17 вредни навика, от които може да ни отърве... смартфонът

Вреден навик №1: Изключване на будилника
(или натискане на бутона "Отложи" 100 пъти)


Пет минути повече дрямка може и да не изглеждат толкова вредни... докато не минат два часа и не закъснеете за всичко.

Поправете с: Math Alarm "математическа аларма"Единственият начин да я спрете, е като решите обикновена математическа задача. Тази кратка мозъчна активност ще ви разсъни и ще направи по-лесно ставането от леглото. Приложението е валидно за всички системи смартфони.

Вреден навик №2. Отбягване на домашните задълженияНикой не обича да почиства, но пренебрегването на бъркотията няма да я накара да изчезне. По-скоро ще накара хората да бягат от вас.

Поправи с: UnfuckyourhabitatПриложение UFYH (накратко) превръща страховитата домашна работа в забавна игра под формата на предизвикателства, които да изпълнявате всеки ден. Елементът на забавление за потребителите на тази програма произтича и от факта, че тя използва "мръсни" думи за мотивация.

(Ако пък случайно живеете с мързеливи съквартиранти, използвайте Chroma)


Никога няма да ви се налага да спорите за това чий ред е да измие чиниите. Chroma прави лесна координацията на това кой какво и кога прави и може да се синхронизира в реално време на няколко устройства.

Вреден навик №3. Постоянно оплакванеОпределено има разлика между изпускане на напрежението от време на време и постоянно втренчване в негативите, които карат хората да ви избягват като чума.

Поправете с: Gratitude Journal (Дневник на благодарността)Използвайте това приложение, за да запишете 5 неща, за които сте благодарни през деня и животът ви ще изглежда доста по-розов.

Вреден навик №4 Телефонни разговори в нетрезво състояние


Сякаш махмурлукът не стига...

Поправете със: Stop Drunk TextingПриложението е активно както за iOS, така и за Android. То прави невъзможно за вас да се свързвате с някои хора за кратък период от време (без да изтрива техните номера от листата). Задължително решение за хората, склонни към импулсивни раздели.

Вреден навик №5. Твърде малък бакшишПоправя се с: Global Tipping AppТова приложение ще направи лесно да знаете какъв бакшиш е добре да оставяте в над 30 страни по света и при различни обстоятелства (фризьорски салон, ресторант, такси).

Вреден навик №6. Мързелуване вместо спортуване


"Не успях да стана за фитнеса и днес... това прави 5 поредни години."

Спомняте ли си колко мускулести искахте да бъдете?

Поправете с: Gym PactТова приложение ви дава възможност да сключвате "пакт" за това колко ще тренирате или какво ще ядете и залагате долар. Всеки път, щом изпуснете тренировка или се изкушите по отношение на храната, парите ви ще отиват при хора, които са проявили повече воля от вас.

Вреден навик №7: Бързо храненеБързото хранене причинява подуване, газове и може да ви направи дебели: тялото ви няма време да съобщи на мозъка, че в него вече е натрупано достатъчно количество храна и мозъкът не може да изпрати сигнал за ситост навреме.

Поправете с : Eat it slower


Програмата използва таймер, за да ви насърчи да дъвчете повече хапките.

Вреден навик №8: Не достатъчно вода


"Здрасти, скъпа, само се обаждам да проверя дали си пила достатъчно вода днес... моля, те, мила, изпий си 8-те чаши!"

Дехидратацията води до главоболие, натрупване на тегло, суха кожа, лошо настроение...

Поправете с: CarbodroidТова приложение за Андроид прави лесно проследяването на точното количество вода, което сте изпили през деня. Всяка глътка, която поемате, прави малкия дроид по-щастлив. Можете също да настроите режим на известяване, за да ви напомня да се хидратирате през деня.

Вреден навик №9: Купувате неща, които не ви трябватКредитният дълг не е хубаво нещо.

Поправете с: Things I didn't buy (TIDB)Използвайте приложението, за да правите снимки и да записвате цената на нещо, което сте искали да купите, но не сте... Лесните и разбираеми таблици ще ви държат в течение на вашия прогрес. Филтрирате по категории и виждате колко пари сте спестили във времето.

Вреден навик №10. Вечното отлагане.


https://www.mint.com
"Сега. По-късно"

Защо да го направите днес, когато може и утре? Позната реплика, нали? Само че времето не чака никого.

Поправете с: ProcrastrerТова iOS приложение ще ви помогне да се изправите срещу първопричините на вашето вечно отлагане като страха от провал или страха от това, че задачата може да е прекалено сложна за вас. С малко подкрепа, няколко напомняния и здравословна доза от следенето на вашия прогрес бързо ще ви направи по-продуктивни.

Вреден навик №11. Постоянно губене на вещиНе можете да си спомните къде сте оставили ключовете си? Не обръщате внимание на тези красиви играчки за елха, които баба ви е подарила...

