10 навика на щастливите двойки – тайните на дългите връзки

Сигурно и вашето сърце потрепва щом видите възрастна двойка на около 70 години да се разхожда, хваната ръка за ръка. Дали те имат тайна формула за трайна любов? В крайна сметка отношения им са се запазили с години, докато много други хора стават жертва на раздели и разводи.

Оказва се, че повечето щастливи двойки имат доста сходни навици, които помагат на любовта им да издържи проверката на времето. Навици, които повечето от нас са забравили

Ето и 10 от тях:

1. Те непрекъснато споделят общите си интереси, търсейки нови неща, които да са любопитни и атрактивни и за двамата.Общите интереси са едно от нещата, които щастливите двойки притежават и което влияе значително на връзката им в дългосрочен план. Когато хората споделят общи интереси и култивират нови такива, те създават свои моменти, които с удоволствие прекарват заедно.

Общите интереси не трябва да бъдат сложни. Те могат да бъдат нещо приятно и простичко като прегръдка под одеялото, докато гледате филм.
Днес твърде много двойки забравят, че общите интереси на първо място ги привличат един към други и са твърде заети да си създават нови такива.

Разглеждайки една връзка като взаимоотношение между различни индивиди със собствени интереси вместо с общи такива, може да се окаже пагубно за нея.

2. Те си лягат заедно всяка вечер
Много щастливи двойки твърдят, че си лягат по едно и също време. Отивайки заедно към спалнята, те поддържат своята любяща връзка. Това е времето, когато партньорите споделят любовни и интимни моменти заедно. Естествено, няма нищо страшно ако не успявате да постигате това всяка вечер. Важното е да се създаде модел за споделяне на специално време в края на всеки ден.

Много двойки живеят живота си по различни графици, забравяйки значението на интимното време, необходимо преди сън. Вместо да се въртите в хола и да гледате телевизия, ако партньорът ви отиде да си легне, последвайте го. Може да гледате нещо заедно, сгушени под завивките.

3. Те никога не си лягат ядосаниНай-щастливите двойки споделят, че това е тяхно кардинално правило.

Интервюта с двойки, които са заедно от 50 до 60 години показват, че поуката от този съвет е по-дълбока, отколкото изглежда, това не е просто клише.

Ако си легнете ядосани, може да отключите неразрешен проблем и чувство на негодувание, които ще се превърнат в нещо повече от една вечер на несъгласие. Преди да заспите признайте, че тази битка не определя връзката ви и успокойте партньора си с мило и нежно Обичам те".

Днес прекалено много двойки пренебрегват това правило и заспиват ядосани. Ако това се превърне във ваш модел, може да доведе до непоправими вреди във връзката ви.

4. За тях денят започва и приключва с прегръдка и целувкаЩастливите двойки казват, че започват и приключват деня с целувка и прегръдка. По този начин се създават позитивност и по-добро здраве. Прегръдките освобождава хормона окситоцин, които повишава чувството на привързаност, връзка, доверите и интимност.

Днес доста хора забравят да докосват половинката си, а някои дори прекарват дни без прегръдки и целувки. Липсата на интимност накрая може да окаже сериозно влияние върху връзката ви.

5. Те вярват на половинката си
Двойките, които си вярват един на друг се освобождават от голям товар. Доверието се основава на изграждане на силна връзка. С постигането му, щастливите двойки печелят възможността да вярват и разчитат безусловно на партньора си при появата на някаква трудност.

Изглежда, че днес за повечето връзки е типично недоверието. То създава допълнителни тревоги и неприятни ситуации, които не позволяват на една връзка да разгърне своя пълен потенциал.

6. Те казват Благодаря ти" вместо Съжалявам"Щастливите двойки се фокусират върху положителните аспекти на връзката си, вместо да се основават на негативните. Чрез променяне на фокуса в положителна посока и изказване на благодарност към половинката за нещо, вместо извинение за друго, те елиминират потвърждението на отрицателно поведение.

Днес твърде много двойки изтъкват недостатъците на другия, забравяйки, че и те самите имат такива. Хората в една връзка трябва да се обичат, въпреки недостатъците си. Фокусирайки се върху това да приемеш половинката си такава каквато е, вместо да се извиняваш за определени постъпки, може да укрепи значително взаимоотношенията ви.

