Сексуално образовани ли сме?

Стана ли ви горещо? Не, не очаквайте нагледни практически упражнения по секс.

Днес ще си говорим за секс познанието и особено онази част свързана с безопасния полов акт. Защо ли? Защото не е сигурно дали някой някога ясно ни е казал кое е безопасно и кое не съвсем.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАДЕЦАТА МОГАТ, АКО НИЕ ИМ ПОЗВОЛИМАКО БЕБЕТАТА МОЖЕХА ДА ГОВОРЯТПЕТ МИНУТИ С КНИГА, ЧАСОВЕ ПРЕД КОМПЮТЪРА – ИМАТ ЛИ ПРОБЛЕМИ С ЧЕТЕНЕТО ДЕЦАТА5 ГРЕШКИ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА ГРИПА

Понякога дочуваме митове, препоръки от приятели-експерти", част от които днес ще развенчаем. Не само заради нас самите, ами и заради нашите деца. Нали все пак е важно и нашите деца да бъдат секс образовани!

Секс образование в училище надали!? Обяснява ли някой на нашите деца как да се пазят? Ние правим ли го или смятаме подобни разговори за неуместни? Толкова любима тема за възрастни и същевременно толкова неудобна, когато става дума за деца, нали? Знаем, че вече се изчервявате.

Затова на помощ викаме нашите приятели от Уча.се, които в качеството си на Образователен сайт №1 на България смятат, че децата и младежите трябва да бъдат също толкова образовани по темата за секса, както и по останалите дисциплини от училището и живота.

Ето какви факти и съвети ни дават те.

Секс не се прави насила. Много тийнейджъри вярват, че ако до определена възраст не са правили секс, другите ще ги смятат за задръстени". Истината е, че половата зрялост е строго индивидуална, а под внимание трябва да се вземат и други обстоятелства като обстановка, настроение, желание.

Съвет - изчакайте, усетете правилния момент, нищо че може да настъпи по-късно от очакванията на околните.

Снимка: Уча.се

Сексът не е порно филм. Вярно е, че порното предоставя нагледен материал и понякога дава идеи за по-добро секс изживяване. То обаче не е стандарт.

Не трябва да се следва сляпо, а да се използва по-скоро като забавление. И още нещо - да не гледаш порно също е напълно нормално. Всеки има различни потребности.

Оралният и аналният секс не са безопасни. Един от митовете, в който вярват младежите, е, че алтернативните сношения биха ограничили шанса от болести, предавани по полов път. За съжаление тази информация е напълно погрешна. Сериозни рискове като заразяване с вируса на ХИВ или Хепатит Б са налице.

Да ползваш презерватив изобщо не е тъпо. Презервативите не са за страхливците, а за всички, на които им пука да останат далеч от главоболия.

Извинения тип Не е толкова яко с презерватив!" и Ако няма свършване, няма проблем!" са наивни и могат да доведат до най-неприятните изненади.

Снимка: Уча.се

Ритуалите предпазват от лоши мисли, но не и от лоши последствия. Според градски легенди сексът в гореща вана предпазва от нежелана бременност или заразяване с болест, предавана по полов път. Същата слава има и практиката - обилно миене и промиване след секс. Подобни твърдения са напълно неверни. Презервативът върши тази работа.

Няма как да познаеш дали някой има болест, предавана по полов път. Това се установява след преглед и изследване при специалист. Най-добрата практика е профилактиката. С най-голяма сила това важи за почитателите на полигамията, които обичат разнообразието сред сексуалните си партньори.

Не е срамно да се потърси помощ. Както при уроците за училище понякога е необходима помощ, за да се усвои материала бързо, лесно и интересно на разбираем език, така и в деликатните теми като тази за секса не е срамно да се потърси помощ.

Независимо дали става дума за безопасност или липса на познание в практиката, информация винаги може да бъде открита. Важното е да не се пренебрегва нуждата от нея.

Още от Любов и секс

Когато той казва, че не иска връзка, наистина го мисли

Когато един мъж не иска да се обвързва, мрачни мисли нахлуват в нежната женска душа. Обстоятелствата могат да са много. Може да е наранен в предишната...

По кое време на годината двойките се разделят най-често?

Краят на една връзка никога не е безболезнен и сякаш няма подходящ момент това да се случи. Връзките се разпадат през цялата година, но има няколко пе...

Според зодията: Какви са шансовете ви да се влюбите през 2017-а?

Почти всеки необвързан човек се надява, явно или тайно, с настъпването на новата година да настъпи и обрат в личния му живот и той най-накрая да с...

10 неща, които не трябва да искаш от него

Често казваме „той е длъжен“ или „тя е длъжна“, без да се замисляме – откъде в крайна сметка се взеха тези „дългов...

Как да го накарам да изрази чувствата си?

Комуникацията е решаваща за една връзка. Но вероятно всички дами са забелязали, че мъжете просто не изразяват чувствата си с думи. Те просто са свикна...

Знаци, че връзката ви е досадна за околните

Някои двойки са истинска напаст. Досадата идва оттам, че говоренето за връзката идва прекалено на околните. Донякъде е нормално да си в еуфория, особе...

Изненада? 93% от жените имитират оргазъм

В ново непредставително* изследване, публикувано в журнала „Сексуалности“, канадски учени твърдят, че голяма част от дамите се правят, че получава...

Коя е женската фигура, заради която мъжете губят ума и дума?

  Галерия Холивудски актриси без Фотошоп 9 снимки Тънка талия, изразен ханш и подчертан бюст – това са всички беле...

Съветите на баба и дядо за щастлив брак

Когато говорим за любовта и нейната стойност винаги се връщаме назад в разказите на нашите баби и дядовци. Преразказваме техните невероятни срещи и лю...

Колко секс месечно правят щастливите двойки?

Даваме си сметка, че животът без секс би бил вреден, особено , когато сме обвързани. Тук идва въпросът - колко често трябва да прави секс една двой...