Ето кои са кризисните периоди в живота на човек според астрологията

В астрологическата терминология кризисните периоди се определят от планетарните квадратури.

Транзитната квадратура е астрологически аспект, възникващ, когато транзитна планета се окаже под ъгъл 90 градуса към своето натално положение.

Квадратурата е аспект на преодоляване, борба; аспект, на фона на чието действие възникват ситуации, от които човек трябва да се измъкне по някакъв начин. Задачата на квадратурата е създаване на условия за личностен растеж на човека и за инициирането на този растеж.

Бързите квадратури се пораждат от Слънцето и Луната, от вътрешните планети (Меркурий, Венера), разположени между Земята и Слънцето, и от Марс, като най-близка до Земята външна планета. Тяхната роля във всекидневието не е съдбоносна. Бързите квадратури се повтарят приблизително веднъж на три-четири месеца, започвайки от деня на поява на човека на бял свят, и продължават 7 - 12 дни. В тези дни се сблъскваме с обичайни, всекидневни и преодолими трудности.

Бавните квадратури възникват под влияние на големите външни планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон), както и на особени, важни точки в хороскопа - Лунните възли (Възходящ и Низходящ). Тези квадратури настъпват с промеждутък от няколко години. В период на бавна квадратура се чувстваме като между чука и наковалнята. Те наистина прекрояват характера и съдбата на човека.

КВАДРАТУРА НА ЮПИТЕР

Квадратурата възниква на всеки нечетни 3 - 3,5 години от рождения ден (продължава месец и половина). Засяга сферите на ученето, идеалите, далечните планове.

Планетата на голямoто щастие превръща и квадратурите в такива, които носят успех. Дори загубите в този период водят до скорошни и по-удачни придобивки.

Квадратурите на Юпитер способстват за социализацията на човека и придобиването на нови житейски навици.

Те съпровождат първото приятелство (3 - 4-годиш-на възраст) и началото на пълноценното учене (около 9-10 години), завършването на средното образование и избора на професия (15-16 години), разгара на студентството, първите сериозни длъжности след завършване на образование. Квадратурите на Юпитер доставят повече радости, отколкото проблеми. Освен това тяхното влияние омекотява редица тежки аспекти на Сатурн, които съпътстват почти същите възрасти.

КВАДРАТУРА НА САТУРН

Квадратурата възниква на всеки нечетни 7,5 години от рождения ден (продължава 3 месеца). Засяга сферите: учене, придобиване на знания; усвояване на правилата на поведение, законите; издигането в кариерата.

Планетата на съдбата е вярна на себе си във всички аспекти. В квадратурите тя предлага категоричния избор: „Расти или ще бъдеш никой!". Подобно на Юпитер, Сатурн също активизира социализацията на човека, но при това го кара да преминава през болка, нерядко дори унижения; да пада по лицев калта. Този, който в периода на квадратурите на Сатурн търпеливо и самостоятелно се занимава със самовъзпитание, проявява дисциплина, укрепва духа си, той става закален боец и получава награда.

Трябва да се запасите с търпение на 7,5 години, на 22,5, на 37,5, на 51,5, на 67,5, на 82,5 години. Квадратурата на Сатурн не може да се отмени. Може само с усилие на волята решително да крачите насреща и - както се отива на изпит.

КВАДРАТУРА НА УРАН

Квадратурата възниква на всяка нечетна 21 година от рождения ден (продължава 1,5 година).

Засяга сферата на приятелските контакти; провокира импулсивни решения, усещане за обща нестабилност на ситуацията.

Уран е планета на озаренията, на налудничавите импулси. Първата й квадратура преминава на 21 -вата година. Именно на тази възраст можем да си позволим да се разгорещим, да опитаме всичко, на момента, да рискуваме, да грешим - и да извличаме полза от грешките си! Към втората квадратура на Уран -на 63 години – трябва да се подхожда с целия натрупан житейски опит и тогава тя няма да ни пречупи, а ще ни изведе на нови духовни висоти. Именно на 63 години е време да предадем опита си на внуците, да се занимаем с душата си ис обществено полезна дейност.

