Как се запознах с баща ви: Историята на Надя

- Мамо, как се запознахте с татко ?- любимият въпрос на голямата ми дъщеря! Обикновено аз се усмихвам загадъчно и казвам, че тази история не е интересна. Съпругът ми се намесва и започва да разказва една наистина романтична версия с дъх на море, пясък, поезия, залез и безкрайност.

Това наистина ме разсмива, защото в истинската история присъства само безкрая и... един чадър.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАКАК СЕ ЗАПОЗНАХ С БАЩА ВИ: ИСТОРИЯТА НА ПЕТЯЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ФЕСТИВАЛИ ПО СВЕТАКАК СЕ ЗАПОЗНАХ С БАЩА ВИ: ИСТОРИЯТА НА СОНЯСЪЗДАЙТЕ УЮТ СЪС СВЕТЛИНА

Аз не вярвам в любовта от пръв поглед! Не съм романтична, но все пак ще разкажа истинската история, а тя започва с предисловие.

Предисловието

"Какво правиш тук? Такава млада и хубава, а седнала, чете, пише и само работи. Заминавай да си търсиш мъж!" - поредната доза съвети за живота от моята колежка.

Загубена работа, няма шанс да си намеря мъж. Единственият начин тия като мен да се омъжат е през тази врата да влезе един заблуден и да каже: Здравей! Аз съм съпруга ти!

٭٭٭

Майски слънчев ден, а аз пак съм настинала.

Все пак трябва да отида на работа, защото имам неотложни задачи.

Набързо ще ги приключа и ще се прибирам да се лекувам. Обувам светлосиния панталон, бялата блуза и светлосинята жилетка.

Дори нямам идея как изглеждам. Напротив - разбира се, че изглеждам ужасно - толкова ми е зле. На работа бързо приключвам със задачите и решавам да си тръгвам.

През вратата влиза колежката с думите: Добре, че си тук, ще дойде компютърният специалист, за да преинсталира компютъра." Дори нямах време да й кажа колко ми е зле. Излезе.

А аз останах полуапатично да чакам. След половин час онази врата се отвори и уверено влезе един младеж с един, аристократично-изглеждащ чадър.Тръгна право към мен, подаде ръка за поздрав и каза:

Здравейте! Аз се казвам... и идвам да видя компютъра.

Аз чух: Здравей! Аз съм съпругът ти!"

После си помислих: Глупости! Каза нещо по-нормално. А как всъщност каза, че се казва?"

Посъвзех се и видях, че си върши мълчаливо работата на компютъра. После стана, каза нещо любезно за довиждане, взе чадъра и излезе.

В следващите месеци компютърът се радваше на особено внимание от страна на този специалист. През късната есен се озовахме заедно на един концерт. На следващата пролет вече бяхме семейство. И все още сме - заедно с двете ни прекрасни дъщери.

Сега ни е много интересно как въобще се случи това:

Как може да съм го впечатлила като бях болна и съм изглеждала толкава зле?

Тогава той отговаря: Там в стаята имаше едни сини очи и някакво светлосиньо сияние. Как може да съм я впечатлил, като с целия си ум взех чадър в този слънчев и топъл ден, направо изглеждах идиотски и се чудех къде да го скрия.

А аз отговарям: В онзи чудесен ден, през онази вълшебна врата влезе един аристократ с чадър за разходки, може и под дъжда, но никога сам!

٭٭٭

Сега често се чудя : Наистина ли не вярвам в любовта от пръв поглед?

Може би вярвам само, когато съм болна и тогава се влюбвам от пръв поглед в...чадъри или в аристократи по дух. Не знам! Вие преценете!

Автор: Надежда Райчева

Тази история е част от играта ни Как се запознах с баща ви". Вижте повече за нея тук >>>

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Още от Интересно

Иконите на 70-те и 80-те: в удивителните портрети на Норман Сийф

Почти изключено е да не сте виждали негови кадри.Не и ако сте се вълнували от музикантите, актьорите, визионерите на 70-те и 80-те години на миналия в...

Какво вещаят звездите в любовта за 22-ри февруари

Днес Плутон и Марс са в квадратура и това активизира голяма фигура на небето, което се нарича Тау-квадратура на Юпитер с Плутон, Марс и Уран. Това вод...

Кекс с бадеми и малини

Необходими продукти: 140 грама смлени бадеми 140 грама масло, омекнало 140 грама пудра захар 140 грама брашно, смесено с малко сода 2 яйца...

6 странни неща, които се случват с тялото ни, когато сме бременни

Бременността е най-хубавият период в живота на една жена. Тогава тя носи своето бебче в себе си. Усеща го, разбират се, без да се виждат или познават,...

30-дневно предизвикателство: почистете дома си!

Никога не е късно да започнете това предизвикателство и да направите дома си едно по-хубаво място. Просто започнете днес и следвайте плана 30 дни. Пла...

Скарлет Йохансон: Не е нормално да си моногамен

Вижте какво още сподели актрисата за семейния живот пред "Плейбой"...

Как да приготвим лазаня на тиган

Необходими продукти: 8 кори за лазаня 250 г пилешко филе 150 г сирене „Котидж“ 150 г сирене „Чедър“ 50 г сирене „Грана ...

Печелите 10 години, ако ядете плодове и зеленчуци

Зелените и жълтите зеленчуци като спанака и чушките, както и карфиолът спомагат за предотвратяването на рак. За занижаване на риска от сърдечни забо...

Изложба съблече българския мъж

Темата за голото мъжко тяло е широко застъпена в необятния свят на изкуството. Виждаме го в наследството на древните цивилизации, в стенописите на хри...