40 неща, които ще ви донесат щастие

"Хората са точно толкова щастливи, колкото умовете им смятат, че са." - Ейбрахам Линкълн

Обикновено си мислим, че това което правим или не, ни прави щастливи. Всички моменти, които ни се случват или това, което сме преживели. Истината е, че всичко това е в главите ни. Щастието е нявсякъде и понякога ни трябва много малко, за да осъзнаем, че именно от нас зависи всичко. Затова днес решихме да ви покажем, че животът е това, което ви се случва, докато правите планове за него. А щастието ви зависи от нагласата ви към света и околните. Не забравяйте, че единственият човек, който може да ви накара да се чувствате добре, сте самите вие.

Прочете нашите предложения за по-добър живот и истинско щастие!

Svetlana Belyaeva

1. Нужен ви е само един човек, който да ви прави щастлив, и това сте вие.

2. Животът ви ще се подобри, ако започнете да поемате малки рискове. Първият и най-важен за вас е да бъдете честни със себе си.

3. Спрете да мислите за проблемите, помислете какви късметлии сте. Нещата можеха да са много по-зле.

4. Въпросът не е в това какво ви се случва, а как го приемате. Бройте щастливите си мигове, докато другите броят нещастните.

5. Когато се усмихвате на живота си, веднага започвате да живеете живот, за който си струва да се усмихвате.

6. Помнете, че сравнението с другите около вас пречи на щастието ви. Не прекарвайте цял живот в завист за това, което имат другите, защото така няма да го получите.

7. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре в кожата си и не чакате одобрение от никого.

8. Бъдете добри с хората, които срещате по пътя си нагоре, защото можете да ги срещнете по пътя си надолу!

9. Отнасяйте се с всички с уважение и доброта. Дори към тези, които са груби с вас. Правете го, защото вие сте добри.

10. Добротата не трябва да се бърка със слабостта, а прошката - с приемане. Трябва да знаете, че обидата не е пътят към щастието.

11. Давайте всичко от себе си, но не позволявайте да ви използват. Слушайте внимателно останалите, но не им позволявайте да заглушат вашия глас.

12. Казвайте това, което искате. Споделяйте вашата истина. Няма по-лошо нещо от това да искате да изразите себе си, а да не можете от страх.

13. Не може да накарате хората да мислят по друг начин за вас. Може да промените собствените си реакции към тях и да внимавате с какви хора се обграждате.

14. Негативните приятели никога няма да ви позволят да водите позитивен начин на живот. Замислете се върху това в дългосрочен план.

15. Когато хората се държат зле с вас, просто си тръгнете. Усмихнете се и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия горчилка да провали вашия живот.

16. Не е нужно да харесвате всички. Както и те не са длъжни да харесват вас. Това е може би едно от най-освобождаващите неща в човешкия живот.

17. Когато някой ви каже, че сте се променили, не го приемайте като нещо лошо. Понякога това означава, че сте спрели да живеете като него.

18. Никога не се срамувайте от чувствата си. Вие сте свободни да чувствате какво си искате и да следвате своя път в живота.

19. Най-нещастните хора на света са тези, които постоянно се притесняват за чуждото мнение.

20. Винаги е по-добре да си на последното стъпало на стълбата, която искаш, отколкото на първото, на която не желаеш.

Pinterest

21. Работете, за да си създадете живот, който ви харесва. Не позволявайте на друг да ви дава тон в живота.

22. Дори да имате много пари, те няма да ви направят щастливи, ако не сте доволни от живота си.

23. Понякога животът е да поемаш големи рискове и да преодоляваш страховете си. Не се плашете да го направите, ако смятате, че ще осъществи мечтите ви.

24. Не чакайте перфектния момент. Понякога трябва да бъдете смели, защото животът е прекалено кратък, за да се чудите какво би станало, ако направите това, което искате.

25. Няма по-забавно нещо от това да правите това, което другите смятат, че не можете.

26. Почти всичко е възможно, ако имате достатъчно време и желание да го постигнете.

