Под блясъка се крие мухъл

Много хора по света и у нас си мечтая за слава. Без причина.

Хора без артистични заложби или талант за такива си мечтаят просто да бъдат част от този бляскав свят.

Свят, изпълнен с безгрижие, лесни пари, красиви хора, скъпи вещи и медийно внимание.

Истината е, че този свят изобщо не е това, което изглежда, даже напротив, той е едно гадно, лицемерно и безскрупулно място, лишено от свобода, топлина и носи съвсем малки дивиденти на всеки, замесил се в него.

В България (и по света) има много хора, които са известни само с това, че са известни.

Дали са плеймейтки (каквото и да значи това), риалити звезди, мутри и мутреси, или просто обикновени парвенюта, разликата е минимална. Ценностите и информацията, с която ни заливат, са градивни колкото би било едно блато от помия.

Защо е така?

От край време жълтите медии ни заливат с тонове ненужна информация, новини и "пикантерии" за подобни "звезди", но с каква цел?

Обществото има нужда от своята боксова круша, върху която да изкарва негативната си енергия. Какво по-удобно от разни префърцунени самозванци, които се бият в гърдите и се правят на велики?!

Преди години хората са ставали популярни заради таланта, позицията и примера, който дават. В днешно време е достатъчно просто да си достатъчно прост и вече си "звезда".

Нека ви разкажа малко за живота в този свят. Тези всичките хора дишат същия въздух, пият същата вода от чешмата, пред панелния им блок няма опънат червен килим, а колите си, ако имат такива, карат по същите разбити пътища, както всички останали.

Понякога ходят на събития, където има безплатна храна, там се виждат с други себеподобни, с които си разменят любезности, а вътрешно не могат да се дишат.

През повечето време бездействат, защото виждате ли - една "звезда" не може да работи като простосмъртните.

Заобиколени са от "псевдо приятели", които искат да се докопат до някоя друга облага, или поне едно безплатно питие от някоя промоция.

Ако можех някога да избирам, никога не бих се докоснала до тази среда, където силиконът властва над ума, а пошлостта над таланта.

В този илюзорен свят единственото, което можеш да срещнеш, е самота, лицемерие и деградация, а реалният живот съвсем не е по-красив или лек.

Ценете това, което имате, защото то поне е истинско.

Пишете на Рут Колева на edna@netinfocompany.bg.

Още от Интересно

10 знаменитости и техните “близнаци”… назад в историята (снимки)

Знаете на какви неща е способна тази удивителна “машина” мозъкът ни, нали? Например, за да помогне на своите “приносители” да ...

Обичах един мъж, гледах го в очите и си казвах: „Господи, колко си ми нужен!“

"Всяка жена среща мъж, който разделя живота ѝ на две: преди срещата с него и след това.""Има хора, уютни като роден дом. Прегръщаш ги и разбираш: аз с...

Най-красивите дами от 90-те: Преди и сега

Снимките, които ще сподеl...

Богатата хотелска наследница Парис Хилтън има връзка с бивш бездомник

Богатата наследница на фамилията Хилтън - Парис, призна официално за връзката си с актьора Крис Зилка. Бившата риалити звезда публикува снимки с него...

Защото носиш в себе си любовта...

Ах, колко е хубаво да си влюбен. Ах, колко е хубаво да си влюбен. Още от категорията ...

Какво направиха модерните технологии с детството ни?

За много от децата на нашето време би било доста странно да разберат, че някога е имало дни, в които смартфоните, интернет и компютрите не съществувах...

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...

12 начина да промените живота си

Всички знаем какво е чувството: 10 часа сутринта е, вече сме пием 3-тата си чаша кафе, но въпреки това се чувстваме изцедени- психически, физически и ...

Притча за вечното щастие

Веднъж щастието вървяло...