Миг като цял живот

Животът е изграден от моменти, голяма част от които така и не запомняме. Дори да сме запазили спомена от някои изживявания някъде дълбоко в съзнанието си, възпроизвеждането на всички спомени не е сред нашите способности. От друга никога, не забравяме моментите, които са ни въздействали най-силно.

Спомняме си нещата, които са променили светогледа ни. По тази причина ясно запаметяваме първоначалните впечатления, когато правим нещо различно. Колкото по-колоритен и запомнящ се е първият опит, толкова повече се променяме и преосмисляме живота си. Но за да разберем едно подобно значимо изживяване, трябва първо са сме го изпитали на свой гръб. От разкази на приятели можем само да си представим как бихме могли да се чувстваме, но не и да го разберем истински. Ето 18 изживявания, които бихте разбрали само, ако сте ги изживели.

1. Големият провал
Едно е да не спечелиш, да не постигнеш целта си и съвсем друго - да дадеш всичко от себе си, а въпреки това да се отдалечаваш все повече от нея. Истинският провал не е просто да не се справиш с нещо, а да загубиш точно това, което най-много искаш да спечелиш. Когато наистина си положил огромни усилия, а осъзнаваш, че явно не си достатъчно добър. Това е чувството за голям успех, което никой не би разбрал, докато не изпита.

2. Истинската любов
Всеки, който я е преживявал, се е опитвал да обясни с думи какво представлява това завладяващо чувство. Обаче хората, които никога не са го изпитвали, няма как го да разберат. Всеки изживява любовта различно, но има и признаци, които се наблюдават при всеки истински влюбен.

3. Да бъдеш в ситуация, от която не можеш да избягаш лесно
Изживяванията на хора, които са били физически или психологически малтретирани, не биха могли да бъдат разбрани напълно от друг, който не ги е изживявал. Като слушател на подобна история човек може само мислено да се постави на мястото на малтретирания, но пълното разбиране е извън възможностите ни.

4. Да ти „разбият сърцето"
Колкото и да е магична и красива любовта, често някой бива наранен. Разбитото сърце е от чувствата, които не само трудно се описват, но и никога не се забравят. В такъв момент човек изпитва емоции, които досега са били непознати. Подобна мъка е трудно да се разбере от някого, който не я е изживявал.

5. Гордостта да си родител
Когато си родител, изпитваш радост от постиженията на децата си. Без значение е големината на това постижение, то поражда чувство, което е микс от гордостта, че имаш дете, и този, че си го създал.

6. Да намериш страстта си
Фокус, копнеж, неудържим стремеж. Лесно е да се разберат чувствата, свързани с намирането на страстта на живота ти, но не и да осъзнаеш как тези чувства въздействат на цялото ти същество и променят светогледа ти.

7. Да даваш всичко от себе си и да постигаш целите си
Когато сме млади, често си поставяме амбициозни цели и си обещаваме, че ще дадем всичко от себе си, за да ги постигнем. С времето обаче разбираме колко трудно е всъщност да реализираме успеха. Да работиш ден и нощ, да останеш без пари, да изпитваш стрес всеки ден, да се бориш със зъби и нокти за целите си, са ситуации, които не бихме могли да си представим, без да сме изживели.

8. Да не се вписваш
Някои от нас лесно се приспособяват към различни социални среди, други го намират за трудно. Някои са интровертни личности или не могат да намерят хора с техните разбирания. Във всеки случай, да не можеш да намериш място на света, където да се чувстваш комфортно и себе си, определено е депресираща ситуация.

9. Да нямаш истински приятели
Мнозина от нас, честно казано, нямат истински приятели, но не го осъзнават или пък не искат да го признаят пред себе си. Неприятно е, когато единственото, от което се нуждаеш, е рамо, на което да поплачеш или някой, с когото да си поговориш, а такъв човек в живота ти няма.

