Наталия Кобилкина: Рецепта за сбъдване на мечти

Колко често чувате фразата Нямам време!" Признайте си, че и вие я казвате понякога. И аз го правя - последният път беше преди няколко дни, когато обясних на учителя си по английски, че въпреки, че съм мотивирана да уча езика и инвестирам усилия и пари, нямам време за това. След това си спомних една мисъл, която много харесвам - Липсата на посока, а не липсата на време е проблемът. Ние всички до един имаме 24 часа на ден - и успешните и неуспешните" Проблемът е, че сме склонни да отлагаме това, за което мечтаем за момента, в който ще се появи време - когато децата пораснат, когато поотмине тази лудница в работата, когато се запролети и денят е по-дълъг или пък - нова седмица, нов късмет, започвам в понеделник.

Както вече сме говорили, нужно е действие - най-страшният момент е този, преди да скочиш - оттам нататък е летенето.

Хората обичат да си мислят как нещата сами се нареждат и един ден това, за което мечтаят, ще им бъде поднесено на табла като хубав десерт. Когато на някой от семинарите си кажа, че трябва в преследването на мечтите си да сме безжалостни към себе с в следването им, срещу мен винаги има изненадани погледи. Ще илюстрирам това, което имам предвид, с любима притча.

Една жена заспала и й се присънило, че е в магазин, а зад щанда стоял самият Бог. Тя много се зарадвала и го попитала какво може да си купи от него.
- От мен може да се купи всичко - бил отговорът.
- В такъв случай, дай ми, моля, здраве, щастие, любов, успех и много пари.
Бог се усмихнал доброжелателно и минал в складовото помещение за поръчаните стоки. След известно време, се върнал с една малка книжна кесийка. Нещо лекичко подрънквало в нея.
- Това ли е всичко?! - казала учудената и разочарована жена.
- Да, това е всичко - отвърнал Бог, и добавил - Нима ти не знаеше, че в моят магазин се продават само семена.

Ако си представим, че семената са нашите мечти, става ясно, че ако не им отделяме време днес, утре и всеки следващ ден, те няма да покълнат. Ако не сме упорити и последователни в действията си, колкото и да ни е трудно, и в бъдеще ще имаме само това, което имаме днес.

Въпросът е там, че хората често дори не обръщат внимание как и къде пилеят дните си и по принцип са склонни да си мислят, че нещата, които им носят удоволствие, им гълтат" по-малко време, отколкото в действителност. Можете ли да ми кажете колко време изкарвате въвFacebook? Може би само скролвате набързичко, за да видите какво са публикували приятелите ви и са ви нужни 10-15 минути? Наистина ли е така? Лесно ще проверите като следващия път засечете. А колко време инвестирате в това да прещраквате каналите с дистанционното? А в разговори с приятелки по телефона, в които не си казвате нищо съществено? Как да се преборите с това:

1. Създайте си навик за упоритост

Например, докато не изчета 20 страници от книгата на английски или не науча 10 думи, не си лягам.

2. Простете се със старите навици и зависимости

Facebook, телевизия, клюкарстване, четене на жълти новини, похапване по всяко време, пушене, ежедневно пиене и т.н....

Усещането, че всички тези неща ви дават много и не можете без тях, е илюзия. Те крадат от вас време и внимание и ви отклоняват от това да се фокусирате върху мечтите си.

3. Спрете с мултитаскинга

Научете се да се концентрирате върху това, което правите и не вършете пет неща едновременно. Ако се храните, нека да не е докато гледате телевизия, говорите по телефона или сте пред компютъра - във всички случаи ще изядете повече отколкото е нужно на тялото ви в момента, без да сдъвчите добре и да оцените вкуса на храната. Запомнете - за да имате фокус тук и сега, можете да правите само едно нещо.

4. Определете колко време на ден ще отделяте за постигането на вашата цел или мечта и го планирайте в графика си

Дори 10 минути са от значение, защото в края седмицата ще сте работили за мечтата си цял час, че и повече. Имайте предвид, че времето и енергията са ресурсите за постигане на щастие.

5. Не позволявайте неотложните неща да изместят от графика ви важните

Първите са тези, които възникват като спешни задачи, а вторите са част от стъпките ви към реализиране на мечтите. По-съществените са важните - насочете се към тях веднага след като отметнете тези, които трябва да свършите точно в този момент. Ако нещо не е нито важно, нито неотложно, без колебания го извадете от дневния ред.

6. Мечтите се постигат с дисциплина, труд и последователност.

Нека да изграждаме заедно своето щастливо бъдеще!

Обичам ви,
Наталия

Още от Звезди

Гуинет продава секс камъни за по-добър оргазъм

Гуинет Полтроу неведнъж се е представяла като жена, която държи на здравословния и особено на духовния начин на живот. Ето защо в своя светски уеб...

Люси Иларионов и Venci Venc заедно в Дубай с половинките си

Люси Иларионов заведе половинката си Ани Хоанг в Дубай, като в тяхната компания са и рапърът Venci Venc' с годеницата му Пепи. И дуетната половинк...

Катрин Хейгъл се сдоби с първото си биологично дете

Катрин Хейгъл е родила първото си биологично дете малко преди коледните празници. 38-годишната актриса и съпругът ѝ – музикантът Джош Кели са се с...

Кендал Дженър отрича да си е правила пластична ...

Снимките на модела от 2010 година говорят друго....

Този свят се срива заради моите и вашите лъжи

Мечтаем си за промяна. Нещо хубаво най-сетне да се случи. Може би някой вълшебник да изскочи от етера и да оправи кашата, която ние хората забърка...

Най-после: Джони Деп и Амбър Хърд се разведоха

Джони Деп и съпругата му Амбър Хърд финализираха развода си след месеци спорове около окончателните условия по раздялата им, съобщи Асошиейтед пре...

Бившата спайска Гери Халиуел роди второто си дете на 44

Певицата роди син на Крисчън Хорнър, шефа на Ред Бул отбора от Формула 1....

Най-големият тренд в пластичната хирургия за 2017 е ...

Жените искат да променят гърдите си, но не по начина, по който си мислиш....

Николета отпраши пак на топло, акостира в меката на плеймейтките

Николета Лозанова издържа твърде малко на минусовите температури у нас и замени зимната обстановка с горещината в Дубай. Тя се похвали със снимки ...