Какво нашепват пръстените и тяхното местоположение за характера ви?

Както неведнъж сме ви доказвали, личността на човек може да бъде определена от редица фактори - лични предпочитания или пък външни предпоставки, които на пръв поглед изобщо не влияят върху вас.

Знаете ли, че пръстените също могат да бъдат индикатор за това какъв човек сте? В зависимост от това на кой пръст предпочитате да ги носите, стават ясни някои черти от характера ви, за чието съществуване може би дори самите вие не подизирате.

Хората, които са запознати с тайното значение на избора на бижута, вероятно следят стриктно на кой пръст носите пръстените си. Така те разбират много детайли за личния и професионалния ви живот.

Вижте подробния ни списък, който дава полезна информация за значението на избора, що се отнася до това къде точно да поставим любимото бижу.

Лява ръка

Кутре
В миналото при много народи два пръстена на кутрето, носени от мъж, са символизирали, че той е семеен. Във Великобритания пък бижуто на това място дълго време е символ на семейството и социалния статус. Днес никой не носи венчалната си халка на кутрето, освен ако, разбира се, тя не му е умаляла с времето.

Ако вие предпочитате да носите пръстен на най-малкото пръстче на лявата ръка, то това означава, че сте самоуверени и най-вероятно имате сериозен човек до себе си. Не сте от личностите, които са твърде своенравни и подхождат пренебрежително към работата си.

Имате бунтарски дух и сте готови на всичко, за да постигнете онова, към което сте се устремили. Обичате свободата и не понасяте някой да се бърка в живота ви. Освен това имате много силна интуиция - трябва да й се доверявате по-често.

Безименен пръст
Ето това е мястото на венчалната халка в много страни по света. Смята се, че корените на този ритуал идват от Римската империя, където е имало вярване, че една вена свързва пръста, на който е поставен сватбеният символ, директно със сърцето.

Затова за никого не е тайна, че човек с пръстен на безименния пръст най-вероятно е женен или сгоден. Но, ако оставим настрана тази очевидна характеристика, ето какво още казва пръстенът, поставен на този пръст, за неговия притежател:

Този човек е практичен. Той не обича да харчи пари, които може да спести, и винаги мисли за бъдещето. По тази причина често пропуска важни моменти от настоящето. Склонен е да остава насаме със себе си по-дълго, отколкото е необходимо. Компанията на други хора често го притеснява.

Thinkstock/Guliver

Среден пръст
Понеже той се намира в средата и е най-дългият от всички, пръстенът, носен на него, символизира власт и сила. Притежателят му е целеустремен, сигурен в способностите си и отговорен за действията, които предприема.

Ако вие обичате да носите пръстените си на този пръст, то значи за вас най-важно е собственото ви благополучие. Не сте егоисти, но знаете, че най-важното нещо е на първо място самите вие да бъдете щастливи. Чак тогава можете да радвате и хората около себе си.

Показалец
Това е пръстът, върху който пръстените се забелязват най-много, тъй като е и най-използваният пръст на ръката. Така че вероятно ще искате да ги подбирате внимателно.

Притежателите на пръстен на показалеца знаят какво искат от живота и са начертали ясен план как да го постигнат. В случай че не се получи от първия път, те винаги имат резервен план. Възможно е да са надарени и с изключителен талант.

Не могат да бъдат сломени нито от лоши думи, нито от обидно отношение. За тях най-важно е осигуряването на просперитет и се стремят към него с пълна сила. В любовен план са властни и обичат да се налагат над половинката си.

Палец
При палеца положението е подобно на това при кутрето. Хората, които носят пръстен на този пръст, са самоуверени и са изградили стабилна среда в живота си, която обичат, но биха напуснали, ако съзрат нов шанс за приключение.

Духът им е свободолюбив, но това не означава, че са лентяи. Напротив, постъпват изключително отговорно към задълженията си, а в отношенията си с околните са любезни и внимателни. Имат изключително силна воля.

