Хит: Снимки с Дрони на сватбата

Интересна тенденция се открои с новият хит в сватбената фотография - дроните.

Дронът представлява безпилотен безпилотен летателен апарат или дрон - летящо устройство, което се задвижва чрез дистанционно управление или по предварително зададен с помощта на GPS маршрут.

Дроните са разнообразни, като могат да имат една или няколко перки, да се съберат в дланта ви или да са с размери колкото кола.

Те са способни да хванат в кадър уникални моненти от различни ситуации на сватбено тържество.

Интересните, забавни, и непринудени снимки, забавляват младоженците, разглеждайки фотоси на всички гости, които едва ли биха си позволили преди или след церемонията да са с неоправена риза или пък размазано червило, защото малкото апаратче, което лети наоколо, улавя почти всички моменти от празника.

Автоматичната машинка с камера заснема почти всеки един гост, дошъл на церемонията, без повечето да разберат.

Фотографът обикновено първо проверява дрона, като определя каква да е височината му на летене, за да може шумът му да не разсейва гостите.

Ако все пак нарочно се пусне, така че създава усещане у присъстващите да се почувстват едва ли не като кинозвезди, когато хитовото апаратче ги заснема чрез уникалната въздушна перспектива, с повече възможности и ъгли за заснемане на събитието, което не може с традиционната техника.

Ако пък се цели популярната техника да не разсейва сватбената церемония, може да се заснема само когато свири музиката, за да не се чува лекият шум при летенето им, приличащ на жужуне на пчели.

Може и да се ползват по време на коктейла или да се позиционират зад мястото на церемонията, разчитайки на лещите за увеличение.

Добре е разбира се да се съобрази, че батерията на дрона ще издържи, а и да се прецени ако помещението е закрито, за да се осигури безопасността на хората.

Има и фотографи, които държат да са близо до хората и да усещат емоциите им, считайки че автоматичния дрон не може сам да направи толкова качествени и интересни и истински снимки.

По време на сватбата, състояла се през октомври, в хотел в щата Вашингтон, роботизиран самолет жужал във въздуха, докато Инес Едуардс вървяла към олтара.

Тя дори не е имала представа какво е това дрон, когато фотографът на тогава все още бъдещата булка й предлага като начин за заснемане на невероятни кадри, отбелязва Washington Post.

Дронът засне всеки един човек, дошъл на церемонията, без никой да разбере. Това беше страхотно", казва Едуардс.

Дроните определено са гореща тема, що се отнася до сватбени фотографски и видео услуги", счита видеооператорът Джъстин Фоун.

Фотографът Кари Гайгър пък отбелязва, че е отказал заснемане на въздушни снимки в църква понеже не бил сигурен, че батерията на дрона ще издържи, а и се е опасявал за безопасността на гостите.

И въпреки че комерсиалните дрони са незаконни в САЩ, множество компании ги използват, включително сватбени фотографи от цялата страна. Те взимат мерки за осигуряване безопасността на участниците в церемонията, особено след като фотографски дрон се блъсна в главата на младоженец.

Но и е факт, че роботизираните самолети се използват въпреки липсата на правна регламентация, което подсказва мащаба, до който е вероятно да се разпространи тази индустрия, след като полетите на комерсиални дрони бъдат разрешени.

Така че, има голяма вероятност в идните години, използвайки напредъкът на технологиите, фотографите да си стоят вкъщи и да заснимат сватбите дистанционно с помощта на дрони, следящи церемонията от различни позиции - летейки отгоре, стоейки неподвижно, или пък издигайки се високо за панорамен изглед, запечатвайки красиви живописни кадри.

Вижте още:

Мода: Цветовете през пролетта

Модерно: Цветни пиксели в косите

Още от Интересно

Подгответе се за „50 нюанса освободени"

Третият и последен филм ще излезе през 2018г., а ние вече знаем толкова неща за него, че сякаш сме го гледали. Вече има снимки от снимачната площадка,...

Мистериозната сестра на Мелания Тръмп: Инес Кнаус

Съпругата на американския президент Мелания Тръмп има доверено лице, което не е и няма да бъде в апарата от сътрудници на първата дама на СА...

Китайски 2-минутeн масаж за плосък корем

Всички знаем колко трудн...

Имаме ли наистина цял живот, за да сбъднем мечтите си?

Най-голямата заблуда, в която живеем, е илюзията за безкрайността на времето, с което разполагаме. Понякога не осъзнаваме, че възможностите, които съд...

Сезонът на “сакура” започна: в Япония цял град потъна във вишневи цветове (снимки)

С какво ви пленява Страната на изгряващото слънце?Удивителните си контрасти? Съчетанието между традиции и модерност, красивите природни гледки –...

4-те зодии, които НЕ изневеряват

Няма какво да се лъжем, според астрологията някои зодиакални знаци имат по-приключенски дух и са по-склонни да изневеряват. Други, напротив са от по-...

12 начина да промените живота си

Всички знаем какво е чувството: 10 часа сутринта е, вече сме пием 3-тата си чаша кафе, но въпреки това се чувстваме изцедени- психически, физически и ...

Трик за почистване на загорелите тави

Миризмата на прясно изпечени сладки, идваща от фурната, винаги ни кара да се усмихваме. Всички бихме искали да приготвяме подобни сладки изкушения по-...

Какво да готвим до края на февруари: 11 изпитани рецепти

До края на февруари остава още седмица и в този преход между студеното време и настъпващата пролет вероятно имаме колебания какво да готвим... Е, ние...