Каква майка сте според зодията си?

Астрологията дава точна и ясна представа за същността на определените зодиакални знаци в най-различни аспекти. Тя ви помага да разберете например коя е най-подходящата професия за вас, както и към коя стихия принадлежи зодията ви всъщност.

Зодиакалните символи не са просто красиви картинки. Всеки един от тях носи определено значение и дава основна характеристика на притежателите му.

По този начин можете да разберете какво говори вашата зодия за майчинския ви дух. Притежавате ли го, успявате ли да го приложите на практика и как основните черти от характера ви влияят върху вашето дете?

Астрологичната характеристика важи не само за жени, който вече са станали майки, но и за такива, за които това важно събитие тепърва предстои. А каква майка сте или ще бъдете вие според зодията си?

Овен
Майката Овен е боец. За нея няма нищо по-важно от сигурността и просперитета на детето. В стремежа си да даде най-доброто на своето отроче, понякога дори прекалява и има вероятност да го разглези.

Овенът е първата зодия от зодиакалния цикъл, а това означава, че представителите на знака по природа са силно целеустремени. Те предават своята амбиция и желание за успех на децата си, но трябва да знаете, че това понякога може да ги стресира и да се получи обратен ефект.

Добре е да бъдете загрижени и да се опитвате по всякакъв начин да осигурите благоденствието на своето дете, но трябва да го оставяте от време на време само да взима решения.

Thinkstock/Guliver

Телец
Всеотдайност е думата, която най-добре описва майката Телец. Без значение дали има едно, две или пет деца, тя раздава огромната любов, която таи в сърцето си, на всяко едно от тях. Не си избира "фаворити" и поставя всяко от тях близо до душата си.

Готова е на всякакви саможертви в името на най-малкото или пък на най-голямото си дете, дори то да е вече пораснало и да може да се справя само в живота. За майката Телец детето винаги си остава малко същество, което има нужда от нейната любов.

Винаги опитва да помага и насърчава своите деца. Не ги обсебва с присъствието си, но им дава сигурността да знаят, че когато имат нужда, тя ще бъде до тях.

Близнаци
Майката, носителка на този зодиакален знак, е пример за децата си. Всяко дете иска да прилича на майка си, да бъде като нея, но при децата на Близнаците този стремеж не отминава дори с напредването на възрастта.

Жената, зодия Близнаци, е изградена личност, уверена във възможностите и способностите си. Самочувствието й, което има свои граници, предава на следващите поколения. Но това не я прави властна.

Тя е грижовна и винаги отделя време за семейството си. Помощ с домашните или участие в любимите детски игри - тя се превъплъщава във всяка една роля заради детето.

Рак
Майката Рак не е строга към децата си, въпреки че усилено се опитва да бъде. Тя винаги подкрепя решенията на бащата, които касаят развитието и възпитанието на детето.

За нея децата са най-важното нещо на света. Страхува се от деня, в който те ще поемат по свой собствен път и вече няма да имат нужда от нейните грижи. Затова се наслаждава на всеки споделен миг.

Майката Рак е забавна, мила и много солидарна. За нея детето не е човек, на когото да се кара и да заповядва. То е неин най-добър приятел, който й се доверява безрезервно.

Thinkstock/Guliver

Лъв
Жената Лъв, макар и "окичена" със символа на едно от най-опасните същества на земята, е все още дете. По природа тя е по-скоро съотборник на децата в техните игри и пръв застъпник на пакостните им идеи, отколкото отговорно родителско тяло.

С времето обаче се научава да бъде и двете и това най-много обичат децата в нея. Тя е забавна, винаги усмихната и готова да угоди на всяка детска прищявка. Детето в нея никога не я напуска и домът й е изпълнен със смях и веселие.

Дева
Девата има вроден майчински инстинкт. Обича децата и натрупва опит в грижите за тях още преди да има свое собствено. Вероятно е дори професията й да е свързана с деца - учителка, детегледачка и т.н.

Тя е човекът, който няма никакви притеснения по време не бремеността, защото опитът й гарантира, че ще се справи перфектно. Детето за нея е най-ценният подарък и е готова да го пази с помощта на всякакви средства.

Тя не може да си представи живота без присъствието на децата в него. Толкова силна е обичта й.

Везни
Майката, която носи този зодиакален знак, е на първо място невероятна домакиня. Тя осигурява на детето си безопасна среда на живот и уютен дом.

Смята, че решението да имаш дете идва с финансовите възможности - трябва да си сигурен, че можеш да му осигуриш всичко, от което има нужда.

