Как да направим елха от пари за коледен подарък

Пари в брой често са за предпочитане пред нещо безполезно за подарък. Кешът определено е по-добър вариант от ваучер или талон за конкретен магазин, защото получателят на подаръка може да си го похарчи където и както си иска.

В темата ще видим един супер оригинален начин да подарим пари за Коледа. Ще направим нестандартна елха от няколко банкноти. Става лесно и изглежда чудесно - съвсем истински коледен подаръкЗА ДА НАПРАВИМ ЕЛХА ОТ ПАРИ ЩЕ НИ ТРЯБВАТ:

1. Пари в брой
За големината на елхата е важен броят на банкнотите, а номинала няма значение. Впрочем има, но за получателя на подаръка. Пригответе няколко банкноти, хубаво е да са нечетен брой: 3-5-7, колкото решите според сумата, която сте предвидили за подарък.

2. Празна консервна кутия
Може и малка саксийка или пластмасова опаковка от храна. Ще ни трябва, за да посадим елхата в нея.

3. Дървени шишове
Три броя най-обикновени дървени шишчета за барбекю вършат работа за основа на елхата.

4. Пясък или пръст
Почва за цветя също става. Необходимо е нещо, в което да забием шишовете, за да стои елхата стабилно.

5. Тънка връв или дебел конец
Връвта трябва да е достатъчно дълга за завързване на всички банкноти към шишовете. Разбира се може да се снажда, но по принцип възлите не изглеждат добре.

6. Декоративна хартия или плат
Може фолио, подаръчна хартия и каквото ви харесва. Трябва ни нещо, с което да увием консервната кутия.

7. Материали за декорация
Парче хартия за звездата на върха; панделка за украса в основата; декоративна трева по желание или нещо друго (тънки лентички, конфети), с които да прикрием пясъка.

КАК ДА НАПРАВИМ ЕЛХА ОТ ПАРИ


1. Парите се нагъват на хармоника по дължина

2. Достатъчни са 7 сгънати банкноти.

3. Всяка банкнота се прегъва през средата, за първата не е задължително. На втората се прави малка прегъвка, на третата малко по-голяма и т.н до последната банкнота. Накрая всяка паричка трябва да стане по-къса от предишната.

4. Празната консервна кутия се пълни с пръст или пясък. В центъра се забиват дървените шишове и се завързват заедно с дълга връв. Добре е за улеснение предварително да прегънем връвта на две и да започнем връзването през средата. Получават се равни краища, така се върже по-симетрично.

5. Поставете първата банкнота (най-дългата) и завържете през средата на кръст. След това увийте връвта около шишовете и направете възел.

6. Завържете по същия начин всяка следваща банкнота, като внимавате дължината на хармониките да намалява от основата към върха на елхата. Последната паричка трябва да е най-къса.

7. Накрая изрежете коледна звезда от хартия и поставете на върха. Така хем ще се скрият шишовете, хем елхичката ще заприлича на коледна.

8. Аранжирайте долната част на елхата както ви харесва. Например може да увиете консервната кутия с плат или с хартия. Използвайте изкуствена трева, ако искате да скриете пясъка. Накрая завържете панделка и елхата е готова.


Получава се много оригинален коледен подарък, супер практичен при това. Пари в брой, поднесени толкова атрактивно биха зарадвали всеки за празниците.

Идеята е добра за онези от вас, които са решили да подарят пари на близките си за Коледа или за тези, които са оставили купуването на подаръци за последния момент.

Още от Интересно

Мелания Тръмп на 16!

Днес тя е първа дама, но преди 30 години е била пробиващ модел в родната си Словения. Да, говорим за съпругата на американския президент Доналд Тръ...

Винтидж фотографии на една неостаряваща любов: кучето и неговият човек

Ако имате домашен любимец, вероятно усещате, че не той е “ваш”, а по скоро вие му принадлежите. С цялото си сърце.Тази дълбока връзка и лю...

Какво да готвим до края на февруари: 11 изпитани рецепти

До края на февруари остава още седмица и в този преход между студеното време и настъпващата пролет вероятно имаме колебания какво да готвим... Е, ние...

Срамна работа, ама хубава

Преди няколко дни попаднах в часа по танци в едно столично училище, който води хореографът Петър Илиев като част от програмата “Танцуващи хлапет...

30-дневно предизвикателство: почистете дома си!

Никога не е късно да започнете това предизвикателство и да направите дома си едно по-хубаво място. Просто започнете днес и следвайте плана 30 дни. Пла...

Сезонът на “сакура” започна: в Япония цял град потъна във вишневи цветове (снимки)

С какво ви пленява Страната на изгряващото слънце?Удивителните си контрасти? Съчетанието между традиции и модерност, красивите природни гледки –...

Между Шагал, примитивистите на 20 в. и беларуския фолклор: чудните светове на Анна Силивончик

Наивно изкуство просто не съществува.Така отговаря Анна Силивончик, когато наричат картините й наивистични.И макар да се ласкае, че я сравняват с Марк...

Как да накараме хората да ни харесват - няколко психологически трика

Има хора, които излъчват такъв невъобразим магнетизъм, че карат всички хора около тях да искат и да търсят компанията им.  Те искат да бъдат кат...