Рецептите на дядо Владо

Преди 15 години човекът, за когото ще ви разкажем, се изправя пред уж нелечими и смъртоносни болести. Е, явно не са се оказали такива, след като ви говорим за него в сегашно време. Той е жив и здрав. Можем да го сметнем за мъж „на преклонна възраст", но бихме били далеч от истината... Защото дядо Владо вярва, че в днешно време хората умират далеч преди срока, даден им свише. И е убеден, че с малко повече знания и разум всеки може да се доближи до оптималния брой години, заложен от природата.

В тази посока помага и на другите.

Точно в 8 сутринта Владимир Бошнаков ни посреща от стълбището на панелния блок, в който живее. По телефона съм чула гласа на 50-ина годишен мъж, а пред мен е побелял човек, на когото все пак никой не би дал истинските 85 години. Погледът му е остър, преценяващ, не бърза с усмивката. През следващите 2 часа ни повежда из перипетиите на своята съдба и тези на някои от стотиците хора, на които помага да победят здравните си проблеми.

„Да се занимавам с природна медицина, не е мое решение", започва дядо Владо. „Никога не съм избирал с какво да се занимавам, животът поставя пред мен задачи, пътят ми е чертан..."

Единственото сериозно решение, което взел сам, било за съпругата му. „На 15 години избрах Донка и тя ми остана единствената жена." Докато смъртта не ги разделя. Донка си отива от рак през вече далечната 1989 г., също както майка му по-рано. По това време Владимир е директор на Института за медицинска техника. Разбира се, прави всичко възможно, за да помогне на жена си. Търси съвет от приятеля си проф. Герасим Митров - зам.-министър на здравеопазването и директор на онкологичната болница. Лекарят е откровен: при диагнозата на съпругата няма доказан метод за лечение. Медицината не познава механизма на болестта, а също така защо и как 7 от всеки 100 болни се самоизлекуват.

За съжаление, в позитивните проценти не влизат двете най-близки жени на дядо Владо. А кошмарът от тяхната диагноза се повтаря и със самия него.Преди 15 години, както си върви по улицата, изведнъж пада. Случва се близо до Лъвов мост, преди това мъжът не бил страдал дори от главозамайване. „Отварям очи и не знам какво е станало. Над мен, виждам, преминават подметки, като в сън. Прескачат ме и никой не спира." Мъжът се надига и взема такси. Чуди се дали да потърси лекар, но се замисля, че не знае какво да му каже.
На следващата нощ припадъкът се повтаря с по-сериозни последствия – при падането си удря главата и се събужда в локва кръв. Вече е ясно: нужен е лекар.

Правят му серия от изследвания и му връщат серия от диагнози: 4 „неизлечими" болести, всяка сама по себе си достатъчно опасна, ако не се лекува:
- Недооросяване на мозъка с кръв (от което се е получил припадъкът);
- Абсолютна аритмия;
- Исхемична болест;
- 76-милиметров тумор на простатата.

Лекарите казват, че единственото решение са операция за тумора и 2 байпаса за сърцето. Дядо Владо обаче има горчивия опит от своите роднини, отказва операциите и избира да опита с лекарства. „Влачех се като недобито куче. Беше невъзможно да ходя навън. На 7-ия месец помолих тримата ми лекари да се съберат и да съгласуват терапията си, защото се чувствам зле. Те ми отговориха, че ако искам да ми удължат живота (удължат, а не спасят!), да следвам указанията, които са ми дали. При неизбежността да си отида от този свят преждевременно, се отказах от техните услуги, без да ги уведомя."

Владимир Бошнаков разбира, че толкова години след разговора му с проф. Митров медицината все още няма доказан метод за излекуване на рака. И решава да се опита сам. Започва да проучва въпроса, купува книга след книга, експериментира. Всеки месец си прави изследвания на туморните маркери и ехографски снимки на тумора и така разбира кой метод действа.
„Нямах какво да губя. Започнах с газ. Тя намира болното място и го лекува. Така бях чувал още от дете. Два месеца пих газ и туморните маркери намаляха значително", доволен е днес дядо Владо. След това продължава лечението си главно с билки.