27. Начинът, по който се справяте с предизвикателствата, е това което определя живота ви. Не се страхувайте да действате.

28. Превърнете грешките си в мотивация за бъдещето. Не позволявайте да ви бъдат оправдание. Негативните случки в живота ви няма да определят бъдещето ви.

29. Всеки може да бъде щастлив, когато всичко е наред. Научете се да се усмихвате дори, когато ви боли най-много.

30. Без значение колко време ще отнеме, накрая нещата ще се наредят. Трудностите само ви правят по-силни, отколкото сте смятали, че сте.

31. Идва момент, в който осъзнаваме от какво се нуждаем и от какво трябва да се откажем. Замислете се и направете първата стъпка към по-щастлив живот.

32. Един от най-щастливите моменти в живота е, когато се откажете от нещо, което не можете да промените.

33. Каквото и да правите, не се вглъбявайте в това, което съсипва деня ви. Усмихвайте се и бъдете благодарни. Животът е прекалено кратък, за да губите време в негативни мисли.

34. Колкото по-малки очаквания имате, толкова по-щастливи ще бъдете.

35. Търпението може и да е горчиво, но накрая ще ви донесе сладко удоволетворение.

36. Не се съсредоточавайте в перфектния живот, който искате, защото така забравяте да се наслаждавате на този, който имате.

37. Наслаждавайте се на живота си в днешния ден. Не се затормозявайте с мисли за предстоящето.

38. Обръщайте внимание на малките неща. Защото когато се сетите за "добрите стари дни", вие се сещате как някой специален за вас ви е накарал да се смеете.

39. Правете дълги разходки. Разговаряйте по теми, които ви доставят удоволствие. Помнете момента, който ви е накарал да се чувствате добре.

40. Оставяйте насаме със себе си. Обръщайте си внимание и не позволявайте на никого да определя действията ви.

Ако статията ви е харесала и искате да прочете още подобни материали, станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Edna талантлива дама на 63: Честит рожден ден на Камелия Тодорова!

Днес своя 63-ти рожден ден празнува магнетичната и талантлива Камелия Тодорова! Камелия Тодорова е родена на 21 януари 1954 г. в София. Завършва Техн...

"Заспива ми се някъде далече..."

Има хора, които идват в живота ни просто ей така, случайно, полека, без гръм и трясък. И понякога точно тези хора се оказват най-важните, те променят ...

20 неща, които само сестрите разбират

Да имате сестра е най-хубавото нещо. Освен сестра, тя е и най-добър приятел. Всеки, който има сестра вероятно не може да си представи живота си без не...

Ето кои красиви имена имат празник днес...

На 21 януари църквата почита паметта на свети мъченик Неофит – небесен закрилник на патриарх Неофит. На днешната дата имен ден празнуват В...

И Наградите на публиката в Лос Анджелис отидоха при...

А ето и имената на всички победители тази година: Любима кино икона - Джони Деп Любим кино актьор - Раян Рейнълдс Любима кино Актриса - Дженифър...

Диетични бисквити с фъстъчено масло

Една любима рецепта за вкусно и здравословно начало на деня. Необходими продукти: 2/3 чаша растителна мазнина; 1 чаша фъстъчено масло; 1 ч...

Николай Дойнов стана баща за първи път

Водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов стана баща на момченце. То се е родило на обяд днес (21 януари). Щастливите родители кръстиха сина си Мар...

Дрешките, които трябва да купите за бебето си

Появата на малкото човече в живота на мама и татко е най-важният ден и за двамата. И трябва да сме подготвени за този ден. Кои са дрешките, които всяк...

20 неща, които само сестрите разбират

Да имате сестра е най-хубавото нещо. Освен сестра, тя е и най-добър приятел. Всеки, който има сестра вероятно не може да си представи живота си без не...

Тест: Един лесен въпрос може да определи кое е най-важното нещо в живота ви

Винаги е забавно да надникнем в живота си от ъгъла на психологията и да опитваме да разберем повече за себе си чрез едни малко по-научни подходи. Имен...