Жените ли са новите мъже?

Скъпи Дами,

Не ви ли се струва, че в последно време мъжете и жените съвсем са разменили ролите си във връзките? Споделяйки проблемите си с група приятелки, открихме, че съществуват тенденции в мъжкото поведение, които създават необясними и неочаквани проблеми в живота както на обвързаните, така и на необвързаните дами. Във време, в което половете са равнопоставени, все повече женски черти могат да бъдат намерени в мъжките характери, както и обратното, разбира се.

Последствията - тотално размиване на традиционните функции на половете.

В тази статия събрахме онези черти и постъпки на силния пол, които ни карат да се чувстваме като мъжа във връзката.

*

Молиш го за секс -> боли го глава"

Все повече приятелки се оплакват, че не получават достатъчно секс от половинката си. Налага им се да си го просят" - принудени са да бъдат предизвикателни като от порно филм, докато господата се оплакват от стреса и главоболието. Жените ли са се променили или желанието на мъжете драстично е намаляло? Отдавна е напълно нормално жената да изразява своята сексуалност. Но ако си стеснителна и не кажеш в прав текст на твоя човек, че го искаш, той най-вероятно ще се почувства нежелан. Свенливостта вече не е секси. Порното ли изкриви момчетата? Агресивно сексуална ли трябва да е жената, за да получава внимание?

Все по-често чувам и за истории, в които господата очакват от дамите да движат нещата под чаршафите. Мързи ли ви, момчета? Има мъже, които признават, че не обичат да доминират. Няма нищо лошо в това - различни вкусове, но не е ли леглото едно от местата, на които обикновено мъжеството се доказва?
*

И той има цикъл

Забелязала ли си как мъжът ти рязко променя настроението си за около седмица всеки месец? Е, скъпи дами, цикълът вече не е само женски проблем. Промяната в отношението и поведението му засега е мистерия, за която учените не са открили логично обяснение.
*

Внимавай да не го обидиш

Чувствата на съвременния мъж всъщност са доста крехки. Ако не си доволна от него в някой аспект от отношенията ви, трябва да намериш възможно най-деликатния начин, защото в противен случай има вероятност да те очаква цупене.

Всъщност мъжете напоследък се държат като по-слабия пол. Някои "разбирачи" обясняват този факт с липсата на задължителна казарма. Разбира се, подобни твърдения са твърде повърхностни.

Днешните мъже трудно се справят със стреса. При проблем в работата пренасят напрежението във всички аспекти на живота си, особено във връзката си. От жената се очаква търпеливо да премине напрегнатия момент, като обсипва с подкрепа и кураж любимия човек докато преглъща несправедливия гняв. Няма нищо по-отблъскващо от мрънкащ мъж... не споделящ, а мрънкащ!

*

Не знае какво иска

Доста често чуваш, че жените никога не знаят какво искат, но го искат на момента. Тази характеристика" обаче, май е валидна и за господата напоследък. Дали иска връзка, само секс или просто приятелство? Не му е ясно, но е важно да остане с усещането, че той определя правилата.

Ако твърди, че иска "само секс" от отношенията ви, той все пак не иска да се чувстват употребен. Младият господин ще поиска да е единственият, с когото спиш, макар да твърди, че няма чувства. Мъжката гордост примесена с огромна доза драма ражда... Нека я наречем полигамна моногамия.
*

Игрички

Младите мъже са заредени с богат репертоар от трикове, тактики и свалки, с които смятат, че оплитат в мрежите си дамите. "Небрежно" предизвикана ревност, не търси първи, изчакване N на брой дни/часове, преди да ти пише, задава провокативни въпроси, които ако ти му зададеш, отговаря уклончиво. Изкуственото поведение е напълно естествено за свалячите, служещи си с игрички.

*

Все по-несериозен и непостоянен

Чували ли сте израза сериозен мъж"? За съжаление, все по-малко такива се намират. Закъсняващи, отменящи срещи в последния момент, господата все по-рядко ни карат да изговаряме "сериозен" и "мъж" в едно изречение.