Дясна ръка

Thinkstock/Guliver

Палец
Смята се, че по-често пръстените се носят на дясната, отколкото на лявата ръка, а палецът символизира социална ангажираност. Ако вие носите пръстен на този пръст, най-вероятно се занимавате активно с благотворителност или с друга обществена дейност.

Не понасяте неправдата в света около вас и правите всичко възможно, за да осъществите някаква промяна, дори тя да е минимална. Можете да бъдете изключително арогантни, когато се сблъскате с човек, който не подкрепя вижданията ви.

Показалец
В някои култури сватбеният пръстен се носи именно на този пръст. При евреите например булката поставя халката си на показалеца.

Пръстен на десния показалец означава вяра, която е възможно да бъде религиозна, и работохолизъм. Хората с пръстен на този пръст са любезни с околните, но не понасят, когато някой заеме центъра на вниманието, който най-често е запазен за тях.

Имат склонност да говорят зад гърба на другите, но не от злоба, а от чиста доза любопитство. В любовта често именно те са тези, които раняват партньора си - в повече случаи неумишлено.

Среден пръст
Тук символизмът е по-малко застъпен. Вярва се, че ако предпочитате пръстенът ви да краси именно този пръст, значи сте мили и добронамерени, а отношенията с хората са с голяма стойност за вас.

Не можете да си представите и един ден насаме със себе си. Обичате компанията и винаги предпочитате да имате такава. Това говори за страх от собствените ви мисли и чувства.

Thinkstock/Guliver

Безименен пръст
И на дясната ръка също се носят сватбени и годежни пръстени. Но ако носите друг пръстен на безименния си пръст, то значи обичате да се забавлявате и винаги намирате позитивното във всяка една ситуация.

Малко са нещата, които са способни да развалят настроението ви и да ви ядосат. Гледате на живота като на приключение, което трябва да се изживее максимално добре.

Кутре
Пръстенът на този пръст често нашепва за високия социален статус на притежателя му. Вероятно той има престижна професия и заема ръководна длъжност в службата. Ползва се с доверието и уважението на околните и не би се разделил с репутацията си на никаква цена.

Освен това, ако носите пръстен на дясното кутре, това означава, че сте привърженик на домашния уют и миговете, прекарани със семейството. Грижите, които полагате за тях, са ценени и заслужени.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Мода

Акцент за месец февруари 2017 при футболните бутонки - Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

Акцент за месец февруари 2017 при футболните бутонки - Nike Hypervenom3 - обувките на победителите Маркус Рашфорд, Роберт Левандовски, Хари Кейн, Го...

Как да направите плитката по-обемна?

  Галерия 20 прически с плитки 20 снимки Прическите с плитки са страхотни. Обикновените плитки обаче могат да омръзнат л...

Изненадай любимия човек с музика и очила KWIAT

Виктор Юго казва: "Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано". По традиция за най-роман...

Красив маникюр за Свети Валентин

Любовта на наближаващия Свети Валентин се усеща навсякъде. Февруари ще бъде „окупиран“ в сърца и именно това прави всичко край нас по-крас...

Грозновати, но секси звезди

Холивудските знаменитости са красиви, успешни, богати и сякаш имат всичко, за което един човек може да мечтае. Някои от тях са постигнали успеха благо...

Зелен чай за проблеми с костния мозък

Зелен чай за проблеми с костния мозък Известни са многото положителни въздействия от консумацията на зелен чай. Той понижава риска от сърдечно-съдови...

Кой ще получи Златна Игла 2017

Кой ще получи Златна Игла 2017 Предстоят годишните награди на Академията за мода На 28 февруари 2017 година в Рамада София Хотел ще се проведе гала-...

20 начина да носим дънки (галерия)

  Галерия 20 дънкови стайлинга 20 снимки Дънките са страхотни! От момента, в който са се появили не са слизали от светли...

10 модни блогъри над 50

С годините освен мъдрост и житейски опит се трупа и много стил. Това е, което сме разбрали от тези модни блогъри, които са над 50. Пример за това е 63...

4 начина да носите розово и да бъдете стилни

Розовото е любим цвят на много жени. Много от нас обаче се притесняват да го носят, защото мислят, че изглеждат като деца. Време е да спрем да се прит...