Как убива страхът „мен никой не ме обича”

Хипотезата, че повечето от човешките болести възникват заради лоши чувства и мисли, набира скорост и печели все повече привърженици. Ние не можем да твърдим дали това е така или не, но винаги е любопитно да се научи нещо ново.


Събитията от живота са формирани от нашите мисли. Често те предизвикват сериозни заболявания. Лошите мисли са страховете ни, злобата, ненавистта, горделивостта, ревността, чувството за вина, отчаянието и недоволството. Това са силно концентрирани чувства и по тази причина са твърде опасни. Само едничката мисъл „мен никой не ме обича" може да причини тежки болести, защото страхът блокира кръсцовата кост – чакрата, където се намира източникът на жизнената енергия.

Ако човек не чувства любов, имунитетът му силно спада. Появяват се сексуални проблеми, възникват различни конфликти с другите. Страхът «мен никой не ме обича» се появява още в детството.

Съществува хипотеза, че ако бременната жена се колебае дали иска да роди детето, това оказва огромно влияние на плода и впоследствие на човека, роден след това майчино съмнение. Някои психолози твърдят, че ако майката в мислите си е отхвърляла възможността да роди дете през първия месец от бременността, без дори да знае, че вече го носи, бебето се ражда потенциален пушач. Ако е искала да направи аборт през втория месец – на света се появява алкохолик, на третия – психично болен човек с отклонения в развитието си, на четвъртия - наркоман, на шестия - самоубиец. Престъпници и маниаци често се раждат от майки, които са искали да абортират през петия месец на бременността.

Мисленият или словесен грях на майката може да поправи само детето й, а тя може да му помогне, като поиска прошка от него за своя страх, за това, че не е могла с любов да пусне на този свят човечето.

Замисляли ли сте някога, защо по време на грипна епидемия, някои биват покосени мигновено, а други изобщо не ги лови вирус? Или защо, въпреки че болният гълта хапове, болестите, особено хроничните, се връщат отново и отново, а понякога идват и нови здравословни проблеми? Народната мъдрост гласи, че всички болести са от нерви. Но кармичната медицина смята, че хората боледуват заради собствените си страхове. Изплашеният човек цял живот концентрира страховете си и превръща малката обида в огромна разрушителна злоба.


Злокачествените и другите видове тумори се появяват от концентрирана злоба. Рак на органите на половата система получават хора, изпитващи ненавист, злоба или презрение към противоположния пол. Болестите на матката идват при жените от страха, че са лоши майки или като опция на един от основните страхове „мен никой не ме обича".


Болестите на стомаха и корема идат от прекомерно желание за власт и силно недоволство от липсата й.


Възпаление на апендикса се получава, когато човек е печален и се чувства унижен.


Дебелеем, защото се стремим към неосъществими цели и се чувстваме беззащитни. Причината за женската пълнота най-често е самосъжалението и усещането за ненужност. Пак стигаме до първичния страх „мен никой не ме обича". Понякога жените пълнеят от подтискане на злобата срещу родителите. Това чувство може да наруши обмяната на веществата.


Камъни в бъбреците се получават от враждебност. Болестите на сърцето са предизвикани от чувството за вина, потъпкана или несподелена любов, чувство на безнадежност, страх, че човекът не е достоен за любовта на околните или че те не приемат любовта му.


Инфарктите и инсултите са болестите на тези, които не приемат живота такъв, какъвто е и се борят с него. Това обяснява защо най-често от инфаркт и инсулт са покосени мъже, които ця живот са вървяли напред с всички възможни средства и методи. Не са си разрешавали да плачат или по друг начин да изразят емоциите си в минути на слабост и мъка.


Болестите на гърлото, бронхитите и астмата са плод на огромна обида на хора и обстоятелства. Често правят ангини деца, в чиито семейства родителите се карат непрекъснато и избухват семейни свади, а малчуганът не може да поправи това по никакъв начин.

Конфликтът между ума и чувствата поражда болести на мозъка, в това число и психическите заболявания. Поради липсата на цел, хората търсят нещо неземно, заплитат се в собствените си халюцинации и се побъркват.


Краката болят най-често при материално неудовлетворените хора, а също така и при тези, които не могат да открият какъв е жизненият им път. Например недоволните от работата си. Отичането на крайниците се забелязва при бедните и скъперниците. Тези хора обикновено не вярват в собствената си жизнена сила и се превръщат в неудачници.


Болестите на гръбначния стълб възникват при липса на жизнена платформа или когато човекът е избрал грешна основа на живота си. Сколиоза често имат децата, в чиито семейства бащата е безволев и слабохарактерен.
Всички неразположения от дясната страна на тялото, са свързани с женската енергия. Ако ви е запушена дясната ноздра – работете върху обидата си, която имате по отношение на някоя жена. Ако нещо ви натежава отляво – това е свързано с отношенията към мъжете. Освободете се от негативните си емоции спрямо силния пол и болката ще изчезне.

Нека мислите ви са чисти, добри и светли, пълни с любов към Бог, вас и другите хора.

Източник

Още от Здраве, диети и спорт

Натурални лекове при гъбички по ноктите

Гъбичните инфекции по ноктите на краката и ръцете почти винаги се оказват упорити за лечение. Ноктите пожълтяват, потъмняват, променят формата си и за...

Пижаменото парти ще е на мода през 2017-та

Пижамата днес е един от най-удобните комплекти за спане. Подобно на всяка друга дреха, тя също дава повод за размисъл на дизайнерите. Водещите колекци...

Какво затруднява отслабването?

Загубата на излишни килограми е битка, в която невинаги водим. Често се случва в началото да печелим, като теглото започва сигурно да се понижава,...

Най-честите симптоми на апендицит

Апендицитът е остро състояние, при което апендиксът е силно възпален, а спукването му застрашава живота. В такива случаи навременната реакция е от най...

10 алкални храни, подобряващи здравето (галерия)

  Галерия Топ 10 алкални храни за здраве 10 снимки Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за здравето...

Червеният винен оцет – страхотно полезен!

Говорили сме много за ползите за здравето от ябълковия оцет. Време е да поговорим за червения винен оцет. Той не е предвиден само за салатен дресинг, ...

Промяна на позата ще облекчи симптомите на депресия

Страдащите от депресия трябва само да променят позата, в която седят, за да облекчат симптомите на състоянието си, показва ново проучване на екип от п...

Защо някои жени забременяват много по-трудно от други?

Да имаш дете е най-големият дар. При някои става толкова бързо - само докато го решат. Някои пък изобщо не искат, но се получава. Но има и такива, кои...

Трите помади, които ще ви върнат красотата и младежкия вид

Както добре знаем, сияйният ни вид допринася на нашата красота и очарование. За жалост с напредването на годините кожата избледнява, губи свежестта, м...

7 стъпки за перфектен домашен педикюр

Не е нужно всеки път да ходите за скъпи процедури при маникюрист, който да се грижи за вашия педикюр. Можете да си направите страхотен педикюр и вкъщи...