Мачмейкърите от „Женени от пръв поглед“: Интернет проваля браковете

Радослава и Румен Карамихалеви са мачмейкъри. Или иначе казано - умеят да намират и събират сродни души.

Резултатът от тяхната работа в момента наблюдаваме на живо в предаването Женени от пръв поглед".

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАНЕЗАБЕЛЕЖИМИТЕ ВРАГОВЕ НА ВРЪЗКАТА ВИМЛАДИТЕ МЕЧТАЯТ ЗА СЕМЕЙСТВО, А 50+ ЗА СЕКС С НЕПОЗНАТХАЙДЕ ДА СИ ИГРАЕМ ЗАЕДНОКАКВИ СА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ СПОРЕД ЛЮБИМИТЕ ИМ ПОЗИ

Именно те са хората, заедно с още специалисти, разбира се, които отредиха Антония да се омъжи за Атанас, Георги за Гергана и Светлана за Стефан.

Какво всъщност представлява мачмейкинга" (да накараш да си съвпадне), да пазаруваш любов по каталог ли е и защо в последно време всички се развеждат?

За тези и още неща си говорихме с Радослава и Румен.

Вие съпрузи по каталог ли предлагате? :)

Често хората искат това, за което мечтаят, а получават онова, от което се нуждаят. Ние се стараем да разберем от какво точно се нуждаят хората, които се обръщат към нас, и заедно с тях да намерим подходящия партньор.

Поръчката по каталог на съпруг/съпруга според нас би била унизителна както за избиращия, така и за избирания, тъй като това не е стока.

Как се намира истинската любов?

За да те хареса и обикне някой, трябва ти самият да се харесваш и обичаш.

Трудно е да се дефинира понятието истинска любов. За да е истинска една любов, тя трябва да се докаже във времето.

Удовлетворяващите и стойностни връзки се изграждат и развиват цял живот.

Могат ли да се прогнозират чувства?

Не, поне ние не можем, а и трудно бихме си представили, че някой би успял.

Ние можем да прогнозираме до голяма степен потенциала на двама души за създаване на дългосрочна връзка въз основа на психологическа съвместимост и споделяне на общи ценности.

Но това все още не означава, че можем да предвидим дали ще възникнат химията" и чувства между тях.

Какво е най-важно, за да успее една двойка да създаде здраво семейство?

Двамата партньори трябва:

- да имат трайно и силно желание за създаване и изграждане на връзка

- да имат обща ценностна система

- да са съвместими като психопрофили

- да са способни на компромиси в името на връзката

- да искат и да са способни да споделят чувства и отговорности.

Противоположностите привличат ли се или това се отнася само за магнитите и е по-добре да си търсим подобен на нас съпруг?

Няма еднозначен отговор. И двата модела на партньорство са възможни. Хората, които си приличат като ценности и начин на живот, имат по-голям потенциал за създаване на дългосрочна връзка, но дали това ще се реализира, няма гаранция.

От една страна е добре двойката да споделя близък светоглед. От друга - в такава двойка по-лесно би възниква рутина във взаимоотношенията.

Двойките, които се състоят от противоположни типажи, не скучаят, но това крие доста рискове за стабилността на връзката.

Тук ще цитираме една мисъл на Хорхе Букай: Добрият партньор или ще стане твой учител, или ще го намразиш!".

Повече мъже или повече жени са ваши клиенти?

Традиционно мъжете са по-активни в Бързи Срещи, поне до възраст около 40 години, докато жените са по-активни в Мачмейкинг. Но като цяло броят на участниците в различните наши формати е практически еднакъв и наскоро надхвърли 10,000.

Защо браковете вече не издържат толкова много?

За съжаление в наши дни половината от браковете се разпадат още през първите години.

Ако към това добавим браковете, които се крепят единствено на страха от промяна, може би по-точната цифра за неуспешните семейства ще е около 2/3 от общия брой на браковете.

За по-обстоен отговор на този въпрос би трябвало да напишем отделна книга. Ето съвсем кратък списък на възможните причините за тази тъжна статистика:

Коренната промяна в начина на живот за последното столетие - хората се придвижват от малки общности към големи конгломерати; спокойното и установено съществуване се заменя с динамичен и стресов начин на живот, свързан с бързи и внезапни промени в ежедневието.

Феминизацията донесе очакваното равноправие за жените, но причини известно объркване във взаимоотношенията между двата пола. Размиха се традиционните роли на мъжа и жената в семейството. В съвременното семейство всеки влиза с различни и често неизяснени очаквания, които се различават от хилядолетните биологически обвързани семейни модели.

Романтизмът, особено след средата на XIX век, променя модела на брака от задължение на индивида към рода и обществото за създаване на семейство" към преимуществено емоционална връзка, която трябва да се случи от само себе си".

Интернет запознанствата са примамливи с огромния брой възможности за общуване. Но виртуалното общуване създава измамното усещане, че играта може да продължава до безкрай - можеш да си поръчаш половинка по каталог и ако нещо не ти хареса, можеш да кликнеш на нов профил и да продължиш нататък.

А ще издържат ли браковете на двойките от Женени от пръв поглед"?

Всяка от трите двойки е с много голям потенциал за създаване на успешно семейство. Как двойките ще изградят взаимоотношенията си, зависи единствено от тях, от тяхната мотивация и умения за създаване на удовлетворяващо и свързващо партньорство.

Следващия епизод от предаването можете да гледате днес, 31 март, от 21 часа. Ето какво очаква двойките:

Още от Интересно

Искате да отслабнете? Стойте далеч от кантара!

В този материал ще ви разкрием тайните на успешната диета и как да подсилваме мотивацията си, даже когато не виждаме светлина в тунела...

Какви подаръци е получила кралица Елизабет Втора за 90-тия си юбилей?

Бъкингамският дворец разкри някои от подаръците, които британската кралица Елизабет Втора е получила за юбилейния си 90-и рожден д...

Пет тематични книги, задължителни за всяка дама

Любовта към литературата или е вродена, или се изгражда с годините. Веднъж влюбите ли се в книгите, никога няма да загубите интереса си, дори да нямат...

11 знака, че именно той е мъжът за теб!

В свят, пълен с хора и приложения, които да намерят хората вместо нас, е истинска случайност и дори награда да намериш този, който е създаден именно з...

Последният писък на модата при булчинските рокли

Една от woman-ките се сгоди преди броени месеци и поради това в последно време в офиса темите за избора на булчинска рокля и подготовката за сватбата ...

Кога ще се преродим отново

Защо кремациите на Бали са така пищни и впечатляващи? Защо всички са облечени в красиви, цветни дрехи, усмихват се и сякаш празнуват края на един живо...

Джери Халиуел от легендарната група „Spice Girls“ роди второто си дете!

Звездата лично съобщи радостната новина в профила си в Twitter. Новороденото е момче и е първата рожба от брака й с шефа на Ред Бул за Формула...

Ето кои красиви имена имат празник днес...

На 21 януари църквата почита паметта на свети мъченик Неофит – небесен закрилник на патриарх Неофит. На днешната дата имен ден празнуват В...

Дневен хороскоп за неделя, 22 януари

Добро утро!  Неделя е ден за почивка и време със семейството и приятелите! Вижте какво ви очаква днес ТУК.  –––>>...

В магазина за любов: Търся си пакетче любов, имате ли?

- Здравейте! – поздравявам аз вежливо продавачката. - Привет! С какво мога да ви бъда полезна? – отвръща ми тя. ...