Циничната истина за приятелството между мъжете и жените

Теорията, за която сега ще ви разкажем, е формулирана някъде в средата на 90-те години в Екзътър, Калифорния.

Вероятно е да не се съгласите веднага с нея, но краткото проучване, което направихме, показва, че след кратък размисъл и много честност, повечето хората се съгласяват, че всъщност да, това е истината за приятелството между двата пола.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА11 ПЪТИ СЕКС НА МЕСЕЦ ЗА ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТЛЮБОВНИ СРЕЩИ СЛЕД РАЗВОДА: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕПРЕЗ ПРОЛЕТТА, КОГАТО ПТИЧКИТЕ И ПЧЕЛИЧКИТЕ...ЩИПКА РЕВНОСТ ЗА ПОВЕЧЕ СТРАСТ

И така, да започнем с мъжете. Когато срещнат една жена, те преценяват за около 10 секунди колко привлекателна е и дали тя би склонила лесно да си легне с тях.

Според степента на привлекателност и достъпност" жената попада в класация, в която напървите места са мацките, с които той наистина би искал да спи, а по-долните места са за жените, с които би спал ако му е скучно, пиян е или е супер нещастен.

В дъното на класацията са жените, с които би спал пиян, но дори не би разказал след това на приятелите си за това.

Колкото и жестоко да звучи това подреждане, класацията на мъжете е една и жената, според случая, може да се изкачи или да слезе с няколко стъпала, в зависимост от моментното настроение на мъжа, промяната в семейния статус на жената и други подобни фактори.

Като цяло, проявява ли интерес едни мъж към една жена, винаги има намесено и сексуално привличане. Ако то не се реализира, причината е в другите жени, които той познава.

Снимка: Thinkstock

Ако са сложени по-високо от вас в класацията, той ще се пробва първо с тях. Междувременно обаче няма да прекъсне комуникацията и с жените, които са по-долу в класацията, защото човек никога не знае, нали.

Не точно така стои ситуацията при жените.

Жените преценяват, също за около 10 секунди, дали мъжът срещу тях ги привлича сексуално, дали отношенията им биха имали потенциал и според резултата мъжът бива класифициран.

Жените обаче имаме не една, а две стълби. На едната слагаме тези, към които не изпитваме никакво сексуално привличане, а на другата са тези, които ни привличат.

И ако жените имат шанс да се придвижат на по-горни позиции по стълбата на мъжа, то един мъж, попаднал веднъж на стълбата на приятелите, никога няма да се прехвърли на стълбата, на която са онези с потенциален шанс за секс.

Въпросът, който измъчва и мъжете, и жените, е как да разпознаят дали интересът на някой от противоположния пол е просто приятелски" или е просто прелюдия към любовно-сексуални отношения.

Снимка: Thinkstock

Авторите на теорията за стълбата дават следните интригуващи" предложения за дешифриране на комуникацията:

За жените: Един мъж може да ви е само приятел, ако е а) гей, б) не ви намира за привлекателна или в) вече си има жена, която е по-високо в класацията от вас.

Подточка б) се влияе особено много от алкохол, подходящо облекло и достатъчна доза фриволност и не важи, ако двамата се озовете сами в хотелска стая и без дрехи.

За мъжете: Ако се чудите дали една жена ви приема просто за приятел или би имала с вас и други отношения, се вслушайте в това, което казва за вас.

Ако използва изрази като Ти си ми като брат", "Чувствам, че мога да си говоря с теб за всичко" и "Толкова си внимателен", категорично сте попаднали на стълбата на приятелите и е по-добре да не се опитвате да получите нещо повече, за да не ви изхвърли изобщо от всякакви класации.

Казано накратко: Мъжете биха спали с всичките си приятелки, ако имаха възможност, ако са пили или ако няма с кого друг да спят. Те не биха поддържали приятелства с жени, към които нямат сексуален интерес.

Жените обаче биха спали само с онези от приятелите си, които намират за привлекателни, а на другите се обаждат само когато най-добрите им приятелки са заети.

Съгласни ли сте с тази теория?

Още от Интересно

Кои са най-достъпните дрехи, които Кейт Мидълтън е носила

Когато става въпрос за стил и моден вкус, се сещаме за херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Тя похарчи доста за гардероба си през 2016 г. Тоа...

Дамян Дамянов: „Стаята ми пет на четири. В метри, в крачки, в самота“

Днес великият поет Дамян Дамянов щеше да навърши 82 години...

Мишел Обама посреща последен рожден ден в Белия дом

"Невинаги животът е такъв, какъвто искаме да бъде, освен това не можем да решим всички проблеми в света, дори и да се стараем. Никога обаче не би...

10 неща, които трябва да знаете, преди да се разведете

Разводът е един сравнително дълъг процес, изпълнен с доста емоции. А когато един човек е емоционален, не може да мисли особено трезво. След като прикл...

Кои са зодиите, които се целуват най-страстно

Зодиакалният знак, под който сме родени, разкрива ключови факти за нас. Така например от зодията става ясно какъв е характерът на даден и човек и как ...

Мъжкият косопад си има решения

Плешивостта удря много мъже, 85% от тях са около 50-те, съобщава Американската асоциация на загубилите косите си. Едно обаче трябва да се отбележи...

Атанасовден ден е! Зимата започва да си отива от днес

Днес почитаме Свети Атанасий Велики, който е роден през 295 г. в Александрия. Почитаме го заедно с архиепископ Кирил, двамата спасили християнств...

Магическият джинджифил - лек срещу рак и диабет

Рецепта за джинджифилова вода Съставки: 4 чаени лъжички джинджифил на прах 3 кафени чашки хладка вода 1 лимон 3 чаени лъжички мед Приготвяне: ...

Лесни и ефективни упражнения за бременни

В новия епизод на “Mamma Mia” Меги няма да плете, а ще прави упражнения за бременни. Ще си говорим за така нареченото предлежание на бебет...

Колко често трябва да миете косата си?

Независимо, че имаме достъп до цялата информация относно красота и грим в интернет, много от нас решават да импровизират и намират рутина, която изг...