Време ли е да се разделиш с най-добрата си приятелка?

Човек не избира роднините си и е принуден да живее с тях доколкото може в мир и разбирателство.

На всичкото отгоре не можем и да се откажем официално от тях, колкото и понякога да ни се иска.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАКАК ДА ПРЕВЪРНЕМ ПОКРИВА В ГРАДИНАЛЮБОВТА ПРАВИ СВЕТА ОБИТАЕМНАЙ-ВЪЗМУТИТЕЛНО ВКУСНОТО КАФЕ В СВЕТАКАКВО ГОВОРИ СЕКСУАЛНИЯТ НИ СТИЛ ЗА НАС?

Приятелите обаче си избираме сами.

Обичаме ги, израстваме благодарение на тях и с тях, учим заедно, пътуваме, прекарваме най-хубавите си лета и най-тъжните си зими заедно и сякаш това ще продължи завинаги.

Завинаги обаче се оказва много по-кратко време, отколкото предполагахме в 9-ти клас и само десетина години по-късно ни се иска никога да не се бяхме срещали.

Свикнали сме да мислим, че любовта може и да трае три години, но приятелството е вечно.

Всъщност не е така.

Приятелството също има срок на годност и също като любовта има нужда от подхранване, за да расте или пък от логичен край, за да не се измъчват и двете страни.

Снимка: Thinkstock

Ако имате вътрешно усещане, че май нещо не е наред между вас и най-добрия ви приятел, но някак си не ви се иска да признаете, че отношенията ви са се изчерпали, ето няколко категорични знака, че е време всеки от вас да поеме по пътя си:

Само единият звъни

Има хора, които много искат да бъдат търсени и така да се чувстват обичани. Но взаимоотношенията са точно това - взаимни и интерес трябва да има и от двете страни.

Ако само вие търсите най-добрия си приятел, май само вие сте добър приятел...

Вече имате тайни

Искреността между двама души, особено когато са приятели, е от изключителна важност за добрите взаимоотношения.

Ако вече премълчавате разни неща от живота си или пък разбирате, че не знаете основни факти от живота на приятеля си в последно време, ясно е, че вече не сте един за друг.

Снимка: Thinkstock

Интересите ви вече са различни

Съвсем нормално е хората да се променят. Всъщност, най-голямата промяна в характера настъпва не в пубертета, както повечето хора си мислят, а между 20-та и 25-та година.

Съвсем в реда на нещата е онзи, с когото изкарахте училищните години, да се превърне в друг човек, различен от вас, с други интереси, цели и амбиции.

Ако единият все още иска да посреща утрото в бар, а на другия му трябват 9 часа сън, за да е работоспособен, ясно е, че не можете да споделяте забавната част от живота си.

Ако темите за разговор не са ви интересни, няма защо да си губите взаимно времето и да разчитате, че само общите спомени ще ви крепят занапред.

Снимка: Thinkstock

Между чука и наковалнята

Отношенията между двама души преминават през истинско изпитание, когато се появи третият. И четвъртият, т.е когато се появят съпрузите.

Можете да се харесате и да останете семейни приятели.

Но може двете семейства изобщо да не се спогаждат. Тогава ще трябва да направите избор.

Да продължите да се виждате поотделно, което с времето ще охлади отношенията ви или още сега да прекратите (елегантно, разбира се) отношенията си с някой, който да бъде част от миналото ви заради някого, с когото градите бъдеще.

Още по темата:

Фейсбук приятели или фейсбук клюкари?

Колко приятели губим, когато се влюбим?

Още от Интересно

Ситуациите, които са много по-смущаващи, отколкото е необходимо

Знаете ситуацията и почти със сигурност ви се е случвала поне веднъж. В магазина сте. Срещате ваш познат. Спирате и поздравявате. Може дори да говорит...

20 години след смъртта й, принцеса Даяна най-накрая е удостоена с официално честване

 Ще има официален празник в чест на принцеса Даяна –посветен на това, което я прави толкова възлюбена. За да отбележи 20-годишнината от...

Ексклузивно! Показанията на Ким Кардашиян, мигове след обира

"Аз бях чисто гола, по хавлия, а те ме завързаха с кабели и скоч и ме бутнаха във ваната"...

5 изненадващи ползи от секстинга за брака

Може ли брака да стане по-вълнуващ като вземете телефона си и напишете едно секси съобщение? Да, определено! Последните проучвания показват, че колкот...

Легендарните 'Бийтълс' - учебник по музика за поколения творци

На 16 януари светът отбелязва световния ден на една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката – "Бийтълс". Датата е "з...

Турски готвач, спечелил си прозвището Беят на солта, “овкуси” социалните мрежи (снимки и видео)

Прилепнала бяла тениска, добре съчетаваща се със сако, дълга черна коса, запомнящ се (според мнозина “чувствен”) начин на приготвяне на м...

Ще намерите идеалния, когато намерите себе си

Много жени се измъчват, че не могат да намерят подходящ партньор и да се обвържат. Това за тях е равно на житейска катастрофа, провал на всичките им о...

Мишел Обама на 53! - първата дама, в която се влюби целият свят

Днес първата дама на САЩ, която донесе промяната, от която се нуждаеха всички, ще навърши 53 години! Тя е родена и израства в южната част на Чик...

5 изненадващи ползи от секстинга за брака

Може ли брака да стане по-вълнуващ като вземете телефона си и напишете едно секси съобщение? Да, определено! Последните проучвания показват, че колкот...