20 мисли, които не са ви нужни през 2015 г.

Често не забелязваме колко болезнени и неприятни емоции носим в себе си всеки ден. Не е задължително това да е оформена мисъл, понякога е просто чувство, което стои някъде в дълбините, не се вижда, но е много болезнено.

Събрали сме 20-те най-безполезни, потискащи и тежки мисли и навици, които можем без съжаление да изхвърлим от главата и живота си през новата година. Ние вярваме, че без тях се живее много по-лесно, и сме готови да опитаме. А вие?

1. Съжаление - след като осъзнаете, че е било точно това, което сте искали наистина да направите в този момент.

2. Навикът да сравнявате и мислите, че другите са по-щастливи, успешни и като цяло по-добри от вас. Вие сте там, където трябва да бъдете сега, и вашето пътешествие може да се развива така, както вие искате.

3. Мисли, които не ви позволяват да се чувствате силни и ентусиазирани. Вие сте това, което мислите. Вярвайте в себе си.

4. Чувство на вина за това, което наистина сте искали да направите.

5. Страх от неизвестното - пътят е там, където стъпваш.

6. Гледате миналото и мислите, че то се отразява на вашето бъдеще. Ако чакате за точното време, за да продължите напред и да започнете нова глава от живота си - то е точно сега. Сега - то е самото време.

7. Безпокойство - това е като да се молите вашите страхове да се сбъднат.

8. Празни обвинения - ако не ви харесва нещо, винаги има две възможности: да го приемете или да го промените.

9. Чувство на безполезност - има нужда да сте на този свят, в противен случай нямаше да ви има. И е нужно да сте точно такъв, какъвто сте.

10. Притеснявате се, че вашите мечти не са важни - следвайте призива на сърцето си, то знае от какво имате нужда.

11. Услуги за всичко и всички - не се хабете напразно, ако наистина не е необходимо. Вие сте ценност, не се пренебрегвайте.

12. Навикът да виждате само два пътя - верен и грешен. Светът е разнообразен в своите цветове, наслаждавайте се на контрастите и на богатството на живота.

13. Идеята, че не сме там, където трябва да бъдете. Вие сте на път към мястото, където можете да откриете себе си, и ще можете по всяко време да се окажете на правилното място. Важно е да сте точно там, където искате да бъдете - попитайте себе си за това.

14. Негативно отношение към бивши приятели и съпрузи. Ние всички заслужаваме щастие и любов, и факта, че връзката е приключила, не означава, че непременно е била грешка.

15. Необходимостта да направите повече, отколкото трябва. В даден момент вие може да направите всичко по силите си и това е достатъчно.

16. Идеята, че трябва да знаете всичко. Животът ни учи малко с всеки ден, с всяка стъпка. Невъзможно е да се знае всичко предварително и да сте подготвени за всичко, което може да се случи.

17. Постоянно безпокойство за пари - опитайте ясно да планирате бюджета си, за да се разплатите възможно най-скоро с всички. Когато имате план, се диша по-лесно.

18. Опитите да спасите или промените хората. Всеки има свой собствен начин и ако всеки един от нас се съсредоточи върху работата над себе си, всички ще се насладят на успех много по-бързо.

19. Необходимостта да се харесаме на всички - вашата уникалност, вашата личност ви отличава от тълпата. Личността е ценна сама по себе си, не е нужно да се харесва на всеки, не всеки трябва да ви обича.

20. Самокритика. Вие не сте формата на тялото си, не сте цифри или сантиметри. Наистина е важно, че имате нещо в сърцето и в главата си, което е необходимо на света. Обичайте себе си!

-------------------------

Виж още:

10 токсични хора, които не трябва да взимате със себе си в 2015 г.
5 неща, които да направите за по-добра 2015 година
Новите правила на 2015 година

Още от Интересно

Водолеят - интелигентен, хуманен, свободен

Научете всичко за представителите на зодия Водолей Не би могло да има по-водолейски думи – и как иначе, изречени са от устата на истински п...

Българска актриса рамо до рамо с Юън Макгрегър и Дани Бойл

Българската актриса Анджела Недялкова премина в синя рокля по оранжевия килим на премиерата на продължението на култовия филм от 1996 г. "Трейнспо...

Най-добрият сироп против кашлица

В сезон сме, в който кашлицата е често срещано заболяване на дихателните ни пътища. И понякога, дори да оздравеем от настинката, кашлицата продължава ...

Как се взима „Оскар“ с първа роля

Обратното броене до обявяването на номинациите за "Оскар" започна. Преди обаче да разберем кои са следващите заглавия, които ще влязат ...

Давай го по-леко! Не се дръж сякаш са ти потънали гемиите.

Странно как някои неща ни се струват важни в моментите, когато ги правим. После, когато погледнем назад, осъзнаваме, че изобщо не са били важни. Знаеш...

Кристиан Диор: „Истинската жена трябва да бъде капризна“

Днес се навършват 112 години от рождението на знаменития дизайнер Christian Dior. Той е роден и израснал в заможно семейство в Гренвил, Франция, но ...

30 “животински” комикса с чувство за хумор

Никак не е трудно да бъдеш любител на животните, нали?Те са способни на “човешки” чувства, по-силни и от нашите; на благородство, което ма...

"Любовта е да направиш място за втория в живот, който е бил за един..."

Какво точно е любовта? Това толкова сложно и същевременно толкова простичко чувство? Днешната ни доза поетично вдъхновение дава доста добър отговор: ...

Дневен хороскоп за събота, 21 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Нещата стават много странни за вас под повърхността и може да ...

Времето не е лечител, а учител!

Казват, че времето лекувало всичко. Глупости! Времето не е лечител, а учител. Не може да излекува раните в душата, просто ни учи да ги приемем и да ...