Когато вкусовете в леглото се разминават

Умението да убеждаваме ни помага категорично в работата, понякога в отношенията с приятели и винаги в... секса.

Всъщност там е най-важно да успееш с такт, нежност и внимание да накараш някого да направи нещо, което не му е минавало през ум или, още по-лошо, считал е за отблъскващо, отвратително или неприемливо.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАМОЛЯ, НАМЕРЕТЕ МИ СЪПРУГМАЧМЕЙКЪРИТЕ ОТ „ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД“: ИНТЕРНЕТ ПРОВАЛЯ БРАКОВЕТЕМЛАДИТЕ МЕЧТАЯТ ЗА СЕМЕЙСТВО, А 50+ ЗА СЕКС С НЕПОЗНАТХАЙДЕ ДА СИ ИГРАЕМ ЗАЕДНО

Изграждането на предпочитания и вкусове в секса се случва толкова потайно в главата (и тялото) на всеки от нас, че е цяло чудо как в крайна сметка успяваме да се хармонизираме с половинката и да се получат приятни, влудяващи и дори незабравими моменти.

Човешката сексуалност е сложно понятие свързано с областите на анатомията, физиологията, психологията, социологията, философията и изкуството.

Сексуалното поведение на хората често пъти е повлияно, ако не и определено от нормите на културата в която индивида се развива. Пример за подобна норма е забраната за сексуално общуване преди брака или забраната за анално сношение от страна на религията, към която индивида се придържа.

Сексуален достъп до всички хора не е познат в нито една култура.

Във всички общества съществуват ограничения на базата на възрастта, съгласието, семейните отношения и законите.

Снимка: Thinkstock

Как тогава, оплетени от толкова много условности, един човек може да убеди друг да пробва нещо екстравагантно".

Основното правило е без насилие". Именно личното съгласие и на двамата (или повече) участници в едно сексуално преживяване го различава от изнасилването.

Тук се включва и вербалното агресия, подигравките, ултиматумите ако не го направиш, ще те изоставя".

Приемаме, разбира се, че нямате никакво намерение да се карате с половинката си заради единия секс, а искате просто да опитате нещо ново.

На първо място бихме ви посъветвали да изчакате с екстравагантностите поне до шестия месец от връзката ви. До тогава и двамата ще се сте опознали, ще сте изградили нужното за пълното отдаване доверие и новите неща ще бъдат приемани по-лесно.

Идеята е най-добре да бъде предложена не по средата на изпълнението", а преди или след него и затова си има много основателна причина.

Както всички идеи, така и тези, свързани със секса, имат своите положителни и отрицателни страни, дори на вас да не ви се струва така.

Човекът, който трябва да бъде убеден да направи нещото", каквото и да е то, трябва да има време да я обмисли, да се настрои и да прецени иска ли или не да се въвлича в нея.

Снимка: Thinkstock

Ако ви е много трудно да говорите за секс извън леглото, използвайте момента с гушкането след това, когато и двамата се отпуснати, доволни и щастливи, за прокарате" идеята си.

По-консервативно настроените хора със сигурност биха казали веднага не", ако идеята противоречи на принципите им.

Опитайте се да разберете от какво се притеснява половинката ви и да разсеете тези притеснения.

Обикновено жени са тези, които отказват някои пози, защото ги приемат за унизителни или потенциално болезнени.

В такива случаи прегръдките и милите думи са абсолютно задължителни преди, по време и след новото" нещо.

А когато пък мъже отказват нововъведение, то е най-често заради притеснението от навлизане в забранени зони", които да ги направят по-малко мъже" или сблъсък с пряката конкуренция на вибриращите играчки.

И ако в първия случай мъжът има пълно право да реши иска или не да изпитва нови усещания, то отказът му да се включи трети вибриращ" участник в отношенията ви лесно може да бъде обърнат в съгласие просто като обясните, че усещанията не са по-добри" и по-слаби", а просто различни.

Както е различно хубаво да пиеш бира и уиски.

Ако въпреки всичките ви усилия, партньорът ви категорично откаже да пробва нещо ново, би трябвало да приемете решението му и да продължите да го обичате все така.

Ако пък това значи никога да не изпитате пълно сексуално удоволствие, трябва или да се постараете отново в убеждаването, или да прецените за себе си човекът до вас е по-важен, или личните ви сексуални предпочитания.

Още по темата:

Сексът, от който жените се страхуват

Какво ни дели от качествения секс

Вибраторите пристрастяват ли?

Още от Интересно

6 стъпки, които превръщат мечтите в реалност

Имаш мечта? Обещаваш си я вече поредна година, но тя все още не е реалност? Защо е така и как това да се промени? ...

Кога ще се преродим отново

Защо кремациите на Бали са така пищни и впечатляващи? Защо всички са облечени в красиви, цветни дрехи, усмихват се и сякаш празнуват края на един живо...

За една идея повече щастие всеки ден

Могат ли действията ви да ви направят щастливи? Разбира се, че да! Особено танците ще ви накарат да се чувствате заредени с енергия и позитивизъм...

Благодаря ти, мамо!

За това, че попиваш сълзите ми когато съм тъжна.За това, че ми вдъхваш самоувереност.За това, че когато бях малка ми разказваше приказки.За това, че в...

Синдромът Многострадална Геновева: Кои хора страдат от него?

Има хора, които винаги са негативни и освен че се фокусират предимно върху проблемите си, имат склонността прехвърлят вината върху обстоятелствата и х...

Как да разберем, че той ще бъде добър баща?

Всяка жена иска мъжът й да обича не само нея, а след време и детето. Дали той ще се справя със сменянето на памперси, ще Му обръща достатъчно внимание...

Как няколко минути донесоха „Оскар“ на шестима актьори

Никол Кидман Никол Кидман ни смая с уникалното си превъплъщение в образа на писателката Вирджиния Улф във филма "Часовете" от 2002 г. ...

Джери Халиуел от легендарната група „Spice Girls“ роди второто си дете!

Звездата лично съобщи радостната новина в профила си в Twitter. Новороденото е момче и е първата рожба от брака й с шефа на Ред Бул за Формула...

Дневен хороскоп за неделя, 22 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен  Днес сте по-щастливи вкъщи, отколкото навън, но все пак ...

Цветята на Бах: За ежедневието и смелостта на малките крачки

Обичаме да се възхищаваме на геройската смелост, проявена в необичайни, критични обстоятелства. Подвизите са изключителни и забележителни и резонират...