Силните и слабите ви страни според нумерологията

Повечето нумеролози смятат, че числото на живота е най-важното в нумерологичния профил. А това е така, защото ако винаги можете да смените името си, то нещата не стоят така при рождената ви дата. Тя представлява вашият уникален жизнен път, а това значи, че...

числото на живота може да ви разкаже много за самите вас

- какви таланти и умения притежавате, кои са силните и слабите ви страни, как се сработвате с другите хора в живота си и какво е най-добре да правите, за да развиете максимално потенциала си.

Как се изчислява числото на живота?

Нужни са ви деня, месеца и годината на раждане. Запишете ги на лист и съберете всяка от цифрите една по една, като продължавате да редуцирате получения сбор, докато се получи цифра от 1 до 9.

Пример: Дата на раждане: 10.03.1984 - 1+0+0+3+1+9+8+4= 26; 2+6=8

Число на живота 1:Вашата орисия:

Характерно за вас е желанието да бъдете независими индивидуалисти, изпитващи неутолима нужда от лични успехи. Целта, която трябва да изпълните в този живот е, да станете независими - да се научите изцяло да се справяте сами, да не разчитате и да не зависите от други хора. Постигнете ли го, вече сте готови за лидери!

Силните ви страни: дръзки, амбициозни, решителни, независими, оригинални

Изпълнени сте с креативно вдъхновение и ентусиазъм. Надарени сте с огромна физическа и психическа сила, която ви кара непрекъснато да действате. Тя е причината за вашата решителност и е ключът към това, да сте лидери. Надарени сте с много талант и имате оригинални идеи, новатори и създатели, можете да ръководите абсолютно всяка ситуация, в която попаднете в живота. В професионално отношение показвате независимостта си със замах. Имате ярко изразени лични нужди и желания и смятате за необходимо да следвате само собствените си убеждения. Амбициозни сте и понякога дори използвате агресивен подход, за да докажете способностите си. Държите на своето, което в очите на другите, може да ви прави да изглеждате егоцентрични.

Слабите ви страни: егоцентрични, импулсивни, нетърпеливи, безчувствени, прекалено амбициозни

Ако не сте развили максимално своя потенциал, често сте много по-зависими, отколкото ви се иска. Това ви носи неудовлетворение, започвате да си мислите, че сте си самодостатъчни. Това пък ви прави егоистични и нетърпеливи, често и прекалено самоуверени.

Към какво да се стремите?

Животът ви отвежда по пътя към независимостта, за да научите ползите от нея, да можете да се оправяте сами, когато ви се наложи, да станете по-силни. Преминете ли през всички тези стъпки, ще стигнете и финалната фаза - ще бъдете лидери.

Често се случва хората с число на живота 1 да работят на различни места, в различни сфери и всеки път да се чувстват не докрай удовлетворени. Причината за това дори не им е напълно ясна. Какво е решението? Време е за собствен бизнес - направите ли крачката, изведнъж всичко започва магически да се подрежда. Защо ли? Защото обичате да контролирате и движите нещата и изпълняването на чужди нареждания просто не ви е по вкуса.

Животът ви ще ви сблъсква с много възможности да покажете способностите си. Имате таланта да ръководите, умеете да движите административни дейности. Новаторският дух и смелостта ви ще ви послужат добре на професионалното поприще. Каква професия да изберете? Нека да е такава, в която ще можете да се възползвате от уникалните си идеи - търсете сфера, в която можете да използвате острия си ум: бизнес, здравеопазване, развлекателна индустрия, правителство... а защо да не отворите и собствен магазин или пък книжарница?

Число на живота 2:Вашата орисия:

Чувствате се добре, когато вървите по утъпкани пътеки и познати пътища. Изтъкани сте от навици и рутина. Обичате скъпите вещи. Много сте чувствителни, балансирани и честни. Разбирате всякакви гледни точки, често ви търсят за посредник между спорещи страни. Можете абсолютно безпристрастно да въдворите ред. Искрено сте загрижени за другите, винаги мислите и искате най-доброто за тях.

Силните ви страни: адаптивни, интуитивни, романтични, дипломатични, чувствителни

Честни и открити сте в мислите, думите и делата си. Изпъквате във всяка форма на групова активност, демонстрирайки перфектните си умения за създаване на ефективен ред между хората. Имате добри обноски и сте дипломатични, което прави общуването ви с другите лесно и приятно за двете страни. Вие сте майстори, що се отнася до компромиси и поддържане на хармония сред всички, които ви заобикалят.