7. Те също празнуват постиженията на половинката сиЩастливите двойки са горди със своите партньори и отбелязват всяко тяхно постижение, без значение колко малко е то. Ако то е важно за половинката им, е важно и за тях.

Щастливите двойки насърчават партньора си в преследването на различни цели. Те се интересуват от техния напредък и ги окуражават да продължат напред.

Днес прекалено много хора са склонни да забравят, че за да бъдат щастливи двама души, те трябва да са екип. Никога не трябва да бъдеш прекалено зает да признаеш, насърчиш и отпразнуваш.

8. Те непрекъснато правят малки неща един за другВ една връзка, малките неща се равняват на големи награди. Щастливите двойки постоянно правят малки изненади за половинката си. Това може да бъде нещо много просто като бележка в обяда, гласяща Обичам те".

За съжаление, днес много двойки забравят, че даването не трябва да означава правопропорционално получаване. Ако продължите да правите малки приятни неща за половинката си, те в крайна сметка могат да предизвикат хубава изненада и за вас. Дори и да не го направят, вие трябва да се чувствате добре от положените усилия, които са направили партньора ви щастлив.

9. Те признават чувствата на другия

Щастливите двойки не трябва да се съгласяват с всичко, но най-малкото зачитането на чувствата на другия е нещо важно за една успешна връзка.
Просто кажете Разбирам как се чувстваш" и ще усетите огромната разлика - проблемите ще се изкореняват по-лесно, а трудностите на повърхността ще бъдат много по-лесно управляеми.

Днес двойките са склонни да казват, че партньорът им е луд да се чувства по определен начин. Когато не зачитаме партньора си, нараняването може да бъде наистина голямо. Вместо да помагате на половинката си, вие само ще й навредите, а това би повлияло сериозно и на връзката ви.

10. Те запазват чувството си за хуморЧовек никога не знае какво ще се изпречи животът на пътя му. Щастливите двойки са се научили да използват чувството си за хумор като средство за разрешаване на неприятни ситуации. Те имат безгрижен поглед върху живота.

Култивирането на хумористичната перспектива изисква не е лесно постижимо. Днес, някои двойки бъркат екстремния сарказъм с хумор. Първият може да бъде и болезнен, ако засегнете несигурността на половинката си. Определете някои основни правила и граници, които ще уважавате, когато стане дума за хумор.

-------------------------

Виж още:

10 знака, че имате щастлива връзка
10 признака, че сте в правилната връзка
5 урока, които научаваш от здравословната връзка

Още от Любов и секс

Мъжът Водолей в секса и любовта

Той винаги е изпълнен с идеи, в повечето случаи е успешен в това, с което се занимава и не спира да изследва света край себе си. Мъжът Водолей е интер...

Колко бивши е добре да имаме? Двама са малко, а трима – идеално

Колко бивши партньори е добре да има човек без да се чувства неопитен и в същото време да не преминава прага на безразборните връзки изчислиха бри...

10 мъжки мисли, когато гледате порно заедно

Има много различни причини защо бихте пожелали да гледате еротични филми заедно: за да си създадете настроение за игрички или за да проучите сексуални...

Най-разпространените секс лъжи на мъжете

За да бъдем честни, не сме съвсем сигурни, че искаме да ти казваме това. Но все пак, с помощта на представителите на силния пол, направихме списък с н...

Защо той обича да сме отгоре

Да, правилно разбрахте. Макар и много от нас да са убедени, че мъжът обича да е само водещата фигура в секса, всъщност това не е съвсем вярно. ...

Зодиите говорят: Как да направите партньора си щастлив

Вижте какво прави половинката ви истински доволна, базирано на зодиакалния ѝ знак...

Спираме цигарите с орална любов

Оказва се, че освен за мъжете оралната любов е полезна и за жените. С нея успешно може да бъдат отказани цигарите. Американски учени от Ню Йорк провед...

Изненада? 93% от жените имитират оргазъм

В ново непредставително* изследване, публикувано в журнала „Сексуалности“, канадски учени твърдят, че голяма част от дамите се правят, че получава...

С грешния човек ли съм?

Понякога човек не може да си даде реална представа дали е с грешния партньор или не. Връзките ни могат да ни заблудят. Заблудите могат да дойдат най-ч...

10 признака, че връзката ви е неразрушима

Всеки брак или връзка може да се заздрави, дори и да ти се струва, че сте на границата на съвършенството. Ето ти списък на нещата, които правят хората...