Тя е независима, силна и способна да отгледа повече от едно дете. За нея е от изключително значение да осигури благополучие в живота на детето си, за да може то да има сигурно бъдеще, в което се чувства щастливо.

Thinkstock/Guliver

Скорпион
Майката Скорпион е кокетка. За нея външният вид е от първостепенно значение и иска да влезе във форма възможно най-бързо след раждане на детето. Домашните задължения за нея са на второ място.

Склонна е да повери грижите на детето си на друг човек - на неговата баба, на своя приятелка или пък на детегледачка. Това не означава, че не го обича - просто не вижда себе си в ролята на майка.

Въпреки това тя полага усилия - едно от последните неща, които иска, е да отсъства от живота на детето си.

Стрелец
Тя е дарена с невероятен инстинкт! Когато почувства, че нещо с детето не е наред, наистина се оказва права. Следва интуицията си и това осигурява сигурност в живота на детето.

Майката Стрелец не толерира поддържането на висок тон вкъщи. Не обича караниците и затова се старае да е балансирана в оценките си.

На първо място уважава своето дете като личност. По тази причина изисква от него също да й засвидетелства респект.

Козирог
Майките, носители на тази зодия, са строги към децата си. Искат най-доброто за тях и затова не търпят безотговорно поведение. Те налагат вечерен час дълго след като останалите родители вече са го премахнали.

Жената Козирог не получава нищо даром и учи децата си да се борят за онова, което искат. Трудно прощава провинения дори от най-лек характер, а строгостта й понякога е прекалена.

Децата често изпитват страх и вина пред майка си, дори и да не са направили нещо непременно лошо. Не бъдете толкова остри и ги оставете да изживеят детството си.

Thinkstock/Guliver

Водолей
Тя е майка орлица. Бди по цял ден и цяла нощ над своето отроче и следи всяка негова стъпка. По този начин често го обсебва и то чувства, че няма лично пространство.

Желае най-доброто за своето дете, но за нея материалното благополучие не е най-важното нещо. Тя ще бъде щастлива, ако знае, че детето й ще живее един обикновен и хармоничен живот, също като нейния.

Склонна е да се меси в изборите, които детето само трябва да направи. А тази намеса обикновено по-късно обтяга отношенията между двамата.

Риби
Дамата, носителка на последния знак от зодиакалния цикъл, е работеща майка. За нея кариерата е също толкова важна, колкото и домашният уют.

Иска да осигури на детето си възможно най-светло бъдеще и е готова да работи ден и нощ, за да го постигне. За нея не е достатъчно, че има партньор, който има стабилна и доходоносна професия. Желае сама да допринася за щастливия живот на детето си.

За още интересни материали, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Уменията, които ни правят успешни

Най-хубавите неща в живота са безплатните, но това не означава, че няма да ви отнемат време, концентрация и малко работа, за да получите. Без болка н...

Да поседнем преди път...

Да се събереш с някого обикновено е по-лесното решение, независимо от това колко приказки са изговорени и колко книги са изписани за това как да привл...

Най-култовите цитати от любимите ни “Приятели”

Рос, Моника, Чандлър, Джоуи, Фийби и Рейчъл - кой ли не си е мечтал за подобна банда от страхотни приятели, с които да споделя радости и неволи. Те ни...

Радина Кърджилова и Деян Донков за любовта и промяната, която им донесе родителството

Радина и Деян имат изпълнена с емоции връзка и доста впечатляващи взаимоотношения.  Всеки от нас има такава двойка в обкръжението си. ...

Пикантна салата от моркови

Необходими продукти: 400 г моркови 50 г печени белени фъстъци 50 мл олио 1 зелена люта чушка 1/2 лимон 2 с. л. сусам 1 с. л. черен синап 1 ч. л. семе...

Ексклузивно! Показанията на Ким Кардашиян, мигове след обира

"Аз бях чисто гола, по хавлия, а те ме завързаха с кабели и скоч и ме бутнаха във ваната"...

Защо емоциите предизвикват физическа болка?

Надяваме се, че никога не ти се е случвало да се чувстваш толкова тъжна, че да изпитваш болка. Всъщност популярният израз „къса ми се сърцето“, далеч ...

Списък с неща, които трябва да направите, заедно със сестра си

Сестрите са приятели за цял живот, но често ги приемаме за даденост. Възползвайте се максимално от връзката си с вашата сестра, като изпълните този сп...

Стръв, страст, кикот, плът и бяс в "Декамерон" в Театър "Българска армия"

Декамерон” е спектакъл, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се подготвите за първата си среща с него, защото тя взр...