Наръчник по летене

Жените обичат с ушите си! По-кратко и ясно от това не мога да го кажа. А все пак имам хилядолетен опит във взаимоотношенията между хората.

Но нека ви се представя. Казвам се Любовна Илюзия, по-прякор "Филмираната" , живея на облак, направен от обещания, и ако те спрат да съществуват, падам и аз.

Не, моля ви. Не ми говорете за Купидон. Писна ми да съм като някакъв крепостен селянин на това типче със стрелите и да се съобразявам с него. Плюс това той действа в друг ресор - например любов от пръв поглед, където после хората няма какво да си кажат и пак идват на моя облак.

Купидон се е замесвал в какви ли не ситуации - от Ромео и Жулиета, през Ана Каренина и офицер Вронски до Петко Сертов и жена му, така че няма да си говорим за него, нито за противоречивата му биография.

Да се върнем на моите прозрения, защото освен че се рея в небето, дейностите ми включват вдъхновяване на поезия, песни, следване на модните тенденции в татуировките, посветени на някого и изпиването на огромни количества вино от личната изба на Дионис. Та смея да твърдя, че съм доста проникновена, когато съм пияна. А това е винаги.

Запомнете, хората се влияят от външния вид, точно 5 минути и 30 секунди. Преценяват нивото на физическото си привличане, което в началото даже може и да не съществува, ако не е минал онзи скитник Купидон, като биатлонист, който още се учи да стреля.

Оле Ейнер Бьорндален сваля 5 от 5 мишени, нашият приятел 25 от 5, образувайки триъгълни и шестоъгълни форми, които се въртят в порочни кръгове.

Ох, пак говоря за него. Терапевтът ми - Атина Палада, богиня на мъдростта, каза, че може би това се дължи на подтиснати чувства, но тя понякога забравя как се казвам и какъв живот живея. При мен всичко са подтиснати чувства. Проблемът е като излязат!

Но, по темата. Откакто свят светува жените допринасят развитието на алкохолната индустрия, чудейки се защо думите, които са чули от мъжете, се оказват пълно тинтири-минтири".

За личност с моето образование и речник, ще се запитате защо подбирам точно това словосъчетание. Ами, защото и след препрочитането на Омар Хаям, което си ми е нещо като лични дневници, по-подходящо не съм намерила.

В мъжкото ДНК е закодирано древното знание, че колкото си по-сладкодумен, толкова повече крака и сърца се отварят за теб. Мълчаливите типчета са най-свестни, но тях никой не ги забелязва до 28 годишна възраст.

Винаги се започва с "много си красива". Но вече ви споделих, че след 5 минути и 30 секунди, това вече няма никакво значение , затова жените изискват да чуват това постоянно, но спират да му вярват, ако комплиментът не се надгради с още невероятни качества.

Лично наблюдавах история, в която дамата киселееше, че не й се казва вече, че е красива, а когато и биде казано, тя възкликна "Е, само т'ва ли?".

Мъжете са рационални същества. Осъзнават, че думите имат огромно влияние върху жените, но изобщо не разбират защо това се случва. Ако някой на тях им каже, че са красиви, ще го сметнaт за гей, а ако идва от жена, ще е просто тъпо.

Те искат комплименти за друга част от тялото си, за където все още не е измислен универсален словоред, така че на тях им стигат и междуметия в правилния момент. И са си супер. Ако са умни,забавни и изглеждат добре, те вече са наясно с това и нямат нужда някой постоянно да им го повтаря и да е Captain Obvious.

Но жените са друг звезден прах на Вселената и затова не само, че базисните неща трябва да са константа, но и ще дойде време за така наречената "специалност". Жените искат да са единствени, неповторими, специални и незабравими.

И обичат да датират всичко в периода "завинаги". А ако нещо е "завинаги", това е факта, че мъжете не разбират от обувки - нито от римски сандали 32-ра година преди Христа, нито от "Маноло Бланик" -2015-а след Христа.

Така че, каквото и да ви се каже от вашия патриций по този параграф - идва директно на моя облак. Но да лежах само на обувки, нямаше да ми е толкова удобно. Тук си имам и много други неща.

И все пак остава най-важното. Историите идват и си заминават, в писма , "Фейсбук" чатове, лайкове в "Инстаграм", на различни езици, възрасти и култури. И остава голямата мистерия - истинско ли беше това между двамата човека X и Y.

Е ли възможно, питат дамите, да ми е казал, че ме обича , а след това така лесно да продължи напред, все едно съм била просто поредната (пак синдрома на "специалността").

Аз поща не приемам от XIV век, защото ми се отразява зле на нервите, така че ще го кажа само веднъж и евентуално ще го включа в новата си книга, само още не съм си избрала писателче, защото ми трябва да е много филмиран.

Хората обичат! Понякога за 5 минути и 30 секунди, понякога за доста повече, с реални илюзии да стигне до "завинаги".

Не съдете, не преценявайте, не се терзайте и не търсете скрит смисъл там, където го няма. Във всеки споделен хубав момент е имало нещо истинско, а разликата между преходната и дълготрайната любов е... само една илюзия.

Не спирайте да си говорите "тинтири-минтири", защото иначе ще остана бездомна и ще трябва да пускам DMS кампания. Но мисля, че няма опасност това да се случи.
Вярваме на това, на което искаме да вярваме и приемаме това, което смятаме, че заслужаваме. А сладките думи... те просто са нашето оръжие да преминем през този живот по-приятно.

Това добре прозвуча, дали да не го пусна като съобщение на Купидон?

Още от Интересно

Ето кои красиви имена имат празник днес...

На 21 януари църквата почита паметта на свети мъченик Неофит – небесен закрилник на патриарх Неофит. На днешната дата имен ден празнуват В...

Прегръщайте се повече! Днес е световният ден на прегръдката

21 януари e Международният ден на прегръдката! По традиция празникът се отбелязва чрез приятелски прегръдки дори и с непознати хора. ...

5 натурални студено пресовани масла за страхотна кожа

Когато става въпрос за подхранване на кожата, натуралните студено пресовани масла нямат равни на себе си. Измежду тях обаче има няколко фаворита, без ...

Тинейджърка пресъздава картина на Ван Гог на крака си

18-годишната Амелия Хол е страдала от депресия в продължение на няколко години. Но когато наскоро е имала особено лош ден, тя не прибягва до самонар...

30 “животински” комикса с чувство за хумор

Никак не е трудно да бъдеш любител на животните, нали?Те са способни на “човешки” чувства, по-силни и от нашите; на благородство, което ма...

Фитнесът: секси място да срещнеш половинката си

Все повече приятелки ми споделят, че са отишли на среща с някой от тренировките. Това не е изненадващо. Може да се каже, че от доста години фитнес зал...

За една идея повече щастие всеки ден

Могат ли действията ви да ви направят щастливи? Разбира се, че да! Особено танците ще ви накарат да се чувствате заредени с енергия и позитивизъм...

Кои български звезди чакат наследници тази година?

Те са известни, бременни и/или очакват своите бебета съвсем скоро. Бейби бумът от 2016-а продължава и през тази година за известните българи. След...

11 знака, че именно той е мъжът за теб!

В свят, пълен с хора и приложения, които да намерят хората вместо нас, е истинска случайност и дори награда да намериш този, който е създаден именно з...

Трикове за красива коса с естествен обем

Когато косата ви е сплескана и без обем е почти невъзможно да я оформите в красива прическа. А всички жени си мечтаят за красива коса с естествен обем...