5 неща, които НЕ трябва да казвате на жените, които не искат деца!

Дори когато жените се опитват да премахнат всички досадни пречки като възприетите от обществото очаквания, по пътя си те продължават да се сблъскват с фундаменталния въпрос Да имам ли деца?".

Истината е, че ние все още живеем в свят, в който семейството и децата са дълбоко свързани с жената и с идеята тя да се чувства истинска и пълноценна сред обществото - жената е длъжна да даде живот поне на едно дете.

За щастие повечето хора, които не живеят в тъмните векове, са абсолютно съгласни с твърдението, че жените също имат право на успешна кариера и любими занимания извън дома. Това обаче от своя страна води до много интересен и важен въпрос:

И какво, ако има всичко това, но няма деца?

Въпросите за децата, плодовитостта, както и нагласите към семейството са обект на голяма доза тревожност в обществото. Идеята, че дадена жена може да не иска деца, внушава всякакви твърдения от негативен характер като например, че е озлобена и отдадена единствено на кариерата си" или пък, че е интроверт с най-малко 10 котки у дома".

И все пак - раждането на деца е лично решение, което трябва да бъде уважавано и не би трябвало да бъде критикувано по какъвто и да е начин. Но въпреки това убеждението, че жените не могат да бъдат пълноценни без деца, се е задържало сред общественото мнение и дори води до някои доста невежи твърдения.

На вашето внимание пълно ръководство за това какво НЕ трябва да се казва на една жена, която не иска да има деца:

1. "Ще съжаляваш, когато остарееш!"

Съжалявам, имате ли кристална топка, която да предсказва бъдещето?

Първо, това дали някой хипотетично би съжалявал в бъдеще за решение, което ще вземе, не означава, че това не е най-правилното решение за него в момента.

Второ, не говорим за различен вкус или спортни отбори - това е нечие тяло и живот. Освен това е крайно грубо да използвате напредването на възрастта като оправдание за отглеждане на дете, тъй като това е изключително сексистки стереотип. Изводът е, че ще разберете, че искате деца, едва когато вашият биологичен часовник изтече, така ли?!

Такъв тип ограничаване на перспективата напълно пренебрегва всичко останало, което може да се случи в този период от време. Може би ще станете главен изпълнителен директор. Може би ще отидете на невероятни почивки. Може би ще отгледате няколко кучета...

Хората трябва да признаят и да се съгласят с твърдението, че жените все пак могат да живеят богат и пълноценен живот и без деца.
Когато остареете, ще можете да погледнете назад и да си кажете, че сте могли да постигнете целите си, защото не е било необходимо да сменяте памперси и да полагате грижи за деца.

2. "Ти просто все още не си намерила правилния човек."

Двойките непрекъснато са упреквани, че твърде бързо се впускат в дълбоки взаимоотношения или искат деца твърде рано. Бихте ли подкрепили някой, който импулсивно е променил мнението си за това така значително и важно решение в живота си само защото е срещнал Единствения/та".

Тогава, запознавайки се с някого, от когото искате да имате деца, трябва да знаете, че това е единствено и само ваше решение и привилегия.

Идеалният мъж в крайна сметка ще ви убеди" че искате деца, което пък доказва друго твърдение - че една жена винаги иска да има деца.
Да се надявате обаче, че всяка нова връзка коренно ще промени мнението ви относно създаването и отглеждането на дете, се оказва твърде нереалистично и нездравословно. Едно е ясно - със сигурност правилният човек ще събуди майчиния ви инстинкт!

Познавам хора, които планират колко деца ще имат години, преди да срещнат своите партньори. Но познавам и такива от другата крайност - крайно решили, че няма да имат деца, и то от най-ранна възраст.

Това е въпрос на лични разбирания за живота, които едва ли ще се повлияят от други хора, независимо какво ви казват те.

-------------------------

Виж още:

16 неща, които жените без деца се умориха да слушат
-------------------------

3. "Изборът да нямаш деца е повече от егоистичен!"

Малко неща привличат толкова голямо презрение в нашето общество, колкото това, че голяма част от дамите се проявяват като егоистични същества, когато стане дума за избор на партньор и деца.

Заедно, ние сме склонни да бъдем изключително негативно настроени към вероятността дадена жена да се постави пред някой друг, било то и над човешко същество, което най-вероятно никога няма да съществува....

Още от Интересно

Гала стана "Жена на годината"

Телевизионната водеща на предаването "На кафе" получи престижното отличие "Жена на годината" в категория "Телевизия"...

With Child: Ода за бъдещите майки в красиви, „честни“ фотографии

Майчинството е красиво, нали? А мнозина артисти го възприемат и като вдъхновяващо. Суровата красота на раждането, например, е тема на международен фо...

Кои спечелиха двойни покани за концерта на DIRE STRAITS в София

Българските меломани ще имат щастието да чуят вечните хитове на Dire Straits на 2 декември в зала 1 на НДК, а ден след това, на 3 декември, в зала Кол...

Моделът, който разбива клишета (и без да се нарича plus size)

Вярвате ли, че светът на модата и рекламата, макар и бавно, се променя? След направилите революция plus size модели, между които дори се появи мъж, ...

Мила Кунис и Аштън Кътчър се радват на второ дете

Още не е известно името на бебето, но се знае, че е момченце...

Играй с Jenite.bg и Театър "Българска армия" и спечели двоен билет за театрално представление

Декември е месецът на празничното настроение, изненадите и подаръците. Ние от Jenite.bg и Театър "Българска армия" сме се погрижили да го направим още...

Вижте от какво трябва да се освободите, за да бъдете щастливи

Има хора, които работят упорито и полагат големи усилия за успеха си, но въпреки това не могат да открият щастието. Причината е тяхната нагласа, която...

Минута спорт, за да бъдем здрави

60 секунди интезивна физическа дейност е достатъчна, за да поддържаме добро здраве....

Дневен хороскоп за неделя, 04 декември 2016г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Очаквайте изключително странен сън довечера, ако не сте го сън...

Как да сме щастлива двойка, ако работим много?

Амбициозна и целеустремена, Вие давате най-доброто от себе си, за да изградите мечтаната кариера. Да, но ще се приберете вкъщи, Ви посрещат с упреци....