21 неща, от които трябва да се откажеш преди Нова година

Периодът около Нова година вдъхновява мнозина от нас да пренасочат енергията и вниманието ни върху правилните неща. Това е идеалното време да загърбим грешните неща. Тъй като Новата година вече ни гледа зад ъгъла, ние от Dama.bg те предизвикваме да се откажеш от следните неща.

1. Откажи се да се ядосваш за малките неща

Животът е твърде кратък, за да изразходваш нервите си и да се ядосваш за малки и незабележими неща. Не позволявай на тези малки неща да развалят твоето щастие. Ако има някой в живота ти, който да заслужава още един шанс - дай му го. Ако трябва да се извиниш - направи го. Време е за едно ново начало.

2. Откажи се от идеята, че всеки е по-добър от теб

Ако тревата изглежда по-зелена от другата страна спри да се взираш, спри да сравняваш, спри да се оплакваш и започни да поливаш тревата, на която стоиш.

3. Откажи се от погрешните вярвания

Спирай от време на време и си задавай въпроса: Вярно ли е?". Понякога е изумително как може да напълним ума си с мисли, които да възприемаме като реалност. Но това не ги прави реалност.

4. Откажи се от своята склонност да избягваш проблеми

Не може да промениш това, с което се сблъскваш лице в лице.

5. Откажи се да бъдеш недостъпна

Ние всички трябва да се научим да бъдем по-човечни. Да не се крием постоянно зад мобилните устройства, а да изслушаме историите на хората около нас.

6. Откажи се от идеята, че някои хора са на по-ниско ниво от теб

Дори и да си работил наистина усърдно, за да стигнеш до нивото, на което си в момента, няма неща като самостоятелно създаден човек. Някой ти е вярвал, насърчавал те е и е инвестирал в теб. Бъди благодарен за това.

7. Откажи се от нещата, от които не се нуждаеш

Не забравяй, че е по-лесно да намериш богатството в малките неща.

8. Откажи се да търсиш щастието извън себе си

В живота си трябва да създадеш свое собствено щастие. Щастието започва отвътре. Дръж фокуса си върху всички положителни възможности и ще се чувстваш чудесно.

9. Недей да очакваш награда за всяко добро дело, което правиш

Ако правиш добри неща за другите, винаги ще има нещо и за теб. Ти си роден със способността да променяш живота на другите.

10. Откажи се от благородните лъжи

Бъди честен. Цени своите обещания. Кажи "съжалявам", когато си направил грешка. Бъди от типа хора, които искаш да срещаш и с които искаш да прекарваш времето си.

11. Не поставяй всички останали нужди пред своите собствени

Давай, колкото се може повече всеки ден, но не позволявай да бъдеш използван. Слушай исканията на другите, но не губи своя глас.

12. Не позволявай на страха да диктува действията ти

Страхът убива повечето мечти, не провалът. Така че не позволявай на страха да те спре да правиш нещата, за които мечтаеш, остави го да те събуди.

13. Откажи се от възможността да свършиш всичко наведнъж

Истинската цел не е ограничена във времето. Продължавай. Истинската цел няма краен срок. Не се стресирай, а просто прави това, което можеш точно сега.

14. Откажи се да критикуваш себе си

Ако желаеш да вдъхновяваш себе си и околните, бъди винаги в добро настроение. Забавлявай се. Обичай себе си. Прости си. Приеми себе си.

15. Откажи се от тези, които казват, че не си достатъчно привлекателна

Обичай се такава, каквато си, защото ти си красива по един специален начин. Който не може да те оцени, няма място в живота ти.

16. Откажи се от промените само за да впечатлиш хората

Промени се, защото това те прави по-добър човек и те води към по-добро бъдеще. Промяната е защото знаеш, че това е правилното нещо за теб.

17. Откажи се нуждата всички да те харесват

Не е нужно всеки да те харесва. Опитай се да не приемаш много лично нещата, които казват за вас. Какво мислят и казват е отражение на тях, не на теб.

18. Откажи се от всички негативни влияния

Не може да очакваш да се чувстваш добре, ако се обградиш от негативизъм. Бъди с тези, които те карат да извадиш най-доброто от себе си, а не най-лошото.

19. Откажи се от мисълта, че да се откажеш от грешните неща означава провал

Отказването и приемането са две различни неща.

20. Откажи се от идеята, че е твърде късно да започнеш отначало и да го направиш както трябва

Не забравяй, че е по-добре да бъдеш в долната част на стълбата и да се изкачиш до горната й част, отколкото да не го направиш.

21. Откажи се да отлагаш нещата ден след ден

Спри да забавяш нещата. Спри само да желаеш нещата, а започни да работиш върху тях. Направи това, което трябва да направиш днес, а не го отлагай за утре.

-------------------------

Виж още:

11 начина да живеете щастлив живот (и те нямат нищо общо с парите)
365 въпроса, които да си зададем в края на годината
15 неща, които емоционално силните хора НЕ правят

Още от Интересно

5 причини, че никога не трябва да изпускате приятел, който е Козирог

Имам приятели от зодия Овен и Водолей, но до скоро не осъзнавах колко много от моите приятели са зодия Козирог. Двамата ми най-добри приятели са к...

Секси мъж и хубава храна - този готвач ще ви заплени!

Турски готвач - хит в социалните мрежи заради блестящите си умения и нестандартния си подход към месото. Нусрет Гьокче вече има над 1,3 мили...

Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?

За да разберем какво се има предвид, когато анбиотичната резистентност се нарича проблем на безопасността на храните, трябва да си отговорим на въпрос...

Селена Гомес се съблече (снимки 16+)

Селена Гомес окончателно се сбогува с имиджа на добро момиче и качи в профила си в Instagram своя гола снимка. На въпросния предизвикателен кадър,...

Мураками и бягането като метафора на живота

Харуки Мураками е един от най-четените съвременни писатели, който разбърква умовете на хората. Той е страстен бегач върху асфалта и белия лист. С посл...

Направи си сама: Цветен маникюр

Посрещаме новата седмица с един интересен видео урок за всички дами, които обичат да оформят и декорират ноктите си сами. Въпросното клипче прослед...

5 бабини трика срещу грип и настинка!

1. Ако ви болят ушите... Ако ви болят ушите или ви мъчи синузит, напълнете памучен чорап с една чаена чаша морска сол, след което го завържете. Сложе...

Спечели двоен билет за „Тартюф“

Включи се в играта на Jenite.bg и Театър "Българска армия". Заведи любим човек на театър и започни годината с изкуство! Отговори на нашия въ...

Днес настроението ви ще се променя рязко

Луната е в знак Дева. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане ...

61-годишна взриви интернет с фотосесия по бански

Главно действащо лице в днешния ни материал е Ясмина Роси – един от най-възрастните все още работещи модели в света. Тя влиза в модния бранш ...