Четири човека в живота ви, за които трябва да сте благодарни

Факт е, че винаги помним тези, на които сме благодарни - семейство, близки и приятели. Хубаво е да изразяваме благодарността си по-често, засвидетелствайки уважението си на тези хора. Ако се замислим обаче, ще открием, че понякога се сещаме и за други хора, различни от семейството и приятелите ни, които са оказали голямо влияние върху личността ни.

Става дума за допълнителните" хора в живота ви, на които също трябва да сте благодарни. Те ви са оказали много по-голямо въздействие, отколкото си мислите.

Бившият ви приятел

Всяка връзка има различен край - добър или лош, тя приключва по различни причини. Сблъсък на характери, цели от друга величина, а понякога просто съдба. Независимо кой с кого е скъсал, вие трябва да сте благодарни на бившите си. Трудно е за осъзнаване, особено ако раздялата е скорошна, но освен нея, той ви помага да осъзнаете какво искате и какво не от една връзка. Когато най-накрая се успокоите, ще знаете по-добре какво цените най-много.

Прекратяването на отношения е трудно, но всички ние се учим от тях. Най-ценният урок, който може да научиш от бившия си, е как да правиш компромиси в една връзка. Помислете за другия човек преди себе си и за качествата, които цените в една връзка.

Вашите съквартиранти

Когато се наложи да делите една стая с някого, този човек може да бъде всякакъв - член на група, готик фен, зубър, тотален мързел, момиче, за което външния вид е всичко на този свят, неразделни гаджета и т.н.
Все пак колкото и да не са нормални" вашите съквартиранти, не трябва да им се сърдите, а да сте им благодарни за това, на което са ви научили, а именно - как да живеете и да се справяте с различни типове личности.

Във времето, прекарано с тях, сте се научили как да съжителствате с различни навици и стилове на живот. Знаете ли кое е най-хубавото? Ще ви се наложи да направите същото и с вашия съпруг един ден.

В случай, че не сте го разбрали, няма как да промените един човек и начина му на живот. Това, което можете да направите, е да приемете различията на другите, създавайки възможно най-добрата среда за живеене.

Децата, за които сте се грижили

Когато имате по-малък брат или сестра, няма как да избегнете грижите за тях. Дали по собствено желание или не, все някога ще ви се наложи да се доближите до малкото създание. Ето тогава идва и най-хубавата част - натрупването на опит. Вашите роднини несъзнателно ви учат да бъдете по-отговорни, приличайки на истински родители.

С течение на времето в живота си виждате различни семейства, с деца, чиито родители не се държат с тях така, както вашите с вас. Тогава осъзнавате колко благословени сте със семейството си. Толкова много деца днес са груби, неуважителни, не ценящи нищо на този свят.

Гледането на деца ви учи как да се отнасяте към по-малките от вас, то е истинско упражнение за търпението ви и опит, благодарение на който ще разберете дали и кога сте готови за собствени деца.

Първият ви шеф

Много малко хора остават на първата си работна позиция до пенсия. Ако се страхувате от промяна, предпочитате същата среда всеки ден или просто обичате работата си толкова, че можете щастливо да я практикувате около 50 години, тогава браво на вас.

Но ако искате да се измъкнете и проучвате други възможности - дори ако обичате сегашната си работа, но вече искате друга среда или просто различно място - направете го.

Първият ви шеф може да ви покаже какво искате и какво не в своя кариерен път. Нека си го кажем: Вие ще прекарвате по-голямата част от времето си на работното място, така че трябва да се наслаждавате на това, което правите всеки ден.

Вашият първи шеф ще ви покаже какво представлява работата от този тип, как тя може да се променя, както и различните начини на работа в тази индустрия.
Възможностите са безкрайни, когато става дума за кариерата ви, а първият ви шеф ще бъде и първият, който ще ви покаже по кой път да поемете.

-------------------------

Виж още:

5 типа хора, които оказват най-голямо влияние в живота ни
10 причини защо винаги ще обичаме приятелите си момчета
Как да определяте хората от пръв поглед (част 1)

Още от Живот

Изпускам го, а не знам какво да правя

Здравейте. . . преди може би 1 седмица писах тук заради родителите на приятеля ми и сега също искам да Ви споделя някои неща и ако някой се е сблъсква...

Хороскопът ви за 15 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Бели ризи, токчета и класическа красота

Един от най-талантливите модни фотографи в България – Костадин Кръстев – Коко засне моделите на агенция Алиа моделс в черно-бял календар. Моделите...

Манхатън – градът на небостъргачите

Когато чуем Манхатън, обикновено се сещаме за Кари Брадшоу, „Сексът и градът“ и коктейлите. Всъщност този прекрасен американски остров е ч...

Ивайла Бакалова срещна любовта в Дубай

Откакто се премести да живее и работи в Дубай, Ивайла Бакалова пази в тайна личния си живот и рядко споделя нещо пред медиите. Но красавицата този път...

Котки позират като pin-up момичета

Кое животно бихте оприличили с красотата, грацията и женствеността на една дама? Котката разбира се! Наблюдавайки мъркащите създания, сякаш откриваме ...

„La La Land“ стана големият победител на наградите „Златен глобус“

Мюзикълът „La La Land“ взе седем награди „Златен глобус“ при седем номинации на провелата се тази нощ пищна церемония. 74-ите ...

Чанинг Тейтъм пусна гола снимка на жена си Джена

Актьорът Чанинг Тейтъм разгорещи страстите в Инстаграм, като публикува гола снимка на съпругата си Джена Дюан, която сладко спи в леглото им. Галери...

Хороскопът ви за 14 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

9 причини да се чувствате страхотно за това, че сте работеща майка

Вие сте работеща майка. Което означава, че напускате дома си почти всеки ден и вероятно се чувствате виновна за това, че сте взели решението да бъдете...