10. Да мразиш работата си
Често се залъгваме, че можем да работим каквото и да е, без да ни притеснява. Мислим, че единственото условие за една работа е да е доходоносна. Всъщност да мразиш работата си, може да се окаже огромен емоционален багаж, който да ти тежи всеки ден.

11. Да живееш живота на мечтите си
Ако досега не ти се е случвало да живееш с удоволствие, да сбъдваш мечтите си и да си щастлив от всеки ден, подобен живот би ти изглеждал непостижим. Всъщност всеки е способен да създаде своя живот мечта и да се гордее с него. Изграждайки ежедневието си по наш модел, това ще ни накара да почувстваме облекчение и неизмеримо щастие.

12. Да получиш или да направиш предложение за брак от/на правилния за теб човек
Да разбереш, че си намерил правилния човек до теб и искаш да прекараш живота си с него, е несравнимо чувство. Правейки предложение за брак или съгласявайки се на такова - и в двата случая ще изпиташ несравними емоции.

13. Да намериш правилния човек, но в неподходящ момент от живота си
Да намериш някого, с когото си пасвате идеално, но да не можеш да го заобичаш и да му се отдадеш по начина, които заслужава. Ситуация, която не може да бъде описана с думи.

14. Да осъзнаеш, че си пропилял X години от живота си
Въпреки че не е сигурно дали всичко се случва поради някаква причина, поне можем да се базираме на развитието и да не повтаряме същите грешки. Опитвайте колкото може повече неща в живота! Само по този начин можете да разберете какво наистина ви вълнува и какво мразите. Най-важното е да се учим от всяко изживяване и да използваме опита, за да постигнем целите си. Възможността да пропилеем живота си съществува, но трябва да се стремим да не се стига дотам.

15. Да осъзнаеш, че си направил непоправима грешка, което е променила живота ти
Всички правим грешки - малки или големи. Когато те се случат, в повечето случаи не можем да ги променим, затова и е излишно да се обсебваме от тях. Трябва просто да се стараем да не допускаме същата грешка отново.

Източник
Превод: Анна Костадинова

Още от Живот

Седмичен хороскоп за 16-22 януари

Очаква ни една интересна и динамична седмица. Вижте какво показва звездната карта. Овен Ще се наложи да избирате между емоции и задължения. Колкото п...

Бившите жени на Доналд Тръмп ще присъстват на клетвата му

Двете бивши съпруги на Доналд Тръмп, Ивана Тръмп и Марла Мейпълс, ще присъстват на церемонията по встъпването му в длъжност, която ще се проведе днес ...

Модна армия: Силните и стилните

Ако има една модна армия, която превзема света, то това е тази на Balmain. Най-новата рекламна кампания на модната къща за пролет-лято 2017 вкл...

На Атанасовден: Иди си, зимо, идвай, лято!

Православната църква почита на 18 януари Свети Атанасий Велики, роден през 295 г. На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Ник...

Хороскоп за 17 януари

За вторник, звездната карта показва, че трябва да бъдем по-внимателни в делата. Не бива да насилваме събитията, а Девите и Рибите е добре да избягват ...

Чудесата на природата като вдъхновение за обувки

Луксозната марка за обувки Jimmy Choo разкрива своята рекламна кампания за пролет-лято 2017 и тя е много повече, отколкото сме очаквали. Още по...

Няколко съвета за работата от вкъщи

Модерно е и все повече хора започват да го практикуват. Дори и най-разсеяните хора могат да се съсредоточат и да свършат доста добра работа от кухненс...

Българска цигуларка свири с Виртуозите на Миланската скала

Виртуозите на Миланската Скала – едни от най-талантливите инструменталисти в света и прочути световни музиканти, идват за класическото събитие н...

Притча за Любовта и Приятелството

Какво е приятелството? Замисляли ли сте се някога за силата на това да имаш истински приятел? Приятелството не се измерва в пари, то е особена връзка ...

Националният етнографски музей представя традициите на Сурва и Василица

Събитията за опознаване на народните празници в България, част от кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ продължават на...