11 признака, че си роден и отгледан в България

1. Казваш "опа" вместо извинявай, когато сбъркаш.

Без да искаш се блъскаш в непознат, настъпваш го и почти смазваш крака му. Опа! Отваряш бутилка шампанско и тапата уцелва челото на най-добрия ти приятел. Опа! Забравяш вечерята във фурната и трябва да потушиш пожара в кухнята. Опа! Може и да не съществува в речника, но "опа" е много по-лесна и бърза за казване дума от дългото и сложно "съжалявам".

2. Знаеш какво не харесваш.

Винаги започваш да изброяваш нещата, които не одобряваш, когато някой поиска мнението ти по дадена тема. Лесно можеш да кажеш с какъв партньор никога не би живял, каква музика не слушаш, кои известни личности са бездарни загубеняци и какво не е наред с филма, който напоследък се сдоби с незаслужена популярност. Дори когато гласуваш, гласуваш за най-големия противник на партията, която не искаш да спечели, за да не влезе в парламента.

3. Знаеш как да се пререждаш на опашката

Другите, които са пристигнали преди теб трябва да разберат, че твоето време е много по-ценно от тяхното и ти не можеш да го губиш в досадни задачи, каквото е реденето на опашки. Чакането е за хора, които си нямат друга работа. През това време ти може да създадеш изобретение, което да спаси света, да откриеш лекарство за рака или да сключиш сделка, с която да създадеш работа за стотици хора. Много по-добре за общото благо е просто да се прередиш. И без друго това не е никаква опашка, а просто объркана тълпа, опитваща се да разбере кой е последен. Ако ги прередиш дори няма и да забележат.

4. Кимането означава "не", но понякога означава "да".

Не знаеш защо, но главата ти сама кима нагоре-надолу, без значение дали искаш да изразиш съгласие или неодобрение. Същото важи за клатенето на главата или дори за трудния за дефиниране жест, който е между кимане и клатене. Тези невербални изрази сами по себе си всъщност не значат нищо. Цветистото ти изражение на лицето е това, което казва всичко. Другите просто трябва да го схванат.

5. Имаш много черни дрехи в гардероба, които не пазиш за погребения.

Защо да усложняваш живота си, опитвайки се да комбинираш цветове? Черното отива на всичко, а и ти придава вид на сериозен, секси и стилен човек. Освен това, черното е единствения цвят, който няма как да не харесваш (виж пак признак номер 2).

6. Можеш да разкажеш поне една смешна история за това как един път си се измъкнал, когато са те хванали да пътуваш без билет.

Обичаш да превръщаш градския транспорт в театър, където актьорските ти умения са предизвикани и тествани от контрольорите. Да се измъкваш като заобикаляш правилата е специална тръпка за теб. Разбира се, че можеш да си позволиш да си купиш билет, но понякога предпочиташ да не го правиш - по-забавно е да се преструваш, че не говориш български, че си заспал, че ти е станало лошо и припадаш или да излъжеш, че са те обрали и портфейла ти го няма.

7. Имаш повече, отколкото можеш да си позволиш

Усъвършенствал си умение, което противоречи с всякаква математическа логика - да харчиш повече, отколкото изкарваш. Дизайнерската блуза на гърба ти струва повече от месечната ти заплата. Притежаваш последен модел смартфон, лаптоп или телевизор и се храниш предимно в ресторанти. Няколко писма, заплашващи със съдия изпълнител стоят на бюрото ти, но ти никога не си ги получавал, никога не си ги отварял и те не съществуват до доказване на противното. Винаги имаш поне един приятел, на когото дължиш пари. Въпреки, че не сте се виждали цяла година, той продължава да ти звъни и да те търси като досаден маниак.

8. Ти си експерт по всички въпроси и в това няма никакво съмнение.