До ден днешен той продължава да събира книги по темата. С голям респект говори за Джон Армстронг, Рудолф Бройс, Роял Райф, Хулда Кларк и Тай Болинджър. Благодарение на техните изследвания и на собствения си опит през последните 15 години той помага на стотици хора с най-различни здравословни проблеми.

Не взема пари. Желанието му е да се научим да бъдем здрави, така както любимият му учен Нилс Бор съветва „да се учим от природата и да следваме законите ѝ". Сам човек на науките, Владо милее за знанието и смята, че то не бива да се крие, а да се предава, така че всеки да може да реагира и да си помага.
„Първата книжка, в която прочетох, че ракът може да се лекува с билки, беше „Здраве от аптеката на Господ" на Мария Требен. Хванах се като удавник за нея. Днес знам над 35 метода", гордее се нашият герой.

16 месеца след началото на самостоятелните си упорити усилия той побеждава и четирите „неизлечими" болести, доказват го медицинските изследвания. Вестта бързо се разпростира сред многобройните му роднини и скоро той започва да лекува и тях. В момента подготвя книжка с някои от най-ефективните методи за борба с рака и стотици други заболявания. „Смятам, че всеки болен трябва да знае нещо за алтернативните начини за лечение и да има право на избор" – това е идеята, която го кара да продължава.

От самото начало дядо Владо включва в битката фитотерапия. Лечението с билки е бавно, но безотказно, затова и той го препоръчва на всички. „Ако тогава бях научил всичко, което знам днес, щях да се лекувам с най-бързите и сигурно действащи методи: лечение с глад, пиене на зеленчукови сокове и билкови чайове. И уринотерапия."

Уринотерапия?! Тоест да пием собствената си…? Дали познах реакцията ви? Ако да, значи можете да пропуснете следващите редове и да прочетете повече за соковете и чайовете. Все пак си струва да знаете, че уринотерапията е един от най-древните и ефикасни методи за лечение. В средата на миналия век английският лекар Джон Армстронг попаднал на индийския текст „Дамара тантра", написан преди хиляди години, и се запознал с лечебната сила на урината. Тя е сред най-силните антисептици и неправилно е смятана за вреден отпадък. Според опита на д-р Армстронг най-краткият срок за излекуване на болните е 4 денонощия, а най-дългият – 2 месеца. Но не е имал случаи на неуспешно лечение!

Нека обаче най-после преминем към божествените зеленчукови сокове и метода на Рудолф Бройс. Макар че по професия е електротехник, той е излекувал хиляди хора от рак и други болести само с природни средства. Най-голямата му заслуга е, че открива дозировката на зеленчуковите сокове. Методът му е изложен на скромните по обем, но не и по съдържание 40 страници „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания – рак, левкемия и други, смятани за нелечими."

Ясно, в основата на метода са чайовете и зеленчукови сокове. Според него дори и най-тежките заболявания не изискват абсолютна диета. При рак е важно да се изключат всякакви твърди храни, дори и власинки от зеленчуците.

Пълният курс е 42 дни (6 седмици), но при по-леки случаи може да се съкрати наполовина. През това време обикновено се губи малко от теглото, но силите непрекъснато се увеличават. Гладът мобилизира всички вътрешни ресурси, а течностите прочистват организма.

За щастие, всички билки за чайовете се намират и у нас. Важно е постоянството и дисциплината да се приемат в точен час.
Според дядо Владо най-важното условие при всяка болест е пречистването на организма от отрови и микроби. „В чист организъм болест не вирее", отсича той. И добавя: „второто важно условие е болният да преосмисли начина си на живот и хранене."

Поредното му оръжие са високочестотните апарати, за които ви разказахме в брой 4/2014 г. на Списание 8. Той използва вариант, купен от Германия. Основата е цифров генератор, традиционно прилаган за измерване в електрониката. Токът, който преминава през тялото, е безвреден, защото е много слаб.
Учител от Перник се свързва с дядо Владо, след като близо две години има оток около гърлото, който мисли за рак. Докторите казват, че не това е диагнозата, но и нямат други предложения за лечение освен антибиотици. На базата на опита си Бошнаков го съветва да си направи микробиологично изследване. Проблемът се оказват ешерихия коли, стрептококи и бактерия мораксела катаралис. За всеки от тях с високочестотния апарат пуска по 3 минути ток с определената резонансна честота. За 6 дни отокът спада, дишането се нормализира.

