Цветът на зодиите

Всяка зодия си има цвят. Вие обаче, не трябва да носите само цвета на зодията си, а да подбирате цветовете според желанията си и според това какво искате да постигнете или направите.Вижте кои цветове за какво са подходящи:

Овен: червено

Червеният цвят на Овена символизира страстта, червената кръв, бликаща от рана, инфрачервената светлина като елемент от модерно оръжие, цветът на опияняващото вино и разбира се, червената планета, наречена Марс, която управлява зодия Овен. Носете червено, когато искате да вдъхнете респект у хората.

Телец: червено-оранджево

Телецът носи по-лека и по-спокойна версия на червеното, но по-тъмна и по-богата версия на оранжевото. Погледнете в гардероба, дома или офиса си, дали тези цветове присъстват достатъчно във вашия живот? За да привлечете енергията на богатството, е добре да се снабдите с повече вещи в тези цветове.

Близнаци: оранжево

Оранжевото е цветът на информацията ( погледнете ме" ) и общуването. Всъщност, много дизайнери приемат оранжевото като цвета на новото хилядолетие - цвета на информационния век.

В цветната терапия, оранжевото се използва като стимулант и има доказана ефективност при лечението на депресии. Носете оранжево, когато искате да забележат вашите умения. Този цвят може да ви помогне да общувате и да развиете своя интелект.

Рак: оранжево-жълт

Цветът на Рака е оранжево-жълт или приглушено тъмно жълто. Носете този цвят, когато искате да подчертаете енергията на състраданието, грижовността и майчинството. Поставете този цвят навсякъде в своя дом.

Лъв: жълто и златно

Царският цвят на златото се асоциира с Лъва. Златото превъзходно блести, за да привлече окото, също както Лъвовете обичат да привличат внимание. Носете златни бижута и дрехи, за да ви помогнат да насочите вашата лъвска енергия. Изпъстрете дома си с жълто и златно. Ще привлече любов, щастие и жизненост.

Дева: жълто-зелен

Цветът на Девата е жълно-зелен. Носете тази комбинация от жълто и зелено, когато искате да привлечете енергията на пречистването и здравето. С помощта на тези цветове ще можете да вдъхнете и повече доверие на хората, с които общувате.

Везни: зелено

Зеленото пробужда мир и спокойствие. Да се разхождате из зелена гора, например, често допринася за освобождаване от стреса. Носете зелено, за да създадете повече хармония в своя живот и поставете залено в дома си, за да осигурите спокойна и мирна атмосфера.

Скорпион: зелено-синьо

Цветът на Скорпиона е смес от зелено и синьо. Зеленото идва от Везни - предишния знак, а синьото - от следващия, Стрелец. Връзката между тези цветове дава тюркоазеният цвят. Много традиции, включително от древен Египет, Тибет, Америка и Ангола, използват камъка тюркоаз и неговия цвят, за да засилят шаманската магия, силата, влиянието и изцелението. Носете този цвят, за да усилите своята връзка с енергияна на Скорпиона.

Стрелец: синьо

Синьото, цветът, който всички обичат, цветът, който безукорно се смесва с всички останали цветове, е цветът на Стрелеца. Той символизира популярността, на която се радва почти всеки стрелец.

Синьото е символ и на необятността и неограничените възможности - също като безграничното небе" и безбрежния, дълбок океан".

Носете синьо, когато се стремите да привлечете качества като оптимизъм, истина, мъдрост и доверие.

Козирог: индиго

Цветът на Козирога е индиго, смесица от синьо и пурпур. Носете тъмносоньо или индиго, когато искате да бъдете по-отговорни, благонадеждни, сериозни или дисциплинирани. Не е чудно, че костюмите на бизнесмените, често са в този цвят.

Водолей: виолетово

Виолетото представлява най-високата честота на светлината, която можем да уловим с просто око. По този начин Водолеят, въздушен знак, се стреми да стигне до най-високата точка на енергияния спектър. Носете или използвайте виолетово, за да засили енергиите на приятелите и хуманноста ви.

Риби: виолетово- червено

Цветът на Рибите е виолетово-червено. Алхимията асоциира тази вибрация със змията, захапала опашката си, която създава безкраен кръг, присъединявайки червеното, най-ниската видима чистота, към виолетовото - цветът с най-висока видима чистота и създава единно цяло от високо и ниско.
Рибите сливат края с началото, за да създават колелото на цветовете, колелото на живота.

-------------------------

Виж още:

Подходящата професия според хороскопа?
Каква е мисията ви в живота - зависи от зодията
Най-съкровената тайна на всяка зодия

Още от Интересно

Какво ви предстои в любовта от 16 до 23 януари

Венера в Риби засилва романтичните фантазии и мечти. Време е за сантиментални жестове, авантюри и лудости. Пригответе се да станете свидетели на нелог...

Мишел Обама посреща последен рожден ден в Белия дом

"Невинаги животът е такъв, какъвто искаме да бъде, освен това не можем да решим всички проблеми в света, дори и да се стараем. Никога обаче не би...

5 причини, че никога не трябва да изпускате приятел, който е Козирог

Имам приятели от зодия Овен и Водолей, но до скоро не осъзнавах колко много от моите приятели са зодия Козирог. Двамата ми най-добри приятели са к...

Седмичен хороскоп за периода 16 януари- 20 януари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Това ще бъде доста спокойна седмица за вас в сравнение с пос...

5 изненадващи ползи от секстинга за брака

Може ли брака да стане по-вълнуващ като вземете телефона си и напишете едно секси съобщение? Да, определено! Последните проучвания показват, че колкот...

Как да разберем дали сме пристрастени към бързата храна?

Пристрастеността към алкохолът и наркотиците е същата като при бързата храна. Да сте пристрастени към бързата храна може би не е толкова силно, но в...

Тайни за щастие, разкрити от датчаните

За съжаление България заема едно от челните места в класацията за най-нещастни народи. Ние няма да обсъждаме темата кое е това, което толкова ни натъж...

Тайни за щастие, разкрити от датчаните

За съжаление България заема едно от челните места в класацията за най-нещастни народи. Ние няма да обсъждаме темата кое е това, което толкова ни натъж...

Мамо, запиши ме на детска градина - 'Мисията невъзможна' в БГ вариант

Да запишеш детето си на детска градина днес е истинско предизвикателство за много родители в София и в други големи градове в страната. Eдва ли има...

До 5-ти февруари Вселената ви казва едно голямо "Да" - време е за сбъдване на мечти!

От 7 януари до 5 февруари вселената е в режим „съдействие“ – вселената в представителство от слънчевата система, разбира се. В тази ...