Списък с гости ще има, а сватба?

Съвършената сватба е мечтата на всяко (не)пораснало момиче. Съвършената сватба е мечтата на всяка майка. Но какво се случва, когато тези две представи се разминават?

С романа си Списъкът с гости" Мелиса Хил ви кани на сватба, която никога няма да забравите. Авторката на Малка кутийка от Тифани" и Гривна на желанията" отново ни предлага забавна, сърдечна и романтична история, изпълнена с непредсказуеми обрати.
Шейн и Кара току-що са се сгодили и двамата са на седмото небе от щастие. Заедно са от няколко години и Кара няма търпение да мине по пътеката в църквата с любовта на живота си. Когато споделят новината със семействата си, очакват тяхната радостна реакция и безрезервна подкрепа. Но щом съобщават плановете си за сватбеното тържество, всичко се обърква. Защото никой не приема идеята им за сватба на плажа на карибски остров.

Хайди, по-малката бременна сестра на булката, направо полудява от мисълта, че трябва да пътува в своето състояние. Семейството на Кара иска голяма традиционна сватба в ирландска църква, а семейството на Шейн настоява за ефектно светско събитие с много хора.
Списъкът с гости расте - расте и напрежението между двете фамилии. Големият ден може да бъде съсипан, затова двамата решават да следват само своите желания.
Но готови ли са за последствията?

Романът Списъкът с гости" е за това колко е важно да оставиш хората да следват своите мечти и желания. Как понякога вредим на любимите си хора, макар и водени от любов. И как идва моментът да ги оставим те да поемат сами... независимо дали по пътеката към олтара, или по житейския си път.



Създайте идеалния списък с гости за сватбата


Идеалната сватба включва и идеалния списък с гости. Съставянето му не е най-забавната част от подготовката на големия ден" и понякога може да доведе до нежелано напрежение. Авторката Мелиса Хил знае всичко това и ни предлага история за двама влюбени, които са решени да организират мечтаната от тях сватба, която не е това, което семействата им планират. Списъкът с гости" съчетава топлината и хумора на съвременните женски романи с интригуващ сюжет.

Вдъхновени от романа, се запитахме: Има ли идеален списък с гости?". Предлагаме няколко съвета, които могат да направят съставянето на списъка по-приятна задача.

Бъдете реалисти относно броя на гостите, за да избегнете стреса по-късно

Мястото на събитието и бюджетът ви са основните фактори, които ще повлияят на крайната цифра. Не забравяйте, че всеки следващ гост означава още чинии, храна, стол, торта. Затова колкото по-близък е първоначалният списък до реалността, толкова по-добре.

Решете как да разпределите списъка, преди да приемете финансова помощ

Съотношението за това на колко гости има право" всяка страна е много хлъзгава територия. Особено ако едните или другите родители са включени в планирането - идейно и финансово. Затова трябва да има ясни очаквания относно броя на гостите. Можете да преговаряте. Дори и сами да плащате за сватбата си, е добра идея да съберете двете семейства и да обсъдите списъка, за да няма изненади (неприятни най-вероятно).

Не позволявайте на роднините да ви тормозят

Граници! Поставете ги и се придържайте към тях. В крайна сметка това е вашата сватба. Ако майка ви иска да покани целия си клуб по плетене, ще трябва да отпаднат някои от вашите гости. Първо опитайте с компромис - един или двама от курса. Ако не помогне, не се поддавайте. Няма да е лесно, но склоните ли сега, по-късно очаквайте още много желания, които ще трябва да изпълните.

Създайте си някои правила (и наистина и ги следвайте)

Време е да се върнете в реалността и да започнете да задрасквате имена, докато не достигнете магическото число. Най-лесният начин за съкръщаване на списъка е, като си създадете собствени правила и след това ги следвате. Формулирането им е трудната част. Но, ако се придържате към тях, със сигурност намалявате риска за драма по-нататък. Ето и някои примерни правила, които можете да приложите при задраскването на нечие име:

1. Ако никой от вас двамата никога не е говорил, срещал или чувал за човека.
2. Часът им за лягане е преди 21.00? Така или иначе ще пропуснат тортата, затова не се чувствайте зле, ако пропуснете всички под 12 години.
3. Ако никой от двама ви не е говорил с човека от 3 години и не сте роднини.
4. Всеки от списъка, за когото сте се чувствали гузни да го пропуснете (може би, защото вие сте били поканени на неговата/нейната сватба или имате много общи приятели, които сте поканили).

Съвет: чували сме всякакви ужасяващи истории за списъците с гости. Затова, за да протече създаването му гладко, трябва да сте напълно честни. Първоначално ще ви бъде трудно, но всеки човек, отпаднал от списъка на родителите ви, отпада и от вашия.


Напишете имената на потвърдителните картички


Няма да сте първите, които получават потвърждение за присъствие на специалния ден с две (или три, и дори четири) имена, изписани на реда (въпреки че поканата ви е била отправена към един човек). При написано име няма почти никакъв вариант някой да ви принуди да поканите още няколко човека покрай него.

Избягвайте покани в последния момент

Независимо дали вие сте разпространили слуха за сватбата си, най-вероятно ще чуете поне един или два коментара от сорта на Нямам търпение да дойда на сватбата ви!" от някого, когото не сте сигурни, че искате да поканите. Ако отговорите И аз също!" това моментално означава още гости в списъка или да проведете в последствие неудобен разговор, в който буквално ги отпоканвате". Просто се придържайте към първоначалния план!

Съвет: подгответе се за потенциалните неудобни разговори с учтив, но твърд отговор. И после сменете темата.

Още от Живот

Рядък феномен прави този водопад огнен (галерия)

Гледайки Огнения водопад в Йосемити вероятно си мислите, че по скалите тече огнена лава. Да, това е първото нещо, което човек би си помислил, предвид ...

Какво разкрива вашият елемент според зодията ви?

Както може би вече знаете, всички 12 зодиакални знака са категоризирани въз основа на 4 елемента: земя, въздух, огън и вода. Всяка зодия притежава...

Илияна Илиева за ролята на родителите в Американския колеж

Доброто взаимодействие между родители, учители и ученици в системата на средното образование е изключително важно. Когато тези свързани общности работ...

Хороскопът ви за 19 февруари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

5 начина да подобрим продуктивността си

Продуктивността на работа е нещо, за което всички се борим в тази ера на супербърз интернет и социални медии. Когато ни изскочи някое забавно виде...

Мисъл на деня от баба Ванга

"Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, по-точно амбицията и егоизмът, ще са стимули за отношения.” Още мъдри мисли на баба Ва...

Мисъл на деня от Далай Лама

„Ако искаш другите да са щастливи, бъди милостив. Ако искаш ти да си щастлив, бъди милостив.“ Още вдъхновения от Далай Лама може да прочет...

Хранене и диета според зодията – Близнаци

Храненето е в основата на това не само как изглеждаме, но и как се чувстваме. Ако вие сте зодия Близнаци, вижте на какво да наблегнете и какво е добре...

Любовен хороскоп за 23 февруари

Овен Вашите желания и страст могат да доведат до необичайни ситуации, в които Ерос ще се изяви с неудържима сила. Родените през първата декада са ...

Какво е детето от зодия Везни?

Те са послушни, но и много капризни. Въпреки колебливия си знак, взимат сравнително лесно решения. Децата Везни – необикновени по свой собствен ...