Кога трябва да го нариташ яко

 

 

КЪДЕ ДА ТЕГЛИШ ЧЕРТАТА?

Всеизвестно е, че мъжете понякога се дънят. Проучванията сочат, че ако му прощаваш прекалено лесно, любовният живот може да се обърка. Кога да станеш строга? Зависи от ситуацията.Проучване показва, че ако му прощаваш твърде често и прекалено лесно, вероятно ще направи същата грешка отново.

Колкото повече му отпускаш края, толкова повече ще страдаш, защото ще си мисли, че няма последствия за лошото му поведение. Но не е най-добрата идея да станеш твърде свадлива и досадна...

1. Харчи пари, вместо да плаща сметките.

Прости му, ако...

Имате обща сметка, но не сте се разбрали кой и как ще я управлява. Няма да е честно да му се караш.

Направете си бюджет, разберете се кой колко ще внася в него и какво ще покрива той – сметки, спестявания и фонд „и аз съм човек“. Договорете се да обсъждате внимателно, преди да направите някаква сериозна покупка.

Сритай го, ако...

Сте обсъдили финансовите въпроси, но той надскача бюджета и се опитва да пробута 42-инчовата плазма като „Купих ти подарък“.

Не прави скандали, защото нищо няма да постигнеш, просто му кажи, че това е прекалено скъпа покупка, която не можете да си позволите. Дай му да разбере, че на теб 42-инчова плазма не ти трябва, още повече, че нямате пари за такива луксове ги го попитай как да разрешите проблема. Остави го сам да измисли решение и да разбере къде е сбъркал, защото като реши, че изходът от ситуацията е негова идея, ще бъде по-доволен.

 

2. Не си понася работата.

Прости му, ако...

Си търси нова работа. Дразнещо е да го слушаш как постоянно се оплаква от скапания шеф, но ако си търси изход от положението и нова работа, го подкрепяй, колкото можеш. Не го карай да мисли, че според теб не може да си намери по-добра работа.

В крайна сметка, всеки си има граница на търпението.

Ако много ти писне, му подхвърли идеята да поговори с приятелите си, които също могат да му дадат идеи. Ако продължи, го питай какво са казали приятелите му.

Сритай го, ако...

Не прави нищо да подобри ситуацията. Стани лоша, защото мрънкането само ще го отчайва още повече.

Кажи му, че го обичаш и държиш на него и си склонна да му слушаш оплакванията, само ако активно започне да си търси нова работа. Ако продължи да мрънка, му кажи, че не искаш да влизаш в ролята на психотерапевт. Като започне да мърмори, просто излез от стаята.

 

3. Бившата му е станала приятелка във Фейсбук.

Прости му, ако...

Връзката ви е супер и не ти дава поводи за ревност. Но все пак внимавай. Ако започне да става сдържан и дистантен, не бързай да му разгледаш стената. Скорошно проучване на канадски университет показва, че колкото по-често му ровичкаш из фейсбук профила, толкова повече поводи за ревности ще си намериш, дори да няма такива.

Но ако си разтревожена, му дай знак, че все пак следиш какво прави във фейсбук и попитай как е бившата му. Но не прави драма.

Ако просто измърмори нещо от сорта на „добре е“, повече не повдигай въпроса.

Сритай го, ако...

Забележиш, че се държи странно, откакто са станали приятели в бившата във фейсбук. Например не си говорите много, постоянно кисне на компютъра или не пуска смартфона, или пък изведнъж само ти трябва да с инициатора на секса.

Кажи му, че си забелязала, че нещо се държи странно, откакто е приятел с бившата си във фейсбук и не искаш да продължаваш връзка, в която трябва да го следиш. Кажи му, че ти си отдадена на връзката ви, само ако и той е отдаден. Питай го как би се почувствал, ако беше на твое място, но не му забранявай да говори с нея. - В момента, в който му кажеш, че не може да прави нещо, той ще го направи.

Накарай го сам да си направи изводите.

 

4. Готова си за брак, но той се ослушва.

Прости му, ако...

Излизате сериозно от година, но не сте повдигали въпроса. Дайте си време, защото прибързаните работи не винаги са добра идея и не сте сигурни дали сте един за друг.

Подхвани темата с нещо от сорта на „Наистина те обичам и мисля, че ще е чудесно да прекараме живота си заедно. Ти как мислиш, дали ще сме добра семейна двойка?“ Остави въпроса с отворен край, за да не се чувства притиснат. Ако си замълчи, остави темата засега, но започни да я повдигаш по-често.

Сритай го, ако...

Сте говорили за това поне три пъти, но той не дава знак, че има намерение да придвижи въпроса, или казва, че иска да се ожените, но така и не ти предлага.

Кажи му, че искаш яснота и, макар че ще ти е тъжно, че между вас няма да се получи, по-добре да знаеш, ако той няма такова намерение. После го остави да помисли колко ще му е тъжен животът без теб. Ако му поставиш въпроса ребром, страхът, че ще го зарежеш може да го подтикне да помисли сериозно какво иска от бъдещето.

Ако до няколко дни каже, че иска да се ожени за теб, поискай срок за годеж в рамките на от половин до една година. Така ще му покажеш, че си сериозна, но не го притискаш прекалено много.

Още от Любов и секс

Как да го накарам да изрази чувствата си?

Комуникацията е решаваща за една връзка. Но вероятно всички дами са забелязали, че мъжете просто не изразяват чувствата си с думи. Те просто са свикна...

9 начина да прекараш Свети Валентин различно

Стоп! Тази година можеш да изненадаш любимия с наистина романтичен и оригинален подарък или прекарване. Виж нашия списък с идеи и избери една (а защо ...

Според зодията: Защо не можете да си хванете гадже

Ако се чудите защо все още не можете да си хванете гадже, въпреки че се оглеждате активно за такова, то може би причината е в някои от негативните...

Ошо: Защо браковете се провалят

Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин, наричан още Ошо е индийски духовен учител и философ. Той е известен със своите мъдри мисли, учения и пословици. В негов...

Според зодията: Хората, които са привлечени към вас

Всеки човек си има свои личностни характеристики и черти (положителни и отрицателни), с които привлича или съответно отблъсква представителите на ...

Кога трябва да се откажете от обекта на желанията си

Възможно е да се влюбите в човек, който не отговаря на чувствата ви, а за вас да е трудно да разгадаете отношението му. И все пак е по-добре да се...

Любовен хороскоп за 16-22 януари 2017

През тази седмица звездите няма да бъдат толкова благосклонни по отношение на любовта. В четвъртък Марс ще бъде на разстояние от Сатурн, което ще дове...

Колко бивши е добре да имаме? Двама са малко, а трима – идеално

Колко бивши партньори е добре да има човек без да се чувства неопитен и в същото време да не преминава прага на безразборните връзки изчислиха бри...

Кои мъже ще те докарат до оргазъм?

Ако случайно сте в търсене на мъж, който гарантирано ще ви достави удоволствие, то американските учени от Олбанския университет имат някои съвети....

10 неща, които не трябва да искаш от него

Често казваме „той е длъжен“ или „тя е длъжна“, без да се замисляме – откъде в крайна сметка се взеха тези „дългов...