Тест: Кои са силните черти на характера ви?

Този тест е разработен от психолози и специалисти по междуличностни отношения, на база на резултати от изследвания в съвременната психология и новите научни разработки.


Той е добър ориентир за определяне на предимствата в характера. Достатъчното и единствено условие е да се избере само една картинка от посочените 9, пише Мениджър NEWS.

Всяка от тях е ключ към основни черти на личността. Вижте кои, може да откриете неподозирани качества у себе си:Вижте за какво говори изборът ви:

1. Динамичен, активен, екстраверт. Сконни сте да поемате рискове и да се обвързвате със задължения в името на интересна и разнообразна работа. Рутината ви парализира.

2. Прагматичен професионалист, уверен в силите си. Вие държите живота си под контрол и не разчтитате на случайността или късмета - само на собствените си действия. Решавате проблемите с прости способи, без излишни усложнения. Ползвате се с доверие на работното си място, където ви възлагат важни отговорности, защото сте надеждни. Околните усещат силата на духа ви. Не чувствате удовлетворение, докато не приключите започнатото.

3. Миролюбив, разумен, добронамерен. Общувате с лекота, но в същото време сте много предпазливи. Без проблем създавате приятелства, но обичате независимостта и уединението. От време навреме изпитвате нужда да си вземете почивка от света и да останете насаме със себе си, за да размишлявате над смисъла на живота и да се наслаждавате на уединението си. Но никога не изпитвате самота. В хармония сте както със себе си, така и с околния свят и цените това, което ви предлага животът.

4. Независим, чужд на условностите, прям. Винаги следвате своя път и не признавате пречките. Имате артистични способности, които проявявате в работата си или в свободното си време. Държите на свободата толкова много, че често постъпвате съвсем различно от очакванията на другите към вас. Живеете според собствените си представи и убеждения за живота дори и това да означава да плувате срещу течението."

5. Уверен в способностите си анализатор, на когото може да се разчита. Мълниеносната свръхчувствителност, с която сте надарени ви помага да разпознаете безпогрешно и преди всички това, което наистина е ценно. Културата играе особено важна роля в живота ви. Имате собствен стил - ексклузивен и елегантен, независим от масовата мода. Идеалът, по който градите живота си, до голяма степен е обусловен от удоволствията, които той носи.

6. Романтичен, мечтателен, емоционален. Вие сте много чувствителна натура. Отказвате да гледате на нещата от рационална гледна точка. По-важно за вас е какво казват чувствата. За вас е важно да имате мечти. Хората, които отричат романтиката и се ръководят само от разума не са ви интересни. Не приемате нищо, което може да ограничи разнообразието на вашите емоции и чувства.

7. Склонен към самоанализи и размишления, чувствителен. Не понасяте повърхностното отношение към живота. Предпочитате да бъдете насаме със себе си, отколкото да търпите празно дърдорене. Но това не ви пречи да имате пълноценни отношения с вашите приятели, което ви осигурява вътрешното спокойствие и усещане за хармония, толкова необходими за доброто ви самочувствие.

8. Безгрижен, весел, оптимист. Животът за вас е свобода и спонтанност, стараете се да се насладите на всеки миг. Вашият девиз е: Веднъж се живее!". Открити сте за нови впечатления, любознателни сте и обичате промените. Изследвате непрестанно границите на вашето обкръжение и посрещате с радост изненадите.

9. Жизнен, уравновесен, хармоничен. Цените естественността и простотата. Хората се чувстват комфортно с вас, защото стоите здраво стъпили на земята и на вас може да се разчита. Създавате усещане за закрила на тези, които обичате и са ви скъпи.

Още от Интересно

Киви – плодът на здравето

Кивито е един изключително интересен и полезен плод. Откровено то прилича на космат картоф и да, наистина носи името на националната и гербова птица н...

Ким Кардашиян е неузнаваема, преди да легне под ножа

Появиха се невиждани досега снимки на звездата, заснети в началото на кариерата й...

Дамян Дамянов: „Стаята ми пет на четири. В метри, в крачки, в самота“

Днес великият поет Дамян Дамянов щеше да навърши 82 години...

Подаръкът на един разведен мъж за бившата му съпруга

Във съвременния живот разводите не са нещо, което би ни изненадало.  Сякаш сме свикнали да виждаме по-често двойките да се развеждат, отколкото ...

Понякога трябва да бъдем егоисти в любовта!

Егоизмът е определян като лошо качество. Да, но зависи за какво става въпрос. Ако пренебрегваш другите и техните интереси, заради своите, винаги гледа...

Последният писък на модата при булчинските рокли

Една от woman-ките се сгоди преди броени месеци и поради това в последно време в офиса темите за избора на булчинска рокля и подготовката за сватбата ...

Грешки, свързани с любовния ви живот, които да избягвате

Ако искате ново начало, първата стъпка е да промените някои неща в любовния си живот. Време е да направите някои подобрения, промени и да се откажете ...

Edna икона на 71: Честит рожден ден на Доли Партън!

Днес своя 71-ви рожден ден празнува известната американска кънтрипевица, композиторка и киноактриса Доли Партън. Тя е родена през 1946 г. в Съвиъ...

Нова тревожна новина за семейството на Анджелина

Биологичната майка на 12-годишната Захара, която беше осиновена от Анджелина Джоли на шестмесечна възраст, призова актрисата да й позво...

Как да избегнем самоубийството през януари?

Но знаете ли какво открих? Януари и февруари били месеците с най–много самоубийства и жестокости в цялата година. И това не ме учудва. Едно...