Бъдещето според годината на дървената овца

След като посрещнахме новата година и дори в центрофугата на ежедневието вече започнахме да забравяме, че сме изпращали старата, идва ред и на китайската нова година.

Всяка година тя настъпва на различна дата между 21 януари и 20 февруари. По китайския лунен календар зимното слънцестоене се пада около 11-ия месец от годината, поради което китайската нова година обичайно се случва на второто новолуние след слънцестоенето.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАКОЙ Е БАЩАТА НА ЕГИПЕТСКИЯ ЗОДИАККАК ДА ИЗБЕРЕМ ЛИЧЕН АСТРОЛОГ - II ЧАСТТАРО-КАЛЕНДАР ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИЛЕГЕНДИ ЗА ХОРОСКОПА И БОГОВЕТЕ

За китайците, както и за всички етнически общности по света, лунната нова година била най-значимият и най-забележителният празник. В тяхната аграрна традиция това било времето, когато земеделците можели да отдъхнат от усилната работа на полето. Семействата се събирали отдалече, за да изпратят старата година и да приветстват новата с пищни празненства.

В китайския календар времето е разделено на цикъл от 12 години, които следват пътя на Юпитер около Слънцето. Всяка година в китайската традиция се управлява от дадено животно и носи енергията на единия от петте елемента - дърво, земя, огън, метал, вода.

И така, 2015 година не е настъпила съвсем, докато не отбележим и нейното лунно начало с новолунието на 19 февруари. Тогава навлизаме в годината на дървената овца.

Овцата е символ на мир, хармония и спокойствие - именно такава ще бъде и доминиращата енергия през 2015-а година. Годината започна инфарктно с нестабилност, религиозно отмъщение, цивилизационен срив и човешки жертви. Изглежда обаче, че тези събития носят върху себе си все още отпечатъка на предходната година на коня, която винаги носи исторически поврати, хаос и сътресения. Годините на коня са ян - бурни, динамични, енергични, темпераментни и понякога жестоки.

Снимка: Thinkstock

Годината на овцата излъчва ин енергия, която въпреки бойните викове, носещи се призрачно в глобалния въздух и вещаещи война и напрежение, ще уталожи страстите, отклонявайки опасността и утвърждавайки компромиса. Нищо, че последният вероятно ще си има цена.

Овцата се свързва с безметежни времена на пасивност и грижа, които отварят блажено пространство за протичане на лечебни процеси и опрощаване на стари грешки. Годината на овцата утвърждава живота, вярата и меката воля.

Акцентът през 2015-а година е върху обединените усилия в отблъскването на злото и разрушението. През тази година се разпада квадратурата между Уран и Плутон, която разтърсва сеизмично както родните, така и световните политически и икономически пластове от 2012-а насам. Сатурн прави последен вираж около крайните градуси на Скорпион, където ни сблъсква с неотложната необходимост да търсим решения на проблемите, влиза в Стрелец, където ще ни изправи пред отговорността за новите визии и пътища на развитие.

Годината на овцата няма да убие съмненията, гнева и стремежа към насилие, но ще им сложи усмирителна ризница, ще събуди заспали чувства на ужас от минали страдания, ще насърчи емпатията, умереността и мъдростта.

Тя ще утвърди сътрудничеството и ще ни покаже, че съревнованието невинаги е градивно, особено когато се изгуби в егоистичен бяс и глад за власт. Малко по малко ще осъзнаваме, че когато другите около нас са добре, и ние ще бъдем добре; че хармонията и балансът ще ни донесат повече задоволство, отколкото надпреварата.

Снимка: Thinkstock

2015-та е година на семействата, които се сплотяват и забравят за дрязгите. Намираме лекове за раните си, те заздравяват и оставят бледи белези, които да ни напомнят за миналото.

Според китайския календар най-турбулентните периоди през годината на овцата са тези на дракона от пролетното равноденствие на 20 март до 20 април 2015 и на вола от зимното слънцестоене на 22 декември до 20 януари 2016. През периода на вола ще бъдем изправени пред сериозни заплахи, но миролюбивата аура на овцата ще омекоти и удържи ударите.

2015-та е година на дървената овца, която възнаграждава умерените действия, внимателните ходове и мъдрите решения. Чудесно време за грижа към близките и съживяване на връзките с тях. Дървената овца е плодовита, плодородна и подпомага разрастването на семейството. Мнозина ще купуват имоти, ще ремонтират домовете си в името на комфорта и ще се престрашат да се обвържат.

Как всеки един от зодиакалните знаци ще понесе енергията на дървената овца предстои да научим през февруари.

Още от Интересно

4-те зодии, които НЕ изневеряват

Няма какво да се лъжем, според астрологията някои зодиакални знаци имат по-приключенски дух и са по-склонни да изневеряват. Други, напротив са от по-...

Разделиха се заради ревността му...

Колкото изненадващо се ожениха Даниел Крейг и Рейчъл Уайз, толкова изненадващо се и разделиха. Бракът на известната двойка изкара осем години, като в...

Ще имате ли късмет в любовта - пълен любовен хороскоп за 21 февруари

Денят става активен след 9 часа. Тогава Луната навлиза в Козирог. Денят е по-скоро делови, но ще има време и за любов. Действайте с повишено внимание ...

Сезонът на “сакура” започна: в Япония цял град потъна във вишневи цветове (снимки)

С какво ви пленява Страната на изгряващото слънце?Удивителните си контрасти? Съчетанието между традиции и модерност, красивите природни гледки –...

Как да научим децата си на стойността на парите

Много често родителите се чудят как да устоят на настоятелните детски желания да се купуват всевъзможни играчки, които са привлекли вниманието им. Ка...

Невероятни секс пози за ниски дами

Катинар Седнете на ръба на маса, шкаф или бюро. Увийте бедрата си около партньора и подпрете ръцете си върху масата. Партньорът ви е обгърнал ханша...

Писмо до бъдещата ми съпруга...

Това писмо е до теб, бъдеща моя съпруго. След като го прочетеш, моля те да го запазиш. Много е вероятно с годините да се променя. Ако това се случи, п...

Как да накараме хората да ни харесват - няколко психологически трика

Има хора, които излъчват такъв невъобразим магнетизъм, че карат всички хора около тях да искат и да търсят компанията им.  Те искат да бъдат кат...