Мъжът на 2015-та. И по принцип.

Метросексуални,лъмбърсексуални и всякакви-сексуални. Писна ми от всякакви нови тенденции, вкусове и щампи.

Мъжът не е жълт пуловер, който от време на време излиза отново на мода, когато съответно и напиканото излезе на мода. Има вечни ценности, моля ти се! Е за това ми е мисълта.

Класическият пич има красота и привличане, които не се набиват на очи. Остават трайни и дълбоки за тази, която има сетива да ги открие. Той не се гледа в огледалото по-често, отколкото сноубордист гледа синоптичен сайт. Кво да му гледа толкова. Той си е той и няма нужда от "Огледалце, огледалце, кажи ми, пиле, кой е най-красивият на света, или поне тази вечер в бара"....

Пичът знае, че оригиналният "Война и мир" е роман в три тома, но в последствие са направили по-кратка и четима версия в два тома. Знае, че "Тютюн" има цензурирана версия. И е чел нецензурираната.

Винаги, абсолютно винаги, те оставя да минеш пред него, задържа ти вратата, подава ти ръка, когато слизаш от колата. И не само на теб. На която и да е жена.

Класическият мъж си прави сметката така, че да не привисва от заведение в заведение, но всеки път, когато излиза да плаща сметката, когато е с теб, твои приятелки, родителите ти или колежка.

Винаги плаща сметката деликатно, така че когато сте готови да тръгнете и някой се поинтересува все пак, той просто казва, че сметката е оправена.

Класическият пич гледа деца от сутрин до вечер, ако се налага и гледа да не се налага да викате баби, лели или гледачки.

Класическият мъж може да пуска пералня, да зарежда миялна и да си глади ризите. Не е задължително да може да си връзва вратовръзката, но е задължително да знае към кого да се обърне, когато трябва да си върже вратовръзка.

Класическият мъж винаги знае към кого за какво да се обърне.

Класическият мъж никога не хленчи, не мрънка и не оправдава собствената си несполука с хора и обстоятелства.

Класическият мъж чете книги, а не вестници.

Той никога не те пита, какво да ти купи за рожден ден, имен ден, Коледа или какъвто и да е празник. Той те слуша и знае, какво да ти подари.

Той не се оплаква от работата си, колегите си, родителите си или твоите родители.

Прави разлика между Мавруд, Сира и Малбек. Както и между шотландско и ирландско уиски. В заведенията не пита, какво ще му препоръчат, а знае, какво да поръча. За себе си и за теб.

Не кара кола, която е по-скъпа от неговия апартамент. И никога не го е срам от това, което кара. В същото възпитава и децата ви.

Ходи на места, които може да си позволи и никога не пита за цената на това, което си е харесал.

Знае, че 500 евро месечно за детска градина е безсмислено и не ги плаща, дори и да не са му проблем. Но знае, че 10 000 долара годишно за университет е ок. И ги дава, дори и да са му проблем.

Има план. Винаги. За всичко.

Знае разликата между бензинова косачка и електрическа косачка и ако колата му има проблем, подозира какво би могло да бъде. Никога не си купува гуми втора употреба.

Ако имате две коли, той кара по-старата и по-малко представителната.

Знае, че Westinghouse не произвежда само асансьори, а Siemens не произвеждат само перални. Не казва, че Путин е истински мъж.

Не изпада в истерия, когато някой негов приятел слуша чалга. И не се опитва да убеди всеки срещнат, че в Зона 51 пазят тела на извънземни.

Не пита за посоката, защото има GPS, интуиция, оправен е, или и трите заедно.

Не казва, че пиле със сос от синьо сирене е глезотийка, а си позволява да отбележи, че сосът със синьо сирене става по-хубав ако добавиш малко бяло вино.

Той е точно с теб, защото точно ти харесваш и оценяваш всичко това, което изброих по-горе.

Класическият мъж не е нито специалност, която се учи в университет, нито титла, което се получава по заслуги или по наследство. Не е и модно явление. Той е това, което остава между редовете, когато четеш за това, какъв трябва да бъде мечтаният мъж.

И вместо да го търсиш, просто го открий.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfocompany.bg.

Още от Интересно

Зелено и тъмносиньо са цветовете за дома през 2017 г.

Как да обновим дизайна в дома си лесно и бързо, за да бъдем в крак с модата...

Почина изпълнителката на хита "Ламбада" Лоалва Браз Виейра

Бразилската певица Лоалва Браз Виейра, която стана световноизвестна с хита "Ламбада" през 1989 г., бе намерена мъртва и овъглена в автомобил...

Нова тревожна новина за семейството на Анджелина

Биологичната майка на 12-годишната Захара, която беше осиновена от Анджелина Джоли на шестмесечна възраст, призова актрисата да й позво...

Благодаря ти, мамо!

За това, че попиваш сълзите ми когато съм тъжна.За това, че ми вдъхваш самоувереност.За това, че когато бях малка ми разказваше приказки.За това, че в...

20 неща, които само сестрите разбират

Да имате сестра е най-хубавото нещо. Освен сестра, тя е и най-добър приятел. Всеки, който има сестра вероятно не може да си представи живота си без не...

Как да разберем, че той ще бъде добър баща?

Всяка жена иска мъжът й да обича не само нея, а след време и детето. Дали той ще се справя със сменянето на памперси, ще Му обръща достатъчно внимание...

138 години от смъртта на вечния Любен Каравелов

На днешната дата преди 138 години сме загубили един наистина голям човек, творец и борец за свобода. Каравелов е роден на 7 ноември през 1834 г. в Ко...

Тайните трикове на пътешествениците

Всеки често пътуващ човек има своите тайни трикове, които прилага, когато е на поредното си пътешествие. Разбира се, това са истини, които всеки о...

Проклятието на тв двойките: Сериали ги събират, сериали ги разделят

Освен в Холивуд, и в света на телевизията е пълно с актьорски двойки, които са открили любовта на снимачната площадка на общото си шоу. За съжален...

Днес празнуваме Евтимовден (Петльовден)

На 20 януари според българската народна традиция се празнува Евтимовден или наричан още Петларовден/Петльовден. Днес празнуват всички с имен...