5 признака, че пилеете силата си

В живота на всеки е имало момент, в който се е чувствал като жертва на обстоятелствата. "Защо нещата почти никога не се получават така, както искам?", "Как може да нямам никакъв късмет?" са реплики, които неведнъж е чувал всеки от нас. Често полагаме неистови усилия, за да тласнем нещата в желаната посока, макар и с уклончив резултат и не се замисляме, че несъзнателно създаваме тези сценарии, за да се научим да управляваме силата си. А често се отказваме от нея или я разпиляваме, без дори да осъзнаваме. Правим го всекидневно и този начин на поведение се превръща в омагьосан кръг на обезсилване. Например част от коментари, които подхвърляме по собствен адрес, ни действат демотивиращо: "Не получих работата, която исках", "Връзката ми се разпада", "Здравето ми е разклатено", "Не изкарвам достатъчно пари".

Този род мисли ни карат да се чувстваме зле. Изпаднем ли в това състояние, ние зацикляме и създаваме трудни ситуации, които подсилват чувството ни на безпомощност.

И така, какво представлява нашата сила? Най-напред да изясним, че силата е способността да постигаме желан резултат, да привличаме и създаваме условията, които ще доведат успешно до целта ни, а тя от своя страна ще ни създаде допълнително чувство за сила и стабилност. С други думи ставаме по-силни всеки път, щом използваме силата си, за да постигнем онова, което желаем.

Една от основните причини за разпиляването на силата ни, която се срамуваме да признаем и се опитваме да потиснем, е страхът ни от негативните последствия. В нашата история има достатъчно примери за злоупотреба със силата и горчивите последствия. Страхуваме се, че ще използваме силата си за властване над другите. Ако сме силни, ще станем ли жертва на същата участ като диктаторите от историята?

Дълбоко в себе си всички искаме да се чувстваме силни. Всички знаем, че реалността ни се твори от нагласата ни към живота и от нас зависи да наблюдаваме и забелязваме признаците, че губим силата си. В природата ни е заложен стремежът към сигурност и когато изгубим вътрешната си сила, насочваме вниманието си към външното организиране на света, започваме например да контролираме поведението на другите, придобиваме ненужни вещи или разпространяваме клюки. Това обаче води до по-дълбоко чувство на вътрешно безсилие. Искаме да контролираме нещата, които чувстваме, че можем, вместо да се насочим към вродения източник на сила вътре в нас.

Защо хората раздават щедро силата си?

Колкото повече сила трупаш, толкова повече отговорност имаш да я използваш мъдро. Да вземем например човек, който изкарва милиони долари на година: той трябва да умее да управлява огромните суми пари, а това е огромна отговорност. Колкото по-малко пари изкарваш, толкова по-малко отговорности имаш. Мнозина не желаят да умножават отговорностите си, защото това значи, че ще трябва да се изправят пред дълбокия страх от безпомощност.

Със силата идва и отговорността да си съзнателен за своите избори и влиянието им върху реалността. Какво ще избереш? За много духовно пробудени хора е нормално да пилеят силата си, защото осъзнават, че техните действия могат да навредят на другите хора или на планетата по начини, които са наблюдавали вече. Това, което не осъзнават, е, че вредата от непроявената сила, която нанасят на себе си и своите близки, е също толкова голяма.
Как да разпознаете, че пилеете силата си?

Като резултат от нежеланието да признаем и употребим силата си, ние я разпиляваме. Има 5 знака, по които може да забележите дали тази порочна практика важи и за вас:

1. Обсесии

Когато се пристрастим към каквото и да било: храни, пазаруване, технологии, наркотици, ТВ програми, секс, домашни любимци, животни и т.н., ние пилеем вътрешната си сила за "нещо" външно. Позволяваме му да контролира поведението ни отново и отново. Подривно е убеждението, че не можем да сме щастливи или свободни без това "нещо", затова и се връщаме за още, та да се "поправим".

