Как се правят комплименти на мъже?

Но мъжете също като нас жадуват за признание, одобрение и любов. Затова не лишавайте силната половина на света от тази благодат.

Защо комплиментите са полезни за мъжете?

Ако при жените умело направеният комплимент подобрява настроението, то при мъжете той е нещо повече -окрилява, превръща ги в рицари, готови да вършат подвизи, чертае пътя, по който да поемат. Казано по друг начин, мъжът възприема комплимента като ръководство За действие. Освен това го снабдява с увереност, спасява го от самообвинения, гали самолюбието му, лекува го cm песимистичните мисли, концентрира вниманието му към събеседника.

Характеристики на комплимента

Умело отправеният към мъж комплимент по същността си се различава от този към жените. Затова е важно да спазвате няколко лесни условия.

Навреме. Мъжете имат нужда от комплименти в няколко ситуации: на празници и официални мероприятия; преди важни събития, за повишаване на самочувствието.

Типично по мъжки. С какво мъжете най-много се гордеят? Разбира се, със своята мъжественост, с професионалните си успехи, с остроумието си, с интелекта си, с хобито си. Това са сферите, в които, ако го похвалите, ще го зарадвате. Важно: когато му правите комплимент за външността, не се увличайте. Повечето от мъжете не се трогват от оценка на външния им вид.

Поименно. Преди да му направите комплимент, обърнете се към него по име. Нежното обръщение към близък мъж (скъпи, любими) има още по-голям ефект. Важно: когато му правите комплимент, гледайте го в очите - той трябва да е уверен в сериозността ви.

Честно. Хвалете го само за неща, които е извършил, и за достойнства, които наистина притежава. Не приемайте желаното за действително -той има реална представа за себе си и ще се потисне, ако не сте честни с него. Важно: ако не придружите комплимента с усмивка, той може да се възприеме като ласкателство или подигравка.

Недвусмислено. Мъжката логика обича точността. Затова конкретизирайте комплимента. Ако хвалите характера му, уточнете кои черти харесвате и защо. Ако се възхищавате от работата, която е свършил, пояснете защо тези постижения ви допадат.

Важно: не използвайте комплименти от рода на „ти си необикновен човек!". Има риск той да си помисли, че му се подигравате и се присмивате на странностите му, пише списание „За жената“.

Още от Интересно

За всички, които обичат и искат да обичат

Имало някога едно старо и величествено дърво с разперени към небето клони. Когато било в период на цъфтеж, около него танцували пеперуди с всякакви фо...

Разделиха се заради ревността му...

Колкото изненадващо се ожениха Даниел Крейг и Рейчъл Уайз, толкова изненадващо се и разделиха. Бракът на известната двойка изкара осем години, като в...

Тайните на един хипстър

Кои са отличителните черти на представителите на субкултурата...

Вижте кои печелят двоен билет за ЛЪВ: СТЪПКИ КЪМ ДОМА

Приключи играта на Jenite.bg и Forum Film Bulgaria, в която можехте да спечелите двоен билет за филма "ЛЪВ: СТЪПКИ КЪМ ДОМА". От 13 до 22 фе...

Дневен хороскоп за петък, 24 февруари

Добро утро! Най-после е петък, а и времето навън е прекрасно!  Вижте какво ви очаква днес ТУК. –––>> Към хороскопа&nbs...

Бионсе ще ражда вкъщи

Бионсе планира да посрещне на белия свят своите близнаци не в болница, а в дома си в Лос Анджелис, пише Radar Online. Причината за това решение че...

15 фотографии, които изглеждат като оптически илюзии. Но са запечатали действителни красоти

Случвало ли ви се е да гледате и да не вярвате на очите си?На десетки фотографи, да. Късметлиите да бъдат на точното място, в точното време, често не ...