КВАДРАТУРА НА НЕПТУН

Квадратурата възниква на 41 година от раждането (продължава 4,5 години).

Засяга сферите на идеалите, вярата, духовността, търсенето на себе си и на смисъла на живота.

Квадратурата на Нептун настъпва на 41-вата година от раждането, в момента на разцвета на физическите и духовните сили rta човека. Но това е и времето на прощаване с младостта и встъпването в зрелостта.

Нептун ни застига с илюзии, но и внушава религиозност, помага да излезем на духовното ниво на разбиране на живота. Задачата на тази възраст е не човекът да се откъсне от реалността и да попадне в царството на илюзиите, а да открие за себе си духовен извор, с чиято помощ да удължи жизнената си активност до дълбока старост.

КВАДРАТУРА НА ПЛУТОН

Точният период на квадратурата се изчислява от астролог. „Трансформирай се или умри!" -това е девизът на всички напрегнати влияния на Плутон, но най-вярно е това за опозициите и квадратурите. Плутон е планета-маг. Цикълът му на въртене около Слънцето е 248 години, но скоростта му в Зодиака е непостоянна. Тази квадратура няма формули за самостоятелно изчисление.

КВАДРАТУРА НА ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ

Квадратурата възниква на всеки нечетни 4-5 години от деня на раждане (продължава 1,5 месец).

Засяга сферата на житейските цели. Проверка за стабилност на стремежите на човека в живота му - това е транзитната квадратура на възлите към своето натално положение. Своего рода технически преглед, за да не аварира по пътя механизмът, с чиято помощ постигаме целите си в живота.

Още от Интересно

Фитнесът: секси място да срещнеш половинката си

Все повече приятелки ми споделят, че са отишли на среща с някой от тренировките. Това не е изненадващо. Може да се каже, че от доста години фитнес зал...

Понякога трябва да бъдем егоисти в любовта!

Егоизмът е определян като лошо качество. Да, но зависи за какво става въпрос. Ако пренебрегваш другите и техните интереси, заради своите, винаги гледа...

Най-добрият сироп против кашлица

В сезон сме, в който кашлицата е често срещано заболяване на дихателните ни пътища. И понякога, дори да оздравеем от настинката, кашлицата продължава ...

Как няколко минути донесоха „Оскар“ на шест актьора

Никол Кидман Никол Кидман ни смая с уникалното си превъплъщение в образа на писателката Вирджиния Улф във филма "Часовете" от 2002 г. ...

Мелания Тръмп отново ни остави без дъх

Вчера Мелания Тръмп отново изуми света с безпогрешния си вкус и бляскава визия. По време на встъпителната реч на новия президент на САЩ, Доналд Тръм...

Връзките зависят от детството ни

„Това как ще се развиват връзките ни и нашето отношение към партньора зависи от детството ни .”, каза Милена Родригес в  ру...

Как тази млада дама спечели битката с анорексията

Днес обръщаме поглед към историята на една млада дама, сблъскала се и, за щастие, преборила анорексията. Тя се казва Кати Хог.  Мъките ѝ запо...

Световноизвестният проф. Нери Лауфер: Яжте жълти плодове, за да заченете по-лесно

Проф. Нери Лауфер е знаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света, правили човешко инвитро, основател на инвитро цен...

Edna талантлива дама на 63: Честит рожден ден на Камелия Тодорова!

Днес своя 63-ти рожден ден празнува магнетичната и талантлива Камелия Тодорова! Камелия Тодорова е родена на 21 януари 1954 г. в София. Завършва Техн...

Как да разберем, че той ще бъде добър баща?

Всяка жена иска мъжът й да обича не само нея, а след време и детето. Дали той ще се справя със сменянето на памперси, ще Му обръща достатъчно внимание...