Детето според датата му на раждане

Искате ли да разберете малко тайна информация" за вашето малко слънчице? Какъв темперамент е и как да подхождате към него? Разбира се, всяка майка познава детето си най-добре, но пък малко помощна информация не вреди. :) Това, която трябва да направите, е да изчислите числото му на раждане. То е сборът от всяка цифра в рождената му дата. Например, дете, родено на 21.05.2008. 2+1+0+5+2+0+0+8=18. 1+8=9 (сборът трябва да е едноцифрен).

Дете с рождено число 1

Още в първите дни след раждането, то показва характер. Расте и се развива много бързо. На 5 ще говори и мисли като дете на 10 години. Енергично, дори буйно дете. Водено от любопитството то иска всичко да види, всичко да пипне, всичко да опознае. Но поне няма да имате никакъв проблем със следобедния сън - ще си спинка кротко и спокойно. Важно е да знаете, че този тип деца имат нужда от голямо пространство, в противен случай ще обръщат апартамента надолу с главата. Ако имате възможност, направете най-голямата стая само за него. И го извеждайте постоянно на открито. Понякога ще имате чувството, че ласките и целувките ви не са му приятни, но не е така. То има постоянна нужда от силна любов и можете да му я показвате и по други начини. Като например насърчавате усилията му и лидерството, което му е вродено. Да му показвате, че уважавате решенията и мнението му, а не да му се налагате. Насочете вниманието му в 1-2 области, защото заради голямото си любопитство, има риск да го разпилее в от всичко по малко.

Дете с рождено число 2

В нумерологичния цикъл, това са най-обаятелните деца. Общителни, добрички, лесно се сприятеляват, но това се случва след като преминат през задължителния период на огромна срамежливост. Отначало ще се крият зад вас, когато видят непознат, но това е само временно. След това те ще са заобиколени от много приятели и с радост ще си играят с тях. Важно е да насърчавате децата с число 2 на увереност. Защото те винаги се стараят да не засегнат някого и в резултат на това трупат много емоции в себе си. Научете детето си да бъде открито и да не се притеснява да споделя. Дори да бъде малко егоист. То е чувствително дете, затова не му повишавайте тон и не го командвайте. Ще ви разбере много по-добре, ако разговаряте с него и му обясните защо не бива да се постъпва така. След време то наистина ще оцени любовта и търпението ви и ще показва при всяка възможност своята благодарност.

Дете с число 3

Очарователно дете, което знае как да постигне своето. Много бъбриво, особено, ако е момиче. Може би вече сте забелязали, че детето е една идея по-привлекателно от другите. И така ще бъде винаги. Когато порасне, то се превръща в магнит за противоположния пол. В училище става любимец на учителите, което пък е причина да си навлича завистта на съучениците. Харесва всичко, която блести. Избледнее ли блясъка, избледнява и интересът. Захваща се с нещо с пълен ентусиазъм, но след ден-два вече му е омръзнало. Затова, заедно с огромното внимание, от което детето ви има нужда, трябва да го учите и на постоянство. Тройката е символ на амбиция и тя няма да му липсва, но преди това трябва да разбере, че като започне нещо, трябва да го довършва докрай.

Дете с число 4

Тези деца са с по-спокоен темперамент. За тях не е толкова привлекателно да играят на гоненица, колкото да редят пъзели и кубчета. Добре е да знаете, че те си имат специална организация - не местете играчките им, след като са ги подредили. Не ги карайте да ядат, когато не искат, не ги карайте да спят насила. Оставени с малко самостоятелност, те сами си изготвят перфектния за тях режим. Позволете им да изберат декора за стаята си, новата раница, дори и дрехите. Заради последователността и постоянството си, тези деца много успешно се реализират в живота. И макар понякога да оставяте с впечатление, че са по-студени и не се нуждаят от гушкане и целувки, не е така. Както всяко дете, така и те имат нужда от много любов и мотивация.

Дете с число 5

Тези деца се отличават с нуждата да са център на внимание и с нуждата си да разгадават. Още с първите стъпки те започват да отварят шкафове и гардероби, търсейки нещо скрито". Само опитайте да дадете вниманието си на друг, а не на тях и веднага ще изразят негодувание. Настроенията им са винаги крайни - или са абсолютни ангелчета или големи беладжии. Другото важно за тях е, че се отегчават бързо. Затова им купете много и различни видове играчки, запишете ги на няколко кръжока. Когато искат да опознаят нещо, те го правят по всички възможни начини - с докосване, мирис, доближават го до ухото си, дори и го облизват с език. Така че скрийте на сигурно място острите и опасни предмети, лекарствата, че дори и бирата на тати. Докато расте, детето ще бъде истинска фурия, но постепенно ще улегва и ще се концентрира в областта, която най-силно го влече.

Дете с число 6

Ако имате само едно дете и неговото рождено число е 6, бързайте да си направите второ, защото тези деца се чувстват най-добре, когато си имат братче или сестриче. :) Те обичат някой да се грижи за тях, но и те да се грижат за някого. Да имат постоянна компания, да командват, да не кажем и манипулират. Имат страхотна харизма и успяват да си наложат своето по мекия начин и без да се усетиш. Това много им помага в живота и обикновено трупат успех след успех. Задачата на родителя на такова дете е да го научи да балансира емоциите си. Дори най-малката критика то възприема като атака срещу цялата му същност. Покажете му, че критиката може да е много полезна. Помогнете му да разбере, че хората обичат по различен начин. И това, че някой не го обича, както то иска, не означава, че не е обичано. Заради пъргавия си ум, обикновено към децата с число 6 се наслагват големи очаквания от страна на близките. Това не е много добре за тях, защото те изпитва непреодолима нужда да ги покрият и се тревожат, докато това не стане. Покажете на детето си, че се гордеете с него дори, когато не е номер едно в дадена област.

Дете с число 7

Още за първи път, когато зърнахте детето си, вие усетихте, че е по-специално. Така е! Много силен характер, много остър ум, много способности има в децата с число 7. От чисто родителска гледна точка, се пригответе за трудно" дете. То има категорична позиция - не обича грах, няма да го яде каквото и да става! То не изживява типичното детство - безгрижни игри и веселие, а по-скоро за него това е опознавателен период. Напълно възможно е да проговори по-късно, но направо с ясни и цели изречения. Заради вродената му аналитичност ще държи всичко подробно да му се обяснява, за да вникне тотално в логиката му. Ще изучава дори вашия характер и ще предвижда реакциите ви. Много се привързва към семейството си и рядко допуска чужди хора до себе си. Разбира се, това с годините ще се промени, но не напълно. Важно е родителите да бъдат отзивчиви към него - към постоянните му въпроси и непоколебимите убеждения. Но и да го научат на толерантност, че хората са различни и не всеки задължително трябва да е като него.

Дете с число 8

Вие си имате един малък герой в истинския смисъл на думата. Много честолюбиво и смело дете, което обаче трябва да държите под контрол. Защото понякога героизмите на са му по силите. Или пък са криворазбрани, така че от най-ранна възраст му обяснявайте кое е добро и кое лошо. Уважавайте неговите достойнства, но му покажете, че вие държите властта. Веднъж като разбере кой командва, ще има мир. Иначе ще трябва да се борите с малка, непреклонна кълбовидна мълния. В училище често ще се бие, но винаги, за да защити някой по-слаб. Опитайте се да му обясните, че има и други начини за справедливост. Неговата енергичност е добра предпоставка да го запишете на спорт. Той ще му се отрази чудесно и на физиката, и на психиката.

Дете с число 9

На колкото неща можете да научите детето си, на толкова може да ви научи и то. Според нумерологията, децата с число 9 са древни души". Много мъдрост има в тях и затова още от съвсем малки те ще ви се противопоставят, когато се държите с тях като с деца". Каквото са си наумили, няма да мирнат, докато не го направят. Вслушвайте се в желанията на детето. Обърнете внимание на начина, по който прави нещата, потърсете логиката и със сигурност ще я откриете. С течение на времето, то ще стане по-послушно, ще започне да се вълнува от игрите с другите деца, ще започне да проявява типичната детска наивност. Но все пак ще изисква респект както от родителите си, така и от всеки човек, с когото общува. Ако му повишите тон и то ще повиши на вас. Или ще започне да плаче неистово. Има нужда постоянно да му показвате любов! Когато нещо си вършите, а то идва и ви бута или щипе, това е знак, че просто иска прегръдка. Дайте му я и ще забележите как веднага се успокоява. Когато пораснат тези деца си остават привързани към родителите. Където и да ходи, каквото и да прави, то винаги ще се връща за майчината любов и целувка.

Вижте още:

По какво се познават децата индиго

Каква майка си според твоята зодия

Още от Интересно

Лечебните свойства на вълшебнните и вкусни малини

Малините са споменати като билка още през XVI век. Те са леко кисели на вкус, доста арoматни и с приятен червеникав цвят. Съществуват още от праисто...

Писмото на 7-годишната Клои, с което тя търси работа в Google

На крехката седемгодишна възраст някои деца не знаят какви биха искали да станат един ден и това е нормално. Не такъв е случаят обаче с Клои Бриджуотъ...

Вкусни пухкави хлебчета със сирена

Необходими продукти: за тестото: 500 г брашно 250 мл прясно мляко 80 мл олио 1 с. л. захар 2 ч. л. суха мая 1 ч. л. сол за плънката: 250 г сирене &bd...

5-те различни начина, по които хората дават и получават любов

Има 5 различни езика на любовта. Има 5 начина, по които хората дават и получават любов и изразяват емоциите си. Всеки човек е различен и има собствен ...

Лунните лица на Водолея – I част

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на...

9 мисли, които минават през главата ни, когато алармата звънне

Никой не обича сутрин да става и иска да поспи още малко! За щастие днес няма нужда да навивате аларми и да се съобразявате с тях. Но през делничните ...

Кой е мъжът, който подлуди Кейт Мидълтън, Иванка Тръмп и кралица Елизабет Втора?

Кое е общото нещо между Иванка Тръмп, Кейт Мидълтън, кралица Елизабет Втора и Ема Уотсън? Не, не е това, че са едни от най-известните жени в света и в...

Седмичен хороскоп за периода 20 февруари- 24 февруари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен През последните няколко седмици животът ви е абсолютен хаос,...

Седмичен хороскоп за 20-26 февруари: очакват ни силни емоции и напрежение

И тази седмица няма да пропуснем да споделим с вас новия ни седмичен хороскоп, който знаем, че следите с интерес и очаквате в утрото на всеки понеделн...