8 навика, които ще направят 2015 г. изключително успешна

Новата година е тук и повечето от нас биха искали да наблегнат на личностно развитие и продуктивност, за да можем да постигнем заложените ни в началото на годината цели.

Когато става въпрос за успех и постигане на цели, много пъти най-важната битка е тази, която водим в ежедневието си. Малките промени всеки ден могат да се трансформират в успех във всички начинания.

Ето 8 неща, които ни препоръчва Enterpreuner.com, за да станем по-успешни:

1. Ставане рано

Ранното ставане е много повече от това просто да ставаме навреме. Когато ставаме по-рано от повечето хора, имаме възможността да се насладим на тишината и спокойствието сутрин и да свършим нещо. Можете да седнете и да проверите имейлите си, без постоянно да се разконцентрирате от бръмченето на телефона или от шума наоколо.

С ранното ставане не само ще дадете на себе си допълнително време, но ще си дадете и стойностно време да свършите повече неща на спокойствие.

2. Четене

Би трябвало да чететевсеки ден. Никога не позволявайте денят да премине, без да се подобрите в някоя област на живота си. Това не означава да изядете с кориците цял роман в рамките на няколко часа, ами да отделите 20-30 минути за четене.

Когато четем, стимулираме мисловната дейност на мозъка и можем дори да останем изненадани от новите идеи, които ни хрумват. Четенето на вестници и списания може да ви помогне да останете в крак с нещата, които се случват около вас, независимо в каква индустрия работите.

3. Спортуване

Важно е да започнете да спортувате всеки ден, дори само за 30 минути. Упражненията спомагат за освобождаването на ендорфин и допринасят за повишаване на настроението и енергията през деня. Не само ще се чувствате по-енергизирани и щастливи, но и тези от вас, които спортуват ежедневно, ще бъдат по-малко податливи на стрес.

4. Изказване на благодарност

Изказването на благодарностможе да бъде много трудно за някои хора, но всеки от нас трябва съзнателно да практикува това. Когато сме прекалено заети с работа и лични ангажименти, често забравяме да благодарим на хората, които ни заобикалят. Опитайте се да положите съзнателни усилия да благодарите.

Когато изказването на благодарност стане нещо естествено, ще останете изненадани колко нови врати могат да се отворят и колко здрави връзки ще създадете, като показвате искрена благодарност към хората около себе си.

5. Планиране на деня преди неговото начало

Когато имате график, разполагате с много силен инструмент да бъдете толкова продуктивни, колкото е възможно, и да вземете най-доброто от деня. За да можете да постигнете най-добри резултати, планирайте деня още от предходния ден. По този начин като се събудите, ще знаете какво ви предстои.

6. Концентрация върху приоритетните задачи

Много хора оставят ангажиментите с най-голяма важност за най-накрая. Това се случва, защото задачата изглежда прекалено трудна или защото си мислим да отделим повече време на края на деня.

Без значение какви са причините, трябва да си наложите да започнете с приоритетните задачи най-напред. След като ги отметнете, ще се фокусирате върху по-малките задачи. Това е малка промяна, но непременно ще се отрази върху продуктивността ви.

7. Полагане на допълнителни усилия

Направете няколко допълнителни усилия, които надхвърлят реалните изисквания към вас. Това може да означава да направите още едно обаждане извън квотата или още 30 минути работа след края на работното време.

С малко повече усилия ще привлечете вниманието на шефовете и на клиентите си, ще свършите повече работа през деня и ще почувствате енергизиращото чувство на мотивация и удоволетвореност.

8. Усъвършенстване в една област всеки ден

Областта може да бъде малка или голяма, да бъде част от вашия личен или професионален живот, но си поставете за цел да се усъвършенствате в една област всеки ден. Пример за това могат да бъдат: увеличаване на скоростта на бягане, докато спортувате, обработване на повече имейли за определено време и т.н.

Без значение каква е областта, отделете време да подобрите нещо малко и преди да разберете, ще останете изненадани от благоприятното развитие в личен и професионален план.

-------------------------

Виж още:

10 токсични хора, които не трябва да взимате със себе си в 2015 г.
5 неща, които да направите за по-добра 2015 година
20 мисли, които не са ви нужни през 2015 г.

Още от Интересно

5 важни урока, които научих от нездравословната си връзка

Не осъзнавах колко нездравословна е тази връзка, докато не стана твърде късно. Мислех си, че всяка двойка се кара. Но не всеки скандал завършва със об...

5 бабини трика срещу грип и настинка!

1. Ако ви болят ушите... Ако ви болят ушите или ви мъчи синузит, напълнете памучен чорап с една чаена чаша морска сол, след което го завържете. Сложе...

KITARO с първи концерт в България

Новата 2017-а година ще бъде белязана от музикалните послания за мир и любов на световно признатия музикант и композитор, носител на Грами и Златен Гл...

Седмичен хороскоп за периода 16 януари- 20 януари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Това ще бъде доста спокойна седмица за вас в сравнение с пос...

Уникален начин да успокоим бебето за 1 минута (Видео)

Всичко това е напълно разбираемо и нормално. Плачът през първите месеци след раждането е единственият начин на бебето да ни каже, че нещо не е наред. ...

Как да събудим в него желанието за секс?

Говорим за Него, но не толкова за вашия любим, колкото за неговия атрибут. Искате да знаете как да го накараме да Ви пожелае? Ние ще Ви разкрием пикан...

Дневен хороскоп за неделя, 15 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Днес интуицията ви работи по-добре от обикновено. Доверете ѝ с...

Как да се избавим от кошмарите?

Здравейте, Благодаря за предоставената възможност от Edna.bg да се обърна към г-н Алексей Бъчев! Молбата ми е да предложите някоя и друга чудоидейка ...

Защото понякога си тръгваш, макар и да обичаш...

Раздялата е приемана за нещо много лошо. Свързвана е с разбити сърца, истерични сълзи, месец лошо настроение (или липса на такова.) Но всъщност раздял...

Днес общувайте по-малко и бъдете въздържани

Луната е в знак Дева. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане ...