Ерогенните зони на мъжа

Романтична обстановка, приглушена светлина, сладникав аромат на ароматни свещи - фантазията услужливо ни представя картини на страстни прегръдки, сладки целувки и неземна наслада. Но всъщност не става така.

Далеч не всяка тъй обещаващо започнала вечер получава достойно продължение и прераства в бурна безсънна нощ. За жалост понякога нещата приключват с максимум половинчасово боричкане в леглото и... взаимно сърдене. В тази статия ще говорим за един важен аспект на проблема - незнанието на мъжките ерогенни зони.

И така, шампанското ви е завъртяло главата, разкошната вечеря е вече изядена, романтичната вечер плавно преминава в спалнята. Леки целувки, нежни докосвания и много кратка прелюдия, следва бърз и опустошаващ секс, след който остава едно единствено желание - да се наспите. А би могло да бъде иначе, никой от партньорите не си представя точно това, когато мисли за любов. Страстта просто трябва да бъде събудена.За женската сексуалност са написани редица научни и псевдо-научни трактати. Всяка една жена веднага може да ви каже какво й липсва, за да се възбуди добре, а всеки влюбен мъж разбира се се старае да задоволи партньорката си и да я накара да трепери от страст. Това е прекрасно, но често еднопосочно. Мъжкото тяло е не по-малко чувствително от женското.

И така, дамите, които си мислят, че основните ерогенни зони на мъжа са разположени в зоната на чатала, жестоко се лъжат. Сексуалният им партьнор сигурно не получава дори една стотна от удоволствието, което заслужава. Това е особено характерно при двойки, в които мъжът и жената са на еднаква възраст.

Дългогодишните проучвания доказват, че апогеят на сексуалното влечение при мъжа е между 20 и 30 години, а при жените напротив, след 30-ата годишнина. И ако на 25 мъжът предпочита сексът да се случва по-бързо и не гори от желание да го занимавате с ягоди и бита сметана, то на 35 той с удоволствие ще опита този десерт".

Не изпускайте този момент. Ако знаете ерогенните зони на мъжа, ще можете да го възбудите, да удължите удоволствието и го дарите с неземна наслада. Повярвайте, всеки мъж би оценил предимствата на дългата прелюдия, позволяваща му да изпита всички усещания от секса на съвсем различно ниво.

Какво е ерогенната зона и как се намира

Ерогенна зона" е специфичен термин, използваш се основно в научните кръгове в сферата на сексологията. В ежедневието понятието ни е известно от публицистиката, пресата и медиите, които разгласяват не винаги верни стереотипи.

Всъщност терминът определя особена час от тялото, докосването на която предизвиква:

* силни тактилни усещания;
* вълна от сексуална възбуда;
* засилване на ерекцията и на удоволствието от оргазма.

Тези факти лесно се обясняват, обикновено в областта на ерогенните зони има скупчване на нервни окончания, които улавят дори и най-лекото въздействие - докосване или промяна на температурата. На думи всичко звучи просто, но в действителност не е толкова лесно да се открият ерогенните зони по мъжкото тяло. Първо защото всички мъже са различни и имат индивидуални особености. Телесните възприятия често се влияят от разума, емоционалната нагласа, чувствата, здравословното състояние и нивото на умора.

В зависимост от тези фактори чувствителността в областта на ерогенните зони може да се променя - да се засилва или пък да отслабва през определени периоди от време. При това някои части от тялото губят чувствителност, докато други напротив, стават по-деликатни.

Ако пропуснем дългите обяснения от сферата на анатомията, трябва да отбележим, че мъжете имат няколко ерогенни зони, като всяка една се отличава с уникални характеристики. Затова си е живо престъпление да пропуснете или пренебрегнете една от тях.Мъжките ерогенни зони

И така, мъжката чувствителност е съсредоточена основно в тези зони:

* ерогенна зона Глава";
* ерогенна зона Шия";
* ерогенна зона Гърди";
* ерогенна зона Ръце и крака";
* ерогенна зона Корем";
* ерогенна зона Гръб и седалище";
* ерогенна зона Полови органи"

Ерогенна зона Глава"

Всички знаят, че всяка една сексуална прелюдия започва с целувки, все пак по устните и езика има много нервни окончания. Не по-малко чувствителни, а даже дори много по-чувствителни са мекото на ухото, самото ухо и нежната кожа зад него. Със същия успех можете да галите веждите, челото и бузите.

Впрочем не би било зле дори да направите лек лицев масаж - разтрийте кожата по слепоочията, погалете партньора зад ушите, нежно масажирайте кожата на скалпа. Тези манипулации, съчетани с нежен шепот и комплименти, ще възбудят бързо всеки един мъж. Погледайте заедно еротични филми - ерогенни зони при мъжа са и очите. Визуалната стимулация не може да навреди на секса.Ерогенна зона Шия"

Нежната кожа на врата е особено чувствителна на тила. При това обаче не прекалявайте - иначе вместо сексуална възбуда може да предизвикате гъдел.

Целувайте кожата и я галете нежно с връхчетата на пръстите. Не се увличайте в деликатните плъзгащи се докосвания, за предпочитане са ясните силни докосвания.

Ерогенна зона Гърди"

За никого не е тайна, че ерогенните зони на мъжете и жените се различават съществено. При жените гърдите са една от най-силните ерогенни зони. При това дамите често незаслужено пропускат да порадват с ласки косматите мъжки гърди.

Леките поглаждания с пръсти, разрошване на окосмяването, докосване и засмукване на зърната - всичко това възбужда силно мъжа. Основен признак за това, че сте на прав път, е втвърдяването на зърната и учестеното дишане.

Ерогенна зона Ръце и крака"

По ръцете и краката на жените и мъжете има участъци с повишена чувствителност - например вътрешната повърхност на предмишниците и на бедрата. Ласките по тези места трябва да са достатъчно интензивни, за да не причинят гъдел, но при това и нежни.

Не се увличайте в игри на доминиране, тези практики не са по вкуса на всички. Вместо това докосвайте нежно, разтривайте, галете и целувайте вътрешната повърхност на ръцете и краката. Така може да постигнете чудеса. Не забравяйте за хлътналите участъци в сгъвката на лакътя и коляното. Уместен е и масаж на пръстите и стъпалата.

След напрегнат работен ден, когато се е прибрал уморен, не всеки мъж е готов за подвизи веднага. Направете му масаж на стъпалата и на пръстите на ръцете, погалете стъпалата с меко перце и умората просто ще изчезне.

Ерогенна зона Корем"

В тази област най-чувствителен е пъпът, както и зоната между него и гениталиите. Галете кожата, целувайте я и я галете с език, преди да пристъпите към по-смели ласки. Повярвайте ни, резултатът ще ви изненада приятно.Ерогенна зона Гръб и седалище"

Според Кама сутра" гърбът (от врата до опашната кост) е едно от най-чувствителните места и е осеяно с мъжки ерогенни зони. Това сигурно е свързано с факта, че тази част от тялото е добре кръвоснабдена.

На много картинки в Кама сутра" са изобразени жени, галещи мъж по гърба с кичур коса, масажиращи го със стъпала, а също така целуващи или драскащи кожата.

Трябва да се отбележи, че лизането и лекото захапване, особено между плешките, действа безотказно на мъжа. Чувствителните драскотини от женски нокти ще го възбуждат и на следващия ден, за да се прибере у дома със специфична нагласа.

Що се отнася до седалището - тук можете да пробвате какво ли не. Щипането, пляскането, потупването, галенето и лекото гъделичкане с перце ще възбудят бързо мъжа.

Ерогенна зона Полови органи"

За тази ерогенна зона жените обикновено казват, че знаят всичко. Тя обаче също крие своите изненади. Скротумът и членът са най-чувствителните части от мъжкото тяло. Това обаче не означава, че трябва да злоупотребявате с тях, иначе сексуалният ви живот може да стане скучен и еднообразен.

Можете да ползвате помощни приспособления - пера или кубчета лед. Трябва да имате неизчерпаема фантазия, за да опознаете напълно както партньора си, така и себе си. Най-предпочитани са оралните ласки - леко захапване, галене с език. Мъжете много обичат и стимулация с ръка. Ако при това прокарате език по вътрешната страна на бедрата, със сигурност ще получите отчетлива реакция.

Още от Любов и секс

6 приложими секс пози от „50 нюанса по-тъмно“

Филмът също излиза скоро, така че ще можеш да видиш как са изпълнени те на живо, но преди това можеш да разгрееш под завивките с тези приложими в реал...

Да запазим любовта жива, дори и след дълги години заедно

След края на вълнуващото начало на връзката, идва друг етап. Мнозина си мислят, че тогава любовта избледнява, но това невинаги е така, просто фоку...

7 неща, които той си мисли по време на „кучешката“ секс поза

Наскоро женското списание Women's Health направи малко проучване относно любимата секс поза на мъжете. В анкетата са участвали 800 пълнолетни пред...

15 факта за клитора, които ще те изненадат

1. Много малко жени могат да получат оргазъм само при вагинален секс. За да бъдем точни, около 50-75% от жените, за да свършат им трябва клиторна стим...

6 идеи за забавна вечер вкъщи с твоята половинка

Не бива да чакате връзката ви да влезе в коловоз, за да започнете да прекарвате повече време заедно. Използвайте всеки свободен момент, за да опоз...

Как най-вълнуващо да стимулирате G-точката

G-точката не е толкова неоткриваема, колкото си мислите. Тя се намира на едно определено място в предната част на вагината. Вярно е, че се стимулира м...

5 важни урока от Кама Сутра

Всеки е чувал за книгата Кама Сутра и в повечето случай тя бива приемана само като книга за секса. Индийската книга, която има вековна история е посве...

10 правила за приятелство с бившия във Facebook

Няма нищо лошо в това да се интересуваш как върви живота на бившето гадже, особено ако се е скапал след раздялата ви. Социалните мрежи улесняват това....

Подаръци за Свети Валентин според зодията

Кутия шоколадови бонбони, рози и ароматни свещи... Свети Валентин наближава, а този празник не може без бонбони, цветя и романтиката на свещите. Въпре...

Какво да правите, ако имате по-голямо сексуално желание от партньора си

Да бъдете на една страница с партньора ви винаги прави нещата по-лесни. Домакинската работа е по-лека, по-лесно избирате кой филм да гледате и сексуал...