Може все още да не си го правил, но със сигурност знаеш как да построиш блок, да развиеш бизнес за милиони, да излекуваш всяка рядка болест, да създаваш закони и да управляваш света. Генетично си създаден да бъдеш велик мислител. Мозъкът ти е най-ценния ти актив и се чувстваш длъжен да споделиш експертизата си с останалите и да им кажеш как да си вършат работата.

9. Винаги можеш да оправиш нещата.

Развален хладилник? Няма проблеми - вземи няколко найлонови торбички, пъхни всичката храна в тях и ги завържи навън през нощта (или пред вентилатора, когато е лято). Не одобряваш това, че съседите ти пушат в асансьора? Остави им гневно писмо в кабинката и им кажи къде да си заврат цигарите. Страничното огледало на колата ти го няма? Залепи малко квадратно огледалце към парче дърво и го закрепи към колата.

10. Живееш с родителите си докато или след като се ожениш.

Защо ти е да готвиш, да си переш дрехите или да си чистиш стаята, когато маминка може да се погрижи за всичко? Тя ти е винаги под ръка, дори и когато имаш лошия късмет да си намериш или да бъдеш жена, която отказва да върши домакинската работа. Домашното гнездо е прекалено комфортно, а ти си достатъчно умен, за да се възползваш максимално. Не можеш да си позволиш да плащаш наем, защото тези пари ти трябват за други по-важни неща като цигари, алкохол и дискотеки. А и няма никакво значение, че родителите могат да те чуят как правиш секс в другата стая - ти също си ги чувал!

11. Винаги ще обичаш страната си.

Корупция, бедност, счупени тротоари, недобре развита икономика - България има много проблеми, но всеки истински българин обича и възхвалява родината си заради нейната природа, богати традиции, цветисто население, вкусна храна и дълга история. Особено ако живееш в чужбина, тогава винаги ще си мечтаеш за филия с лютеница и разходка из великолепните Родопи.

Автор: Анна Пeлова

Статията в оригинал на английски език може да прочетеш тук

-------------------------

Виж още:

Българка до мозъка на костите си
12 причини следващата ви дестинация да бъде България
Най-добрият град за живеене в България за 2014 е...

Още от Интересно

Сестрите са най-голямото богатство на света

Как бих могла да опиша какво е да имаш сестра на човек, който си няма? Сестрата е като твое лично слънце, което топли, приютява и винаги разбира. Слън...

Дневен хороскоп за четвъртък, 19 януари

Добро утро! За всички зодии предстои нещо вълнуващо. Вижте какво точно ТУК. –––>>> Към хороскопа  ...

Мъжете мечтаят за...

5 идеи, които ще отговорят на мъжките фантазии и ще подобрят интимния ви живот...

Здравословните проблеми, изписани на лицето

Не подценявайте сигналите, които ви изпраща тялото, те издават вътрешен проблем...

Тези дами обезсмислиха израза „бий се като мъж“

Сесилия Брейкхюс Родена в Картахена, Колумбия, отгледана от норвежки родители в един от размирните квартали на Берген, който през 80-те и 90-те ...

Съветите на учените - как да тренираме волята си?

Мразим понеделниците, не само защото трябва да ходим на работа, но и защото повечето цели, които си поставяме започват от понеделник. Ще сра цигарит...

Нещата, за които трябва да сте подготвени, ако имате близнаци

Да имаш две деца по едно и също време е чудо! Това е още по-голям комплимент от Господ! Но е и отговорност. Винаги съм си мечтаела да имам близнаци и ...

Любовният свят на Дамян Дамянов

Днес се навършват 82 години от рождението на великия български поет - Дамян Дамянов. Той е роден на на 18 януари 1935 г. в град Сливен. Основна тема в...

Богата, вкусна и сезонна салата

Необходими продукти: 400 г картофи 200 г кисели краставички 200 г глава целина 100 мл олио 50 мл червен винен оцет 2 глави цвекло 1 скилидка чесън 1/...

Днес ще направите удивителни открития

Луната в знака на Везните носи добро и радостно настроение. Прави ви по-контактни, може да ви се прииска да се срещнете със стари познати, да прекарат...