на патриотични каузи през Втората световна война. Той се появява в реклама с Дядо Коледа, която приветства американските войници, и поощрява хората да купуват военни облигации.

1954 г.
50-те години на миналия век се приемат за десетилетие на просперитет за САЩ - хората имат времето и средствата да се радват на живота, който ценят изключително много след войната. Рекламата от това време представя двойка, която се радва на щастлив момент заедно.

1962 г.
Перфектното сервиране на Coca-Cola, което носи най-голяма наслада, е с препоръчителна температура от 0.5 до 3.3 градуса. Рекламата с контурната бутилка, разположена между кубчета лед, с призива от онова време "Спри и се освежи!", е достатъчна, за да накара всеки да пожелае леденостудената свежест на Coca-Cola в бутилка.

Наръчник на търговеца от 1949 г. пък препоръчва използването на натрошен лед, върху който да се разположат контурните бутилки в хладилника, за да се гарантира очаквания от потребителите освежаващ вкус.

1970 г.
Антивоенните настроения, хипи вълната и движението за правата на жените от 60-те и 70-те години на миналия век имат огромно отражение върху американското общество. Печатната реклама от този период носи усещането за промяна, като използва емблематичните цветни мотиви, които символизират новата ера.

Coca-Cola

1980 г.
Светещите неонови лампи са един от символите на 80-те години и присъстват в най-хитовите филми от онова време. Рекламата в същия стил, която маркира този период, се пази и до днес в музея на Coca-Cola в Атланта.

1993 г.
Известните полярни мечки в рекламата на Coca-Cola се появяват през 93-та с кампанията "Винаги Coca-Cola". Дизайнерът на рекламата се вдъхновил от своя златист лабрадор, който много му заприличал на полярна мечка. Така свързал насладата от напитката в тъмнината на киносалона с топлината на пухкавата полярна мечка и създал телевизионната реклама "Северно сияние", в която мечките гледат свое кино. Оттогава полярните мечки на Coca-Cola са неразделна част от зимния сезон в много държави по целия свят.

2006 г.
Кампанията "Жажда за живот" започва през 2006 г. и развива идеята за съдържанието на бутилката, което излиза извън нея, и придобива форми, които представят философията на бранда - споделянето на моменти на радост и щастие всеки ден.

2010 г.
Динамиката на ежедневието и нарастващите изисквания към съвременния човек задълбочават жаждата за истинско щастие. Кампанията "Отвори път на щастието" е продължение на "Жажда за живот" и на идеята за подхранване и споделяне на оптимизма.

Още от Интересно

Дневен хороскоп за събота, 18 февруари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Днес имате проблем с оригиналните идеи. Трябват ви, а не се по...

Двете най-изнервящи мъжки зодии, с които трябва да внимавате

Понякога комуникацията с всички мъже ни се струва сложна и невъзможна, но истината е, че има няколко мъже, представители на определени зодии, които са...

Светлана Хънт: В България са много по-хуманни към кучетата, отколкото в САЩ

Светлана Хънт е родена в Киев през 1969 г., а от 1975 г. живее в САЩ. Завършила е легендарната френска кулинарна академия Cordon Bleu Culinary и има т...

Полски артист рисува “Провала на системата” в сюрреалистични илюстрации

Отчуждението, самотата, бъдещото, на което “осъждаме” децата си, култът към красотата, алчността, замърсяването, вездесъщите технологии...

Навиците на щастливите хора!

Не се тревожат за онова, което другите мислят за тях Щастливите хора не позволяват на негативно настроените към тях да влияят върху самочувствието ...

"Аз никого не съм обичала така. До болка. До небето. До безсилие..."

Днешното ни поетично вдъхновение говори за любов - онази любов, която ни се случва толкова рядко, че я помним за цял живот и оставя белези завинаги. ...

Вожняцки & Бушар – най-сексапилните тенисистки в света

Двете най-сексапилни тенисистки в света в момента – Каролин Вожняцки и Южени Бушар показват своите перфектни тела в новия брой на каталога за банс...

Афроамериканка с албинизъм показва, че красотата е “различна” и вълнуваща (снимки и видео)

Виждали сте модели с естествено руса коса и млечно бяла кожа, нали?Диандра Форест (Diandra Forrest) обаче е различна. Тя е афроамериканка с… алб...

Вижте вашия най-точен любовен хороскоп за 19 февруари

Заради Луната в Стрелец денят ще бъде позитивен, спокоен или много по-лек от вчерашния. В следващите няколко часа ще получим някои важни любовни прозр...