2. Повтарящи се модели във взаимоотношенията

Когато установиш, че се изправяш пред същия труден сценарий във връзката си, независимо дали е със същия партньор или с друг човек, значи си заседнал в повтарящ се поведенчески модел. В него ти отдаваш енергията си на партньора и отнемаш от него. Тези модели обикновено се проявяват под формата на обвинения, възмущение, свръхзависимост. Винаги възникват едни и същи спорове. Под този кръг лежи убеждението, че "аз се нуждая от някого, за да ми дава... (вие добавете какво)".

3. Финансови предизвикателства

Паричните проблеми са разпознаваем сигнал, че отдавате силата си навън. Ние имаме нужда да се чувстваме силни и в определена степен да създаваме чувство за благосъстояние и изобилие. Често оставяме парите да диктуват как се чувстваме в себе си, а трябва да е обратното: нашите пари да са отражение на това колко силни се чувстваме.

4. Здравословни проблеми

Когато имаме болка, боледуваме или се чувстваме неразположени в телата си, това е признак, че сме извън баланс и раздаваме силата, нужна за самолечението на организма ни. Всички имаме силата за добро здраве, но когато развием физически дискомфорт, нашите тела ни казват, че губят част от своята жизнена енергия.

5. Депресия

Депресията се появява, когато чувстваме живота си извън контрол. Не усещаме, че можем да променим състоянието си и да постигнем желаното, така че решаваме да не участваме в живота изобщо. Преди депресията обикновено ни спохожда чувство на тъга или гняв, което не можем да контролираме. Ефектът е, че депресираният човек потиска силата си и контролира онова, което може - да не чувства нищо.

Как да си върнем силата?

Веднъж щом разпознаете знаците и поискате да възвърнете силата си, нещата могат да се променят много бързо. Има много техники за това, но най-ефективната и бързо действаща според мен е да се свържете със силата си чрез въпроса: "Коя част от мен не иска да порасне и да осъзнае колко силен съм всъщност?".

Точно така, разпръскването на енергията започва в ранна възраст, когато това е начинът ни да постигаме желаното. Ако успеете да си припомните възрастта, на която съзнателно сте избрали да разпилеете силата си за първи път, може да се обърнете директно към вашето младо Аз и да го/я поканите да направи различен избор. Това е много проста техника, която може да има огромно въздействие върху живота ви и да ви помогне да си възвърнете вътрешната сила, нужна тук и сега.

Източник

Още от Интересно

Дневен хороскоп за събота, 21 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Нещата стават много странни за вас под повърхността и може да ...

Ким Кардашиян е неузнаваема, преди да легне под ножа

Появиха се невиждани досега снимки на звездата, заснети в началото на кариерата й...

Нова тревожна новина за семейството на Анджелина

Биологичната майка на 12-годишната Захара, която беше осиновена от Анджелина Джоли на шестмесечна възраст, призова актрисата да й позво...

Върхът на абсурда в секс фотографията

Да видим най-нелепите, недомислени и дори смущаващи фотографии със сексуално съдържание, които определено ще ви позабавляват: 1. Красиви женски...

Дневен хороскоп за петък, 20 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Опитайте да прекарате малко време сами днес, дори да работите ...

Как да разберем, че той ще бъде добър баща?

Всяка жена иска мъжът й да обича не само нея, а след време и детето. Дали той ще се справя със сменянето на памперси, ще Му обръща достатъчно внимание...

Връзките зависят от детството ни

„Това как ще се развиват връзките ни и нашето отношение към партньора зависи от детството ни .”, каза Милена Родригес в  ру...

Дантели и панделки по мъжкото бельо. Вече да!

Ние жените често залитаме по дантелено бельо, щедро декорирано с дантели и панделки, камъчета и розички. Досега това с*кси облекло бе запазена територ...

Тайните страхове на всяка зодия

Освен силната си страна, понякога е нужно да разкрием тревогите и болките си, за да се справим с тях, съветват Vesti.bg. Всеки човек има своите с...

Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг… и красив, ако Фредрик Бакман ви води по него

 Любимият Фредрик Бакман се завърна с нова топла и “човечна” история. Новелата „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” (ИК „...