Дами канят доста често на срещи, понякога измислят и къде да ги заведат", след което учтиво предлагат да платят сметката. В това наистина няма нищо лошо, стига да не се прекалява. Дано не стигнем до там да купуваме и цветя на мъжете си....

Имам познати, които буквално издържат мъжете си. Някои от тях не работят, не са били в университет и не учат в момента. Нима те не ти напомнят на жените от миналото, които са били единствено майки и домакини?
*

Сваляй го

Когато младия мъж ходи "по жени", той отива на дискотека, поръчва си уиски, погледът е лош, а стремежът - да покаже, че редовно посещава залата. Ако не демонстрираш категоричен интерес, никой няма да ти обърне внимание, освен ако мъжът не е подкрепил егото си със стабилно количество алкохол.
*

Оправяй се сама

Не те изпраща, не се притеснява за теб и смята, че след като ти отвори 2 пъти вратата, вече си сигурна, че е кавалер. Нормално е да спреш да се страхуваш от тъмните улички, по които вървиш сама след среща. Да не ти пука от съмнителните таксиметрови шофьори, в чиито ръце ТОЙ те оставя с напълно безразличните думи Пиши ми, като се прибереш".
*

Пиеш повече от него

Ако си жена, която не държи на алкохол, това е повод за срам. Срещите с момичетата на по бира вече не са нещо странно. Ти пиеш по-често и по-големи количества от половинката си, признай си.

Един въпрос не ми дава мира - дали бащите и дядовците ни са карали жените да се чувстват като мъже или това е проблем на младото поколение?

Какво се очаква от една дама в днешно време? Да бъде нежна, мила, добра и красива или да пази, закриля и напътства своя мъж? Истината е, че тя трябва да бъде всичко това. Да е женствена, но да притежава куп мъжки качества... Днешната дама наистина трябва да е силна, за да преодолява обратите в настроенията на половинката си.

Скъпи мъже, силно уважаваме правото Ви на мнение. Е, как ще оборите тезата ми?

П.С.: Не забравяйте, че се намирате в сайта Dama.bg. Какво изобщо правите тук?

-------------------------

Виж още:

За #мъжките кифли с любов
10 мъже, които ще срещнеш между 20 и 30
Мъжете: очаквания и реалност

Още от Живот

Chanel: Киберпънк и роботи в модата

История за технологичното развитие на модата, пречупено през едно буквално имплементиране, разказва Карл Лагерфелд с новата си рекламна кампания ...

Маги Желязкова се хвали със секси тяло на 42 години

Моделът Маги Желязкова срази своите приятели и почитатели със страхотната си физическа форма. За красавицата отдавна се знае, че обича да спортува, че...

Киото – древната столица на Япония

Зимата е спуснала своята бяла завеса във всяко кътче на Земята, в което по това време на годината се очаква да вали сняг. Тих и сгушен в снежна премян...

Нова мода: Бански от кадифе

Звездите налагат нова мода и тя е носенето на бански костюми и бельо от кадифе. Това всъщност е една тенденция от 90-те години, която знаменитости...

Мисъл на деня от Коко Шанел

"Не разбирам как една жена може да напусне къщата без да се пооправи поне малко – дори само от любезност. Защото никога не знаеш, може би това е...

Мелания Тръмп и синът й няма да живеят в Белия дом

Новата първа дама на Америка Мелания Тръмп и синът й Барон, няма да живеят с президента Доналд Тръмп в Белия дом. Още по темата Първият танц ...

5 златни правила за перфектно CV

Съставянето на CV се оказва не чак толкова лесна задача. Понякога допускаме грешки, пишем прекалено много неща или омаловажаваме важните, така да се к...

Хороскопът ви за 18 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

6 начина да изкарате 50 лева за един ден

Ако имате нужда от пари, но не работите на трудов договор (може би сте студент), измислете начин да си докарате някой лев по сравнително лесен, бъ...

Седмичен хороскоп за 23-29 януари

Предстои ни една интересна седмица. Няма да липсват конфликти, изпитания. Повече може да видите в седмичния ни хороскоп. Овен Ангажиментите ви ще са ...