Повече от показателен е и друг пример на жена с много сериозни проблеми, намерила подобрение с помощта на дядо Владо. Даже не би било преувеличено да кажем, че за 24-годишната Б. Я. процедурите при дядо Владо се оказват животоспасяващи. Когато за първи път се срещнала с него, тя тежала 40 кг и едва ходела. Болестите й били ужасяващи: СПИН и още 17 различни опасни вируси и бактерии в тялото й.

Няколко години преди това Б. Я. живеела в Испания и Италия и макар че не се чувствала добре, отлагала и отлагала търсенето на помощ. Едва в тежко състояние попаднала при лекарите, които й предписали силни лекарства. Без тях я предупредили, че не би била жива по-дълго от месец. Б. решила да се върне в България за краткото време, което й остава... а тук благодарение на майка си стигнала до дома на дядо Владо. Започнали цялостно очистване на организма и процедури с честотен генератор. Оттогава са минали няколко месеца, Б. вече е възвърнала нормалното си тегло, а смъртоносните нашественици са почти победени – компютърната диагностика не открива и следа от тях. Голямото предизвикателство пред момичето сега е да съумее да опази новия си начин на живот.

„При мен с генератора се лекуват и лекари, някои от които хабилитирани", казва Владимир Бошнаков. Тогава защо честотният генератор не се използва в докторските кабинети? – учудвам се аз. Усещам в себе си познатата вълна от негодувание срещу закостенелите порядки в здравеопазването ни, но виждам, че дядо Владо се усмихва. Усмивката му е кротка и доволна. Какво ли ще каже? От известно време той с радост открива, че в София вече има няколко частни клиники, които използват честотни апаратури за диагностика и терапия. Свързал се е и с д-р Надежда Пенева, а тя притежава един от най-модерните диагностични апарати, с който за няколко часа се откриват всички патогенни организми, а това е половината от битката с тях. ...

Още от Рецепти

Пролетна супа с коприва, ориз и застройка

Попарете копривата с гореща вода и я отцедете. В дълбока тенджера загрейте мазнината. В нея запържете наситнения лук. Овкусете с подправки. Добавете о...

Козунак на конци без провали

Правим кладенче от брашно, солта, лимоновите корички, слагаме яйцата (като отделяме 1 жълтък за намазване), ванилията, прясното мляко, сока от лимона,...

Полезен ли е йогуртът?

Колко пъти сте яли йогурт за закуска тази седмица? Много? Ами, не сте единствените!  Йогуртът се смята за изключително полезен. Но наистина ли е ...

Сладкиш с козунак и ванилов крем за Великден

Смесете нишестето с млякото на котлона на тих огън. Подсладете го със захарта и разбърквайте, за да не останат бучки. Ако пакетчето нишесте има други ...

Бърза и лесна салата със скариди

Сезонът на салатите е вече тук. Време е да започнем да хапваме повече салати и затова ние ще ви дадем една идея за вкусна и лесна салата със скариди. ...

Как се боядисват яйца с коприна (ВИДЕО)

Ако искате да боядисате и да украсите яйцата си по някакъв по-различен начин тази година, имаме едно много интересно видео за вас. Всички знаем традиц...

Пуканки от карфиол

Едва ли има човек, който не обича пуканки, но всички знаем, че пуканките не са най-здравословната храна. Днес ще ви представим рецепта за едни доста п...

Ориз с боб и зеленчуци на тиган

Отцедете боба от маринатата и го измийте. Отцедете от водата. Измийте ориза, докато падне нишестето. Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете ...

Агнешко с много зеленчуци и медена заливка

Загрейте мазнина в дълбок тиган. Запържете агнешкото в него, както е цяло. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Добавете още малко мазнина и ...

Вкусни пуешки бургери

Ще ви дадем идея за вкусна и бърза вечеря за някоя делнична вечер. Ето как да си приготвите бургери с пуешко месо: Необходими продукти: 500 гр. пуешка...