Двойно напрежение: Да учиш и да работиш

Да учиш и да работиш е по-бързият, но много по-труден път към това да успееш да се реализираш добре в професията си.

Колкото по-рано успеете да намерите стаж или работа по специалността си, толкова по-лесно ще ви е да се развивате в кариерата си след това.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАОЩЕ НЕЩО, В КОЕТО ЖЕНИТЕ СА ПО-ДОБРИКАК ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖИМ В ЧУЖБИНАЕДНА ВСЕЛЕНА: ДАМЯН ДАМЯНОВИМЕТО МИ ДА ПРЕБЪДЕ В СВЕТЛИНА

Дори работата да не е по специалността, изкарването на пари по време на образованиеточесто е единственият начин човек да успее да се учи без да товари финансово родителите си.

Все повече хора започват да учат нови специалност във време, в което вече са се реализирали професионално и се връщат отново в университета.

Тогава към работата и ученето може да се добави и грижа за семейството и задачите за балансиране през деня стават непоносимо много.

Все пак не е невъзможно, така че ако сте в такава ситуация не бива да се отчайвате, а да запретнете ръкави, да дочетете статията ни докрай и да подредите правилно задачите си за деня.

Първото, което трябва да определите за себе си е в кой период от деня сте най-продуктивни. От совите ли сте или от чучулигите?

Снимка: ThinkStock

Сутрин ли сте най-работоспособни или следобед? Лесно ли заспивате след натоварен ден или имате нужда да изключите" за около час, в който да правите любими неща и чак след това да си легнете?

Познаването на собственото ви тяло ще ви помогне да организирате времето си така, че да се чувствате възможно най-добре.

Втората важна задача е да направите описание на графика си през деня - кои часове са ви заети с работа, кои - с учене и кога времето отлита без да сте свършили кой знае какво.

В продължение на няколко дни можете да записвате всичко, което правите през деня - колко време работите, кога ядете, кога отговаряте на мейли или гледате телевизия.

Ще ви даде представадали разпределяте времето си правилно, дали не губите прекалено много енергия в незначителни задачи и като цяло ще ви даде възможност да погледнете деня си отгоре", за да можете да го преподредите, ако се налага.

Сега идва ред на важната задача. Да намерите време за всичко, което трябва да свършите, като не забравяте себе си, приятелите си и хубавия сън.

Снимка: ThinkStock

Направете си дневен режим по часове. Може да ви се струва излишно, но разписването на такъв график ви помага да знаете кое след кое следва и за коя задача колко време имате.

Така ще останете фокусирани и няма да се разсейвате.

Абсолютно задължително е да включите почивки и време за приятелите си. Това не е загуба на време, а възстановителен период за тялото и ума ви, от които всички имаме ежедневна нужда.

На всеки два часа е хубаво да имате почивка за раздвижване, плод, малко упражнения. Правете ги не само когато учите, но и докато сте на работа.

Така давате възможност на мозъка ви да си почине и да презареди, за да успее да свърши повече задачи.

И не изпускайте крайната цел от поглед, колкото и отдалечена да е във времето.

По-доброто образование и по-големия практически опит, който трупате в работата си, ще ви гарантират повече успех в бъдеще.

А за това си заслужава да мобилизирате всички си сили за известно време и да дадете най-доброто от себе си.

Ще сте си благодарни само след няколко години.

Още от Живот

Мисъл на деня от Дейл Карнеги

"Не се страхувайте от врага, който ви напада, страхувайте се от приятеля, който ви ласкае!"  Дейл Карнеги е американски писател и лектор, роден п...

Кога думата „не“ прави живота ви по-добър

От момента, когато се научаваме да говорим като малки деца, ние се научаваме на отказа „не“. По някаква причина, след като достигнем определена въ...

5 начина да спреш да се притесняваш за всичко

Нека да изясним нещо - тревожността не е същото като обсесивно-компулсивно разстройство или друг психически проблем като панически атаки и депресията....

Модна армия: Силните и стилните

Ако има една модна армия, която превзема света, то това е тази на Balmain. Най-новата рекламна кампания на модната къща за пролет-лято 2017 вкл...

Какво не правят успешните хора?

Колко често сте си казвали, че се чувствате претоварени, сякаш не сте реализирали голяма част от целите си, че бихте искали да постигнете това или оно...

Хороскоп за 13 януари

Петък ще бъде сравнително спокоен ден. На положителни емоции ще се радват Овните и Лъвовете.  Овен Изцяло може да заложите на фантазията и чувств...

„България Ер“ със зимна кампания – Рим, Мадрид, Лондон и Прага на специални цени

За поредна година „България Ер“ стартира зимната си кампания с полети на атрактивни цени. До 20 януари националният превозвач предлага двупосочни ...

6 причини да не изпращате служебни имейли вечер

На всички ни се е случвало да си спомним за служебни неща след работно време или някъде около полунощ и да сме изкушени да изпратим служебен имейл...

Морските фарове – изгубени във времето (галерия)

  Галерия Романтичното излъчване на морските фарове 21 снимки Морските фарове – едни отдавна забравени и призрачни...

Хороскоп за 17 януари

За вторник, звездната карта показва, че трябва да бъдем по-внимателни в делата. Не бива да насилваме събитията, а Девите и Рибите е добре да избягват ...