Отворено писмо до момичето, което остави доброто момче да си тръгне

Виждали сме го много пъти - доброто момче губи своето момиче, заради това, че е себе си. По-лошото е, че ако наистина е добър, тя ще си тръгне, а той няма да каже нито дума. Ще го приеме като нещо, което тя наистина иска и ще й пожелае всичко най-хубаво, сякаш нейното оттегляне е това, което винаги е искал.

От името на всички добри момчета, това е за момичето, което избира да си тръгне от най-хубавото нещо, което някога й се е случвало:

Скъпо момиче, което си тръгна,

Знаеше в какво се забъркваш. Той ти каза, че е добър. Той се доверяваше лесно и даваше всичко от себе си.

Доброто момче вярва, че прави нещата по правилния начин. Той беше там, когато се нуждаеше от него и се отклони от пътя си само и само, за да знаеш колко много означаваш за него.

Живеем в поколение, в което всички носим маски и играем роли, за да преминем през бойното поле на срещите в 21-ви век. Не съществува такова нещо, като да му/й дадеш всичко, което имаш".

Харесваме цитати във Facebook и публикуваме разни неща в Instagram, посочвайки, че днес искаме мазохист, а утре романтик. Играем игрички, в които сме достъпни от време на време, а да се правим на недостъпни е приоритет номер 1... Защо?

Мислех, че в крайна сметка целта е да се установим с някого. Тоест, каква е ползата да излизаш на срещи, когато нямаш желание да излизаш никъде? Ако търсиш забавление за една нощ, остави доброто момче на мира и си потърси играчка, която да отговаря на очакванията ти.

Спести си време и енергия, защото доброто момче няма да те улесни или просто да си тръгне. То ще се интересува и ще измъкне обяснение от теб, дори да знае, че няма да му хареса.

Всяко момиче казва, че харесва лошото момче, защото то е предизвикателство - онова, което тя трябва да пречупи, научи и накара да бъде повече от приятел за една вечер. Замисляла ли си се, че всъщност ти си момиче, което има нужда да се научи какво е да чувстваш отново?

Ти преминаваш през нещо като всички нас и заради него се променяш. Нормално е, случва се да ти разбият сърцето, но следващият задник няма да поправи щетите от предния. Той ще действа по същия начин, ако не и по-лошо.

Неговият приоритет не си ти и няма как да бъдеш ти. Затова, сега си огорчена и дистанцирана от всичко, което може да се превърне в нещо повече от удоволствие за една нощ.

Няма да отрека, че лошото момче е забавно и че хубавото време с него не е задължаващо, но щом всичко е казано и направено, дали някога ще бъде нещо повече от просто добре прекарано време? Вероятно не.

Всъщност, лошото момче притежава чар. Чар, който оправдава стремежите ти. Просто има нещо в него". Все пак, това сигурно е същото качество, което в крайна сметка те е наранило в миналото.

И така, ти се опитваш да прогониш доброто момче. Когато не си отива, ти пробваш по-упорито. Той все още е тук и не се отказва, а всеки път щом опиташ да го отдалечиш, той се приближава повече към теб.

Той не обръща внимание на страховете ти и те принуждава да пораснеш. Бори се за интересите ти, когато си твърде заета и просто ги отписваш. Той забравя за всичко, което искаш и се фокусира върху всичко, което ти е необходимо. После ти си тръгваш, защото той е бил твърде мил.

Той ти дава прекалено много от всичко, което искаш, а така животът става прекалено лесен. Ти искаш конфликти и трудности. Това е грешката ти.

Доброто момче също е било наранявано, той просто е избрал да остане такъв. Той е научил, че различните хора ще му дадат различни неща в живота. Той също е избрал да не позволи на никое от тях да промени същността му.

Така, той те остави да си тръгнеш и го нарече просто ден. Всички винаги казват, че има достатъчно риба в морето и той ти позволи да си отидеш, за да го разбереш, макар и да боли.

Това, което не знаеш е, че там има някоя друга и тя няма да бъде толкова глупава като теб. Когато осъзнаеш, че всичко, което искаш е доброто момче, което го е грижа за теб твърде много, ще бъде прекалено късно. Ще се е появило някое друго момиче, което ще е способно да види колко чудесен е той и няма да губи и минута повече.

Добрите момчета са там, за да ви дадат почивка, за да ви покажат нещо повече от игричките, с които идентифицираме днешното поколение.

Той може да се е влюбил в теб твърде скоро и да е било прекалено лудо и прекалено много, но такива момчета не се появяват всеки ден, те не се появяват никога. Той те е накарал да се почувстваш обичана, когато думата любов" е престанала да бъде част от речника ти. Сега, ти отново казваш Обичам те" и си спомнят това чувство.

Той беше момчето, с което ти трябваше да бъдеш до края, който промени всичко. Просто ми се иска да го проумееш преди да се появи друго момче, защото в края на краищата всеки, включително момчето, което не заслужаваш, мисли само за теб.

С уважение,

Момичето, което закъсня.

Източник: elitedaily.com

-------------------------

Виж още:

Писмо до моите приятели
Писмо до татко
Писмото на една майка към мащехата на дъщеря й

Още от Любов и секс

Какво да правите, ако имате по-голямо сексуално желание от партньора си

Да бъдете на една страница с партньора ви винаги прави нещата по-лесни. Домакинската работа е по-лека, по-лесно избирате кой филм да гледате и сексуал...

Курабийки с любовно послание за Свети Валентин

Без магията на любовта знаем, че не бихме могли да съществуваме и вдъхновени от наближаващия Свети Валентин, споделяме с вас една идея, с която да изн...

Какво трябва да научите за себе си, преди да си хванете гадже

Да имаш стабилна връзка с любящ мъж е нещо невероятно. Някои жени обаче, просто бързат да си хванат сериозно гадже и започват отношения, преди да ...

5 неща, които ще променят изцяло любовния ти живот

Ние често се объркваме кое е важно за връзката ни. Да "обичаш" е глагол, а глаголите са динамични. Те предполагат действие, намерение и отго...

Това са шестте вида романтична любов

Ако се допитаме до някой романтик за различните видове любов, той вероятно би отговорил, че има само една любов – истинската. Мнението на психолоз...

Наталия Кобилкина: Сексът е нещо хубаво, той заздравява връзката (видео)

Жената трябва да флиртува постоянно с партньора си, ако иска връзката им да е интересна, страстна и продължителна. В противен случай тя се превръща в ...

Най-лошите любовни съвети през последните 120 години

Днес съветите от ХХ век изглеждат странно, но ни помагат да разберем в какъв свят са живели предишните поколения. 12-те зодии и техните перфектни...

12 неща, които ТОЙ иска да правите на Свети Валентин

Подготви се, защото той ще поиска...1. Да прави сексНе ни казвай, че се учудваш на първото желание в списъка. И най-логичното.►►► Виж тук 5 чувствени ...

Как да помогнете на партньора си, преживял изневяра

Доверието е част от любовната връзка. Неговата липса също. Когато едни взаимоотношения са приключили с болезнена изневяра, от липса на доверие могат д...

10 сигнала, че е мамино синче

1. Той не може да оцелее самостоятелно в дивата природа. По дяволите, той не може да оцелее дори в собствения си апартамент, ако някой не се грижи за ...