25 неща, които всяка дама трябва да притежава преди 25 г.

Като деца всички си представяме какви ще бъдем като пораснем. Искаме да сме като какичките: красиви, умни, успешни. И докато се усетим, улисани в мечти и планове за бъдещето, то лети бързо към нас. В един момент осъзнаваме, че сме на двадесет и няколко, а човекът, който си представяхме, че ще бъдем е мноого далеч от сегашното ни положение.

Наближавайки 25-тата си годишнина, все повече започваме да се замисляме за живота си, бъдещето, къде сме стигнали, къде сме искали да стигнем до тази възраст. И плановете, които не сме успели да осъществим за 25-те си години съществуване, ни преследват в съня ни.

Мислим си колко сериозна възраст е 25. Четвърт век! Възраст, в която започваме все повече да се отдалечаваме от тинейджърските години и навлизаме в ерата на "сериозните" хора. Започват все повече да тежат на плещите ни отговорностите на възрастните: семейство, кариера, финанси.

Ето 25 неща, които всяка жена трябва да притежава преди да навърши 25, за да не бъде преследвана от духовете на неизпълнените планове, а да се радва на живота си.

1. Да бъде достатъчно уверена в себе си, така че да не се налага да обяснява пред никого (дори пред себе си) с кого излиза, с какво се храни и как се облича.

2. Банкова сметка (или поне точен финансов план за такава) с достатъчно средства за поне няколко месеца - за всеки случай. Все пак животът е непредвидим.

3. Само номерата в телефона, приятелите във фейсбук, плановете и като цяло хората в живота, които тя иска.

4. Най-добра приятелка, която й е като сестра.

5. Собствено място.

6. Да знае от какво има нужда в една връзка. Не просто да знае какво иска, а да не се притеснява да се запознава с нови хора в търсене на това нещо.

7. Гардероб, пълен с нещата, които смята, че разкриват красотата й. Включително дрехи, подходящи са интервю за работа, погребение, сватба, излизане в петък вечер, мечтаната среща.

8. Умението да си поиска повишение на заплатата, повишение за по-висока длъжност, промяна във връзката или човека, с когото излиза.

9. Вярата, че заслужава всички хубави неща.

10. Любимо кафене, ресторант, от който може да поръчва по всяко време, прическа, която отнема не повече от 5 минути, благодарствени картички на десктопа на компютъра, електронно копие на любимата книга.

11. Хоби, което няма нищо общо с пиене, пазаруване или друг човек.

12. Любими рецепти за бързи и вкусни ястия, запаметени в съзнанието й.

13. Желанието да готви (дори само за себе си).

14. Пътуване, за което да разказва невероятни истории, и такова, за което има невероятни планове.

15. Чувството, че няма нужда да се сравнява с другите жени.

16. Достатъчно добри отношения със собственото си тяло. Такива, в които тя няма притеснения за това как би я възприел партньорът й.

17. Поне една връзка, в която партньора й не се е интересувал от тези неща.

18. Да може да си прости връзка с мъж, който не е бил особено зрял за възрастта си.

19. Да знае какво харесва в секса и достатъчно увереност да си го поиска, без да се притеснява от това.

20. Бормашина, незалепващ тиган, собствена кредитна линия, сутиен с нейните точни мерки и умението да сменя гума, да отпушва канали и да намира обувки с 40% намаление.

21. Истинска връзка с майка си. Не просто роднинска.

22. Паспорт, багаж за "набързо", възможността да се приготви за пътуване за по-малко от 10 минути, в случай, че й се отдаде възможността да пътува за уикенда, седмицата или цял живот.

23. Комплект за спешни случаи: обезболяващо, тампон, мокра кърпичка, презерватив, чисто бельо, четка за зъби (джобен размер), лепенки, 50 лв. и План Б.

24. Способността да прости на себе си за това, което е била в миналото.

25. Идея за това каква иска да бъде.

-------------------------

Виж още:

21 неща, които всяка дама трябва да направи поне веднъж в живота си!
34 неща, за които ще съжалявате на старини
Нещата, които една жена трябва да направи, преди да има дете!

Още от Интересно

Дневен хороскоп за понеделник, 16 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Нещо много вълнуващо ще ви се случи в началото на деня и ще ви...

Днес имен ден имат всички с прекрасните имена...

На 14 януари Българската православна църква почита Света равноапостолна Нина, покровителка на Грузия. Света Нина е родена около 280 г. в Кападокия, к...

Какво е щастието за различните зодии

Щастието и красотата са субективни понятия. За всеки отделен човек те се изразяват в съвсем различни житейски случки и жестове от любимите ни хора. П...

Бабини хитринки за всеки дом

Замислете се добре, преди да изхвърлите тези неща...

Нов расистки скандал с миска избухна във Франция

Вече ви разказахме за скандала, който предизвика изборът на "Мис Хелзинки" – Сефара Икалаба, а днес ще обърнем поглед към модела, спеч...

Защо 2017 може да е по-вкусна

Пророчествата може да са опасно нещо според митологиите и фентъзи жанра, но съвременните видения за бъдещето често разчитат на кратката ни памет, коят...

Вижте новия трейлър на "Красавицата и звяра"

Този март на голям екран ще видим едно от най-изящните и прелестни заглавия на Дисни – "Красавицата и звяра". Класическата приказка този път ще ...

Мамо, запиши ме на детска градина - 'Мисията невъзможна' в БГ вариант

Да запишеш детето си на детска градина днес е истинско предизвикателство за много родители в София и в други големи градове в страната. Eдва ли има...

На 61 и по бански - edna вдъхновяваща фотосесия, която разбива клишетата!

В свят, в който моделите се пенсионират малко след своята 30 годишнина, съществуват и жени, които не се страхуват от стереотипите, които ни поставя об...

6 неща, които не трябва да очаквате от другите

Единственият начин да избегнем влиянието на други хора върху нашия живот е да заживеем свободно и щастливо в гората, с мечките. Разбира се, мечк...