Поправете с: ChipoloПриложението е Bluetooth нещотърсач, който се свързва със смартфона ви. С него може да проследите и откриете своя лаптоп, ключове, раница, портмоне, чанта и дори домашния си любимец.

Вреден навик №12. Пресрочени сметкиПоправете с: Bill OrganizerСъздадено за iOS, приложението ви позволява да планирате напомнящи бележки за предстоящи плащания, за частични плащания, както и да създавате повтарящи се сметки на един екран и да синхронизирате всичко с iCloud.

Вреден навик №13: Гризане на ноктитеМръсните пръсти в устата ви? Отврат. Огризани до основи нокти? Още по-отвратително.

Поправете с: StopBiteПриложението е създадено от бивш експерт в гризането на нокти и ви позволява да следите дължината на своите нокти, които все още не сте издъвкали, като ви насърчава да продължавате да ги оставяте на мира, изпращайки ви мотивиращи съобщения.

Вреден навик №14: Забравяте да си миете зъбите


http://img.thesun.co.uk/

Дори зъболекарите да не са вашият най-голям кошмар, налага се да се грижите за зъбите си. Всяка сутрин и вечер.

Поправете с: Brush DJТози безплатен таймер за миене на зъби пуска любимата ви песен в продължение на 2 минути, за да сте сигурни, че миете зъбите си нужното време. Позволява ви да слагате напомнящи бележки например ако имате час при зъболекаря.

Вреден навик №15: Псувате прекалено многоРугатните са като бомба без таймер и идея за място.

Поправете със: Stop SwearingНа случаен принцип през целия ден ще получавате съобщения с позитивни мантри и мисли, които ще ви помогнат да обуздаете злия език. Поне пред децата.

Вреден навик №16: Стоите седнали прекалено дългоЗащото повечето от нас ходят от леглото до колата към бюрото през дивана и обратно в леглото...

Поправете с: Office exercise padding:2px;margin:0 auto;max-width:100%;" />

Това приложение не само ви напомня да ставате и да се движите по време на работния ден, но също предлага упражнения и разтягания, които може да правите тихичко, без да напускате офиса.

Вреден навик №17: Пушене на цигариЗащо да плащате за рак и миризма на пепелник?

Поправете с: KwitТова приложение превръща усилията за отказване на цигарите в игра. Вие вдигате нива и ранкове, за да станете Най-великият Kwitter (игра на думи, която на английски съдържа смисъла на "Бивш пушач"). Поддържайте мотивацията си чрез отключване на всички 60 постижения и започнете да получавате актуализации за вашето ново, по-добро здраве и скоро ръката ви няма да измръзва в студа заради цигара.

Източник: www.distractify.com

Още от Интересно

Снимки на едно много сладко бебе, което прави чувствени мимики

Едно бебе, което стана популярно в Инстаграм с изразителните си физиономии, които прави, когато го снимат. Тук са най-добрите попадения. Повече ...

Давай го по-леко! Не се дръж сякаш са ти потънали гемиите.

Странно как някои неща ни се струват важни в моментите, когато ги правим. После, когато погледнем назад, осъзнаваме, че изобщо не са били важни. Знаеш...

Времето не е лечител, а учител!

Казват, че времето лекувало всичко. Глупости! Времето не е лечител, а учител. Не може да излекува раните в душата, просто ни учи да ги приемем и да ...

"Oбичали са ме различно, oтчаяно, несподелено, до лудост (моята)..."

Каква любов искаме и търсим всички? Има ли отговор на този въпрос? Всеки си представя любовта по различен начин и търси нещо различно. Но в края на к...

Марк Леви или защо свободата на личния избор няма заместител

Да поискаш да разкажеш живота си на напълно непознат човек. Случвало ли ви се е да изпитате такова желание? Мили и Агата стават спътнички по неволя...

Класическа паста с малко продукти

Необходими продукти: 500 г паста „Ригатони“ 150 г маслини „Каламата“ (без костилки) 60 мл зехтин 2 консерви домати на кубчета...

Петте най-оригинални подаръка за Свети Валентин

Красиво бижу, скъп парфюм, еротично бельо, вечеря в изискан ресторант... Сигурно вече чудиш с какво да изненадаш половинката си за деня на влюбените. ...

Селин Дион изълнява новата си песен в "Красавицата и звяра"

Световноизвестната изпълнителка и носителка на пет награди "Грами" Селин Дион ще запише изцяло новата оригинална песен How Does A Moment Last Forever,...

Когато си пожелаеш нещо, спомни си това...

Дали постигането на целите ни прави по-щастливи? Това не е непременно вярно според Майка Тереза, която казва: „Заради сбъднатите молитви са изплакани ...

Откровените илюстрации на Sara Herranz: Всичко, което (никога не) ти казах, нарисувах тук

Гледа те право в очите, понякога дръзко, друг път с тъга или тиха молба за помощ. Познавате такива момичета, нали?Като Sara Herranz. Тя не винаги е би...