25 неща, които татковците трябва да знаят, когато отглеждат дъщеричка

Не съм баща и никога няма да бъда. Но съм дъщеря и имам двама татковци - един биологичен и един доведен, пише Манди Велез от A Plus.

През 23-те години на тази Земя достигнах до заключението, че връзката баща-дъщеря е нещо наистина специално. Тя е толкова уникална, че действията и любовта на таткото един ден ще оформят това, в което дъщерята ще се превърне.

Вдъхновена от отговора на Роксан Гей към нервен баща на дъщеря, реших да съставя този списък. Вярвам, че всички татковци трябва да се постараят да оказват най-доброто влияние върху своето дете.

Като човек, познаващ добре връзката дъщеря-баща, мога да споделя с вас тайните, които всеки татко, имащ новородено момиченце, жадува да узнае. Уверявам ви, не са толкова страшни, колкото може би си мислите.

1. Знайте, че от ден първи тя винаги ще е вашето малко момиченце. Ще трябва обаче да се потрудите, за да запазите нещата по този начин.

2. Не се опитвайте да предполагате, че щом е момиче, значи интересите й са в куклите. Запознайте я и с колички, и с Lego, и с други подобни играчки.

3. Оставяйте я да ви помага с работата вкъщи. По този начин един ден, когато порасне, ще е самоуверена жена, без значение от работата, с която ще се заеме.

4. Говорете с майка й като с равна, а не като с някоя нисшестояща. По този начин и тя ще очаква същото един ден.

5. Покажете й чувствителната ви страна. По този начин ще разбере, че ако тя също е чувствителна, това няма да означава, че е слаба.

6. Създайте игри и шеги, които са само за вас двамата и за никой друг. Доверете ми се, ще ги помни до края на дните си.

7. ОКУРАЖАВАЙТЕ Я ДА ВЪРШИ НЕЩА, ОТ КОИТО СЕ СТРАХУВА, ЗАЩОТО ВИНАГИ ЩЕ СТЕ ДО НЕЯ, ЗА ДА ПАЗИТЕ ГЪРБА Й.

8. Спазвайте обещанията, които правите. Когато сърцето й бъде разбито, трябва да е от хора, които не знаят колко специална е тя.

9. Покажете й онези умения, които владеете най-добре.

10. Накарайте я тя самата да ви покаже тези умения, които владее добре, а вие - не.

11. Опитайте се да научите повече за интересите й, да ги разберете (дори и това да ви е трудно). По този начин ще й покажете, че без значение какви са талантите й - балет, изкуство или борба - те са от значение.

12. Това е особено важно, ако интересите й са по -момичешки". Покажете й, че те са еднакво важни и за вас, без значение какви са.

13. Ако има нещо, което не бихте казали на сина си, не го казвайте и на дъщеря си.

14. Когато дойде при вас с някакъв проблем, не я пренебрегвайте или пренасочвайте към майка си. Изслушайте я и тя отново ще се върне при вас.

15. Не говорете за промените в тялото й или сексуалните й интереси с отвращение. В противен случай ще й покажете, че тя трябва да се срамува от тях.

16. Не говорете за телата на другите жени по начин, който ги принизява или обижда. Тя ви слуша и изучава своето собствено тяло.

17. Давайте й примери за силни жени, не само за силни мъже. Един ден тя ще се стреми към този идеал и ще знае, че има шанс да го постигне.

18. Изглаждайте проблемите с майка й пред нея самата. По този начин ще види, че жените имат глас в една връзка и съответно ще търси човек, който ще оценява нейното собствено мнение.

19. Не се шегувайте факта, че сте си приготвили оръжие за случаите, когато момчета ще й идват на гости. Ще й покажете, че нямате доверие в преценката й.

20. Борете се с несправедливостта, заставайте на страната на потиснатите. Ще й покажете, че състраданието е важно и че няма нищо лошо или недостойно в това да правиш каквото е редно.

21. Ако й давате добър пример, няма да е необходимо да гоните лошите момчета. Тя ще иска стойностен човек до себе си.

22. Ако все пак се замеси с лошо момче, бъдете до нея, ако сърцето й бъде разбито. Най-вероятно ще бъде. Нека да може да се обърне към вас, вместо да се върне обратно при него.

23. Кажете й, че единственият човек, който има контрол над тялото й и това, което се случва с него, е тя самата.

24. Правете комплименти и на нея, и на майка й - при това често.

25. Казвайте й, че я обичате. Накарайте я да разбере, че въпреки всичко винаги ще сте до нея!

Източник: Obekti

-------------------------

Виж още:

Типът баща според зодията
10 неща, на които всеки баща трябва да научи дъщеря си
50 неща, на които искам да науча дъщеря си

Още от Интересно

61-годишна взриви интернет с фотосесия по бански

Главно действащо лице в днешния ни материал е Ясмина Роси – един от най-възрастните все още работещи модели в света. Тя влиза в модния бранш ...

Вятърът на промяната или как да станем нов човек за 3 месеца

Едва ли на света има нещо по-сложно от това да разберем себе си, както и да отгатнем какво се случва в мислите и душата на някой друг. Макар да съще...

Раздялата за мъжа - понякога това е лъжа, под която има грамада от гордост.

Няма да те лъжа, че напълно съм разлюбил тази, преди теб. Нали знаеш, при мъжете е прието така: ако се разделим с любима жена, не си го признаваме пуб...

Защо емоциите предизвикват физическа болка?

Надяваме се, че никога не ти се е случвало да се чувстваш толкова тъжна, че да изпитваш болка. Всъщност популярният израз „къса ми се сърцето“, далеч ...

Седмичен хороскоп за периода 16 януари- 20 януари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Това ще бъде доста спокойна седмица за вас в сравнение с пос...

Вижте новия трейлър на "Красавицата и звяра"

Този март на голям екран ще видим едно от най-изящните и прелестни заглавия на Дисни – "Красавицата и звяра". Класическата приказка този път ще ...

Един топмодел на 43 - възхода и падението на Кейт Мос

Днес Кейт Мос навършва 43 години, като няма как да не подчертаем, че тя е не просто известна манекенка и фотомодел, а символ на цяла епоха в модния би...

Мураками и бягането като метафора на живота

Харуки Мураками е един от най-четените съвременни писатели, който разбърква умовете на хората. Той е страстен бегач върху асфалта и белия лист. С посл...

На 61 и по бански - edna вдъхновяваща фотосесия, която разбива клишетата!

В свят, в който моделите се пенсионират малко след своята 30 годишнина, съществуват и жени, които не се страхуват от стереотипите, които ни поставя об...

Вятърът на промяната, или как да станем нов човек за 3 месеца

Едва ли на света има нещо по-сложно от това да разберем себе си, както и да отгатнем какво се случва в мислите и душата на някой друг. Макар да съще...