Слабите ви страни: обидчиви, прекалено чувствителни, нечестни и мекушави

Би било пагубно за вас, ако се отдадете на апатия и летаргия. Понякога в желанието си да угодите на всички, преминавате в пасивно състояние. Можете да бъдете голям песимист, да свикнете да се задоволявате с малко. Не сте "бизнес-ориентирани", защото се чувствате добре само в приятелска среда, където липсва конкуренция.

Към какво да се стремите?

Вашата най-висша цел е постигане на баланс и хармония във всяка сфера от живота ви. А по пътя към нея, научавате ползите от сътрудничеството с другите и от компромиса и търпението, с които се гради една спокойна среда. Откриете ли тези свои черти, ще преминете към следващата фаза - сплотяването на другите. Родени сте да обединявате хората, да се грижите за ползотворните им отношения. Само внимавайте да не забравите себе си и своите нужди, улисани в потушаването на чужди скандали. Вие сте чувствителни и попивате чуждите емоции, внимавайте да не се превърнете в кошче за душевни отпадъци. Коя е вашата професия? Умеете да преговаряте, изпипвате детайлите, осланяте се на факти - професия, която ви позволява да демонстрирате тези умения е най-подходяща за вас. Можете да заложите и на чувствителната си страна при избора на професия - със сигурност ще изпъкнете.

Число на живота 3:Вашата орисия:

Уроците, които трябва да научите се отнасят до социалните ви умения, креативността ви и начина ви на себеизразяване. Родени сте да забавлявате другите. Винаги сте свежи и усмихнати, от вас струи позитивизъм и слънчево настроение. Ако сте от най-надарените представители на 3-ката, вероятно имате писателски, ораторски, артистични или други подобни способности. Може да се отличавате с талант в областта на изкуството, което включа рисуване, архитектура, интериорен дизайн, музика, писане, сценични изкуства и др. Ако успеете да насочите енергията и талантите си в правилна насока, ще жънете успех след успех. Търсите контакт с хора, които ви вдъхновяват, самите вие умеете да окрилявате хората около вас.

Силните ви страни: комуникативни, артистични, креатвини, ведри, оптимистични

Излъчвате хармония и красота и знаете как да си доставяте удоволствие. Правите го и за хората около вас, които се радват на вашите таланти. Креативната себеизява е ключът към вашият успех. Вие сте топли и приятелски настроени към всички, комуникацията ви на всички нива върви гладко - социални и открити, създавате много приятелства. Имате положителна нагласа за света, носите цвят, усмивки и светлина, където и да отидете. Имате добри обноски и умеете да усещате чуждите емоции и настроение. Живеете като за последно, без да мислите за утрешния ден. Финансите не ви касаят - просто харчите парите, когато имате и не го правите в случай, че ги нямате...

Слабите ви страни: недисциплинирани, саркастични, твърде бъбриви, хаотични, критични

Постоянно търсите нови източници на удоволствие и не влагате дълбок смисъл в действията си. Интересува ви само настоящия момент, често просто се носите по течението. Не си поставяте дългосрочни цели, вследствие на което изпускате много възможности за успех и себеизява. За другите сте загадка, често изпадате в необясними и безпричинни странни състояния. Бягате от места и хора, просто защото не можете да решите да седите на едно място. Внимавайте с отправянето на критика, бъдете по-търпеливи и толерантни, избягвайте да гледате на живота само през розовите си очила.

Към какво да се стремите?

Тройката в числото на живота провокира вашата спонтанна и творческа страна. Тя предизвиква желанието да се наслаждавате на живота, да използвате въображението си. Научете ползите от оптимизма и ентусиазма, изразявайте емоциите си. Усвоите ли тези знания, ще започнете да вдъхновявате другите. Родени сте да общувате, а вашата чистосърдечност достига до хората около вас, помага им да видят радостта от живота. Артистични и креативни, вдъхновението, което носите на другите идва от начина, по който говорите и гледате на ситуациите около вас, вашата оригиналност и креативност са ви запазена марка. Използвайте тези си заложби (особено дар словото) и покажете на другите вашия оптимистичен светоглед. Каква професия да изберете? Писане, дизайн, танци, актьорско майсторство - за вас подходящо поприще е това, което ви дава възможност да демонстрирате артистизма си. Умеете да мотивирате и окуражавате, което ви прави чудесен преподавател, професия, където чувствата и емоциите се оценяват финансово, също са подходящи за вас.

Число на живота 4:Вашата орисия:

Вие сте практични и земни, може да ви се има доверие. Целта в живота ви е да се научите да взимате задачите присърце, да ги изпълнявате с постоянство и отдаденост. Изисквате много от другите, а от себе си дори още повече. Волята ви често може да бъде объркана с инат. Взимате крайни решения, които следвате с пълната убеденост, че са правилни. Вашата упоритост граничи с маниакалност.

Силните ви страни: традиционалисти, подредени, дисциплинирани, практични и упорити

Умеете да организирате и планирате, имате способността да виждате цялостната картина от практична гледна точка. От вас ще излезе чудесен мениджър, защото имате вроден усет как задачите трябва да бъдат изпълнени. Лоялни сте и отдадени, което ви прави страхотни партньори и в бизнеса, и на любовния фронт. Нямате много приятели, но шепата хора, които могат да се окичат с тази титла, са ви много близки, а отношенията ви с тях траят цял живот. Вие сте реалисти, здраво стъпили на земята. Търпението и решителността ви са вашият коз в живота.

Слабите ви страни: нервни, ограничени, твърде взискателни, груби и скучни

Често не виждате по-далеч от носа си, спазвате стриктно правилата - дори до крайност. Повърхностните хора ви изнервят и ви карат да избухвате, липсва ви дипломация. Често сте твърде заети със стриктното изпълнение на рутинните задачи и не виждате големите възможности, които се откриват пред вас.

Към какво да се стремите?

Работливи сте, което с течение на времето ви учи на лоялност и следване на правилата. Вашето най-ценно качество е, че на вас може да се разчита. Превърнете ли се в стълб и опора за другите, житейският ви урок е научен и можете да преминете на следващото ниво - създаване на нещо ценно, в дългосрочен план.Сигурността е от първостепенна важност за вас, околните разчитат на вас да контролирате и движите всичко, доверяват се на преценката ви и смятат решенията ви за премерени по всички показатели. В природата ви е да предвиждате всичко. Консервативни сте, не си падате много по забавленията, но пък сте чудесен организатор на такива. Каква кариера да изберете? Счетоводител, архитект, библиотекар, нещо в сферата на образованието, администрацията и бизнеса - общо взето всяка професия, в която уменият...

Още от Интересно

Дневен хороскоп за понеделник, 05 декември 2016г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Вие и вашият късмет сте в страхотен синхрон днес. Ще ви бъде п...

Кич преди Коледа - кралското семейство облечено в забавни празнични пуловери

Едва ли истинското кралско семейство би си позволило такъв моден гаф, но те си имат восъчни фигури, досущ като тях, които могат да бъдат облечени в ка...

Лицемерната набожност, осмяна в пиесата "Тартюф"

Миналият месец театър "Българска армия" представи премиерата на "Тартюф" на 17 и 18 ноември. Този месец можете да гледате постановката на 20 декември....

Да бъдете необвързани по време на Коледните празници е страхотно!

Да бъдеш сам на празниците може да бъде много тежко, но има и много положителни страни. Само защото нямате човек до себе си, не означава, че най-прекр...

"Смисълът на живота има вкус на устни" - Ромен Гари, писателят на жените

Ромен Гари (псевдоним на Роман Кацев) е френски писател от руско-еврейскипроизход, литературен мистификатор, кинорежисьор, во...

Дневен хороскоп за четвъртък, 8 декември

Добро утро!  Вижте какво ви очаква днес ТУК. ––––>>> Към хороскопа  ...

Ето как изглеждат съпругите на най-богатите мъже

Битува мнението, че успешните и богати мъже не се задържат с една жена дълго време. Днес обаче убедително ще опровергаем това твърдение, представяйки ...

От утре започва магнитна буря - пазете емоционалното си здраве!

Причините за лошото самочувствие и обостряне на хронични болести може да се дължат на слънчевата активност. На 8 и 9 декември учените прогнозират магн...

Д-р Тихомир Мустаков: България е на второ място по смъртност, причинена от замърсен въздух

Наистина ли мръсният въздух е един от главните виновници, водещи до рак? Причините за рак са многообразни. Всъщност ракът е